Az Alba Plaza felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja

Megkezdődik a belvárosi Alba Plaza nagyszabású korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont kívül és belül is jelentősen megújul. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb kereskedelmi szint épül, ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete, továbbá kialakításra kerül egy rendezvénytér a földszinten, illetve új bejáratot kap a mozi. 
2021.02.22. 08:40 |

Az Alba Plaza nagyszabású felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja.

Az alapterület növelése nyomán várhatóan megjelenő újabb üzletek a munkahelyteremtéshez is hozzájárulnak majd. Az Alba Plaza korszerűsítését a bevásárlóközpont üzemeltetője és tulajdonosa, az Indotek Group végzi majd.

Az Alba Plaza jelenleg mintegy húszezer négyzetméteren, közel 60 üzlettel, különféle éttermekkel, kávézókkal és egy multiplex mozival fogadja a látogatókat, de hamarosan nagyszabású beruházás keretében megkezdődik a bevásárlóközpont korszerűsítése, amelyet az üzemeltető, az Indotek Group végez majd. A fejlesztések várhatóan 3-4 éves munka keretében, legkorábban 2024-re záródhatnak le.

A felújítás nyomán teljesen megújul a belvárosi Alba Plaza, amelynek köszönhetően egy modernebb, szélesebb kínálattal rendelkező, illetve több parkolóhelyet és további szórakozási lehetőségeket kínáló bevásárlóközpont várja majd a látogatókat. A tervek szerint a létrejövő kétszintes pláza alapterülete a mostani duplájára nő majd a fejlesztéseknek következtében, megnyitva ezzel a helyet számos, ma még hiányzó márka és szolgáltatás számára.

A felújítások a tetőparkolót is érintik, amelynek a helyén egy teljesen új kereskedelmi szint kialakítására kerül sor. Továbbá a korszerűsítés részét képezi egy új bejárat és egy földszinti, nagy területű rendezvénytér kivitelezése is, amely lehetővé teszi a város és a régió számára kulturális és társadalmi programok szervezését is. A projekt keretében a Palotai út túloldalán található, jelenleg parkolóként használt terület is beépítésre kerül majd, és terveink szerint ideköltözik az újjáépülő, korszerűbb piac.

A korszerűsítésnek köszönhetően a bevásárlóközpont a térség kulcsfontosságú kereskedelmi központjává válhat, illetve új munkahelyek teremtésével járulhat hozzá a helyi gazdasághoz.

„Székesfehérvár az egyik legnagyobb vásárlóerejű magyar város, az Alba Plaza pedig könnyű megközelíthetőségével és széleskörű, magas színvonalú szolgáltatásportfóliójával már évek óta sok vásárlót vonz. A pláza fejlesztése egyértelműen pozitív a városban, valamint a környéken élők szempontjából, így üdvözöljük és támogatjuk az Indotek Group fejlesztési terveit. A beruházó célja, hogy az Alba Plaza régiós szerepéhez méltó, modern és kényelmes kereskedelmi és szolgáltatóközponttá váljon, ahová az egész régióból érkeznek látogatók, hogy igénybe vegyék a szabadidős szolgáltatásokat, finomakat egyenek az átalakított ételudvarban, vagy válogassanak a világmárkák üzleteiben” – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az Alba Plaza felújítása kapcsán.

Gazdaság

 1. Fehérvári gazdasági mentőcsomag - tíz szállásadó vállalkozás igényelt segítséget

  Lezárult a szállásadók számára meghirdetett pályázat a gazdasági mentőcsomag keretében Székesfehérváron. A programot az Önkormányzat hirdette meg, hogy segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, köztük a szállásadókat is. A részletekről a közösségi oldalán számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2021.03.03.
 2. Székesfehérváron is ingyenesen szállít ki két hétig a Coop Online

  A tisztán magyar tulajdonú Coop Online élelmiszer-webáruház március 1-től 15-ig ingyenesen szállít házhoz az ország bármely pontjára, akár egy munkanapon belül.

  2021.03.03.
 3. Ilyen árakkal indították az évet a székesfehérvári ingatlanok

  Székesfehérvár ingatlanpiaca kevésbé mozgalmas évet tudhat maga mögött. Az idei év viszont más lehet. A harmadik hullám, valamint a kormányzati intézkedések és támogatások újabb változásokat hozhatnak magukkal. Az Ingatlannet.hu statisztikai adatait felhasználva mutatja meg, hogyan indultak útnak a 2021-es ingatlanárak és hogy mire lehet számítani a jövőben.

  2021.03.01.
 4. Idén is kérhetjük a NAV-tól az szja-bevallási tervezet postázását

  Akinek még nincs KAÜ azonosítója (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosító), és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.

  2021.03.01.
 1. Munkába álltak a Videoton EAS Kft. automatizált gépei

  A Gazdaság-újraindítási Akcióterv harmadik ütemének egyik fontos eleme a magyar gazdaság teljes digitalizálása - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán. A tárcavezető közösségimédia-posztjában jelezte, hogy a Videoton EAS Kft. kormányzati támogatással vásárolt automatizált gépei már munkába álltak.

  2021.02.23.
 2. Digitális professzionális mérőeszközöket kapott a HTM-től a Széchenyi Technikum

  A HTM Zrt. közel 11 ezer euro összegben ajánlott fel digitális professzionális mérőeszközöket a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum számára. Ezekkel már az alapozó oktatás során megismerkedhetnek a diákok, így mire 11. évfolyamon a cég duális képzőhelyként bekapcsolódik az oktatásukba, már teljes rálátásuk lesz az ipari eszközökre.

  2021.02.22.
 3. Az Alba Plaza felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja

  Megkezdődik a belvárosi Alba Plaza nagyszabású korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont kívül és belül is jelentősen megújul. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb kereskedelmi szint épül, ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete, továbbá kialakításra kerül egy rendezvénytér a földszinten, illetve új bejáratot kap a mozi. 

  2021.02.22.
 4. Március 15-től lesz elérhető az szja bevallás tervezete a NAV oldalán

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti a személyijövedelemadó(szja)-bevallási tervezeteket, amelyeket március közepétől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán.

  2021.02.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4