Az Alba Plaza felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja

Megkezdődik a belvárosi Alba Plaza nagyszabású korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont kívül és belül is jelentősen megújul. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb kereskedelmi szint épül, ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete, továbbá kialakításra kerül egy rendezvénytér a földszinten, illetve új bejáratot kap a mozi. 
2021.02.22. 08:40 |

Az Alba Plaza nagyszabású felújításával teljesen átalakul Fejér megye legnagyobb bevásárlóközpontja.

Az alapterület növelése nyomán várhatóan megjelenő újabb üzletek a munkahelyteremtéshez is hozzájárulnak majd. Az Alba Plaza korszerűsítését a bevásárlóközpont üzemeltetője és tulajdonosa, az Indotek Group végzi majd.

Az Alba Plaza jelenleg mintegy húszezer négyzetméteren, közel 60 üzlettel, különféle éttermekkel, kávézókkal és egy multiplex mozival fogadja a látogatókat, de hamarosan nagyszabású beruházás keretében megkezdődik a bevásárlóközpont korszerűsítése, amelyet az üzemeltető, az Indotek Group végez majd. A fejlesztések várhatóan 3-4 éves munka keretében, legkorábban 2024-re záródhatnak le.

A felújítás nyomán teljesen megújul a belvárosi Alba Plaza, amelynek köszönhetően egy modernebb, szélesebb kínálattal rendelkező, illetve több parkolóhelyet és további szórakozási lehetőségeket kínáló bevásárlóközpont várja majd a látogatókat. A tervek szerint a létrejövő kétszintes pláza alapterülete a mostani duplájára nő majd a fejlesztéseknek következtében, megnyitva ezzel a helyet számos, ma még hiányzó márka és szolgáltatás számára.

A felújítások a tetőparkolót is érintik, amelynek a helyén egy teljesen új kereskedelmi szint kialakítására kerül sor. Továbbá a korszerűsítés részét képezi egy új bejárat és egy földszinti, nagy területű rendezvénytér kivitelezése is, amely lehetővé teszi a város és a régió számára kulturális és társadalmi programok szervezését is. A projekt keretében a Palotai út túloldalán található, jelenleg parkolóként használt terület is beépítésre kerül majd, és terveink szerint ideköltözik az újjáépülő, korszerűbb piac.

A korszerűsítésnek köszönhetően a bevásárlóközpont a térség kulcsfontosságú kereskedelmi központjává válhat, illetve új munkahelyek teremtésével járulhat hozzá a helyi gazdasághoz.

„Székesfehérvár az egyik legnagyobb vásárlóerejű magyar város, az Alba Plaza pedig könnyű megközelíthetőségével és széleskörű, magas színvonalú szolgáltatásportfóliójával már évek óta sok vásárlót vonz. A pláza fejlesztése egyértelműen pozitív a városban, valamint a környéken élők szempontjából, így üdvözöljük és támogatjuk az Indotek Group fejlesztési terveit. A beruházó célja, hogy az Alba Plaza régiós szerepéhez méltó, modern és kényelmes kereskedelmi és szolgáltatóközponttá váljon, ahová az egész régióból érkeznek látogatók, hogy igénybe vegyék a szabadidős szolgáltatásokat, finomakat egyenek az átalakított ételudvarban, vagy válogassanak a világmárkák üzleteiben” – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az Alba Plaza felújítása kapcsán.

Gazdaság

 1. Az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztése a célja az eDigiStars kezdeményezésnek

  Számos kihívás van a Duna makrorégióban amelyekkel ideje szembenéznünk: elöregedő társadalom, versenyképesség csökkenés és foglalkoztathatósági problémák, a szakképzett munkaerő hiánya a digitális területeken. A székesfehérvári Innoskart Digitális Klaszter vezető partnersége alatt megvalósuló, 8 Duna menti országot érintő eDigiStars kezdeményezés az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztésével veszi fel a harcot a nehézségekkel.

  2021.07.21.
 2. Bővülő duális képzési lehetőségek - a metALCOM-mal is megállapodott az Óbudai Egyetem

  Duális együttműködési megállapodást írt alá kedden a Városházán az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt. A távközlés üzeltágban tevékenykedő cégnél mintegy 40 mérnökhallgató szerezhet gyakorlati ismereteket.

  2021.07.06.
 3. Új, 6000 négyzetméteres csarnokot avatott az STX Horseboxes Kft.

  2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft. Az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es csarnokát. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, valamint a duális képzésbe is bekapcsolódtak.

  2021.07.03.
 4. Élet a vírus alatt/után - üzleti fórum a város nagyvállalataival

  Gazdaság és COVID - Élet a vírus alatt/után címmel üzleti fórumot rendezett Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát a Magyar Király Hotelben. Az előadások és a kerekasztal beszélgetések a koronavírus járvány globális gazdaságra és az autóiparra gyakorolt hatásairól, a hazai munkaerőpiaci helyzet aktualitásairól és az ellátási láncban tapasztalható nehézségekről, illetve ezek okairól szóltak.

  2021.07.01.
 1. 479 millió forint értékű beruházás a HBPO Székesfehérvárnál, állami támogatással

  Az autóalkatrész-gyártással foglalkozó HPBO összesen 774 millió forintos beruházást hajt végre, amihez a kormány összesen 255 millió forint támogatást biztosított – 242 ember munkahelyének a megőrzését támogatva. Ebből 479 millió forint értékű beruházást valósít meg a HBPO Székesfehérvár: a projektnek köszönhetően a vállalatnál már megvalósult egy 3D modellezésre alkalmas mérőszoba és egy félautomata gyártósor. 

  2021.06.25.
 2. 1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

  2021.06.21.
 3. Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

  Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.

  2021.06.18.
 4. A mai naptól indul a nyári diákmunka program a nappali képzésben tanulóknak

  Június 15-én indul a nyári diákmunka, a nappali képzésben tanuló 16-25 évesek munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány 3 milliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

  2021.06.15.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1