Járdafelújítás és parkolóépítés kezdődik a Semmelweis Ignác utcában

A Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben mintegy 28 állásos parkolót alakítanak ki, a Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtt pedig teljes járdafelújítás kezdődik. Szerdán átadták a munkaterületet is, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat.
2021.10.13. 11:20 |
Munkaterület átadás volt szerdán a a Semmelweis Ignác utcában, ahol 28 férőhelyes parkoló épül és a teljes járdafelújítás is elkezdődik a 4-es és a 12-es számú panelházak között lévő szakaszon.

A munkaterület átadáson jelen volt dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, Tímár Tibor, a Városgondnokság Útfenntartási Divíziójának műszaki munkatársa, Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnoksága műszaki ellenőre és a kivitelező MANTARO BUILDING Kft. képviselője is. dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő a körzetben megvalósuló fejlesztésekről szólva elmondta, hogy a városi Saára Gyula program keretében a Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtt teljes járdafelújítás lesz, a Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben mintegy 28 állásos parkolót alakítanak ki. Ez utóbbi munkálatok érintik a játszóteret is: a parkoló mellett egy bekerített játszótér jön létre új játszóeszközökkel. A képviselő beszámolt arról is, hogy a Ligetsoron, a 7-9 számú házak előtt befejeződött a járdafelújítás.

A Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtti teljes járdafelújítás kapcsán Tímár Tibor, a Városgondnokság Útfenntartási Divíziójának műszaki munkatársa elmondta, hogy az aszfaltos részt újítják fel, de amennyire szükséges, a betonos részeket hozzáigazítva szegélycserékre is sor kerül, mivel jelenleg olyan szintbeli problémák vannak amivel a vízelvezetést nem tudják megfelelően biztosítani. A döntött szegélyeket elbontják és újakat építenek be, a járda pedig új aszfaltréteget kap gépi bedolgozással. A munkálatok során egy térköves átkötést is kialakítanak, ami a sétányt köti össze az új járdával és elvégzik a szükséges akadálymentesítési munkákat is. A munkálatok a tervek szerint 2021 november 30-ig befejeződnek, a szerződéses határidő 2021 december 17-e. A kivitelezést egy fehérvári cég, a MANTARO BUILDING Kft. végzi.

A 28 állásos parkoló kialakításának részleteiről Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnoksága műszaki ellenőre számolt be. Az új parkolókat a Semmelweis utca felől lehet megközelíteni, a közlekedő út betonos lesz. A munkálatok során egy fát vágtak ki és elbontották a játszótér egy részét: a játszótér áthelyezése folyamatban van, egy bekerített játszótér jön létre új játszóeszközökkel, a parkolók mellé pedig 7 új fát ültetnek. A parkoló kialakítása két ütemben történik, első ütemben a közlekedő út épül ki és a csapadékcsatornát kötik rá a közműhálózatra, valamint egy villanyoszlopot is áthelyeznek. Az első ütemben murvás parkolókat alakítanak ki, a második ütem pedig a parkolók burkolását jelenti majd. 

Városfejlesztés

 1. 15 rendelő, akadálymentes megközelítés – jól halad a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

  Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. 

  2021.10.21.
 2. Befejeződött a felújítás a múzeum Rendházépületében - készül az új közösségi és fogadótér is

  Bejáráson mutatták be szerdán délután a Szent István Király Múzeum megújuló és bővülő Rendházépületét. A beruházás jól halad, a meglévő épületben elkészültek a kivitelezők, itt már a vitrinek is érkeznek a jövő évi nagy Árpád-ház kiállítás értékes műtárgyaihoz. 

  2021.10.20.
 3. Az Erkel Ferenc utcában kezdődik a Béke tér belső útjainak felújítása

  A Deák Ferenc utca belső útjaihoz hasonló felújítási program indul a téren, melynek első üteme az Erkel Ferenc utca burkolatfelújítása, ahol az útburkolat mellett a parkolók burkolata is megújul. Minderről Molnár Tamás önkormányzati képviselő számolt be kedd délelőtt a helyszínen tartott tájékoztatóján.

  2021.10.19.
 4. Hétfőtől kezdődnek a közműcserék a kis Budain - lezárják az utcát

  A Prohászka út felújítása a föld alatt található közművek miatt szervesen összefügg a kis Budai út teljes felújításával. Az útépítés előtt a szennyvíz-, az ivóvíz- és a csapadékvíz-csatorna teljes felújítása és cseréje is megtörténik. A munkálatokat a Prohászka - Horvát István utca kereszteződésénél kezdték és szakaszosan haladnak a Várkörút irányába. Október 18-tól pedig a kis Budai úton is megkezdődik az ivóvíz, a szennyvíz és csapadékcsatorna cseréje.

  2021.10.14.
 1. Járdafelújítás és parkolóépítés kezdődik a Semmelweis Ignác utcában

  A Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben mintegy 28 állásos parkolót alakítanak ki, a Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtt pedig teljes járdafelújítás kezdődik. Szerdán átadták a munkaterületet is, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat.

  2021.10.13.
 2. Szövetség a folyamatos innovációra a megújuló nagyvárosokért

  Együttműködési megállapodást írt alá a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Jövő Mobilitása Szövetség. A megállapodás feltételeiről a két szervezet az alábbi közleményben adott tájékoztatást:

  2021.10.05.
 3. Új parkolók és gyalogos átkelőhelyek épültek a Felsővárosban

  A Királykút lakónegyed mögött a Forgó utca és a Cserkész utca kereszteződésében összesen tíz új parkolóhely, illetve kettő gyalogos átkelőhely épült. A biztonságos közlekedést segítő gyalogos átkelőhelyre azért is nagy szükség volt mert a város felől ezen az útvonalon közelítik meg sokan a Felsővárosi Általános Iskolát és a Comenius-t is. A beruházás tartalmazza a közvilágítás és a járdák kiépítését is.

  2021.10.05.
 4. Innovatív technológiával a gyalogosok biztonságáért

  Biztonságosabbá vált a Szent György Kórház bejáratához vezető gyalogos-átkelőhely, ahol az Önkormányzat biztosította a forrást a SafeXOne gyalogosvédelmi rendszer kiépítéséhez. Egy fehérvári informatikus fejlesztette ki azt a technológiát, amelynek célja a kijelölt átkelőhelyeken a gyalogosgázolások megelőzése. 

  2021.10.04.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár