Élményt adtak a gyermekotthonokban élő fiataloknak

Gyermekotthonban élő gyermekeknek szerveztek húsvéti programot magánszemélyek felajánlásából és kezdeményezésére a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. Varga Zsuzsa és Erőss Ákos évek óta szervez koncert élményeket a gyermekotthonokban lakó fiataloknak és az évek során többen csatlakoztak hozzájuk.
2019.04.13. 06:19 |

Varga Zsuzsa és Erőss Ákos hat éve tartja a kapcsolatot a gyerekekkel, és három éve szerveznek koncerteket a gyermekotthonban élő fiataloknak. „Voltunk többször a Prohászka-templomban, ahol Szent Martin-koncert is volt; legutóbb, karácsonykor a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontjában tartott ünnepvárón Caramel lépett fel, most pedig az Irigy Hónaljmirigy ad koncertet a gyerekeknek. Az évek folyamán további támogatók is csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz, aminek célja, hogy élményt adjunk a gyerekeknek. Nekünk három gyerekünk van, és azt gondolom, hogy ez a legnagyobb dolog, amit adhatunk a gyermekotthonban élő gyerekeknek.” – mondta Varga Zsuzsa.

A rendezvényt dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg, valamint Juhász Roland és Kovács István, a MOL Vidi FC labdarúgói is a gyerekekkel töltötték a délutánt, melyen az Irigy Hónaljmirigy adott koncertet.

„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy karácsony után húsvétkor újra tudunk itt találkozni, és külön szeretném megköszönni a MOL Vidi FC-nek, valamint Rolandnak és Kokónak, hogy itt vannak velünk.” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. „A mostani összejövetel is azt a célt szolgálja, hogy élményt és mosolyt adjunk, nem elfelejtve, hogy keresztény hagyományainkban a húsvét a legnagyobb és legszentebb ünnep. Az ember élete, lelkiekben legalábbis egészen biztosan örök, akkor, ha szeretet tudunk egymásnak átadni. Engedjék meg, hogy külön megköszönjem Zsuzsának, családjának és minden támogatónak azt, hogy életre hívták ezt a kezdeményezést, lelkét és szívét adják e nagyszerű programnak.

Fehérvári színes

 1. Húsvéti témanap lesz szombaton a Székesfehérvári NépmesePonton

  Április 20-án, szombaton 10 és 12 óra között húsvéti témanapot lesz a Székesfehérvári NépmesePonton. Várnak mindenkit, aki részt szeretne venni egy népmesére épülő, interaktív, játékos-zenés, kézművességgel tarkított foglalkozáson, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található NépmesePonton. 

  2019.04.19.
 2. Mulatság, gyermekjátszó és kézműves foglalkozás húsvétvasárnap a Táncházban

  Április 21-én, húsvét vasárnap ünnepi húsvéti táncházba várja a családokat az Alba Regia Táncegyesület. 17 órától hímes tojás készítése lesz a program különböző technikákkal, Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18 órától „Ma van Húsvét napja” címmel népi gyermekjátszó kezdődik Bókáné Zemancsek Edit vezetésével, majd 19:30-kor kezdődik a táncházi mulatság a Galiba zenekarral. Belépő: 500 Ft

  2019.04.18.
 3. Népmesés szakmai workshop lesz óvónőknek a Gárdonyiban

  Sokszínű népmesei feldolgozás címmel szakmai workshopot szerveznek óvónőknek, pedagógusoknak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban működő Székesfehérvári NépmesePonton. A május 8-i rendezvényre május 3-ig várják a jelentkezéseket.

  2019.04.18.
 4. Tíz templomot érintő kerékpáros zarándoklat lesz Fehérváron szombaton

  Április 20-án, Nagyszombaton tíz templomot érintő kerékpáros zarándoklat lesz Székesfehérváron. Régi hagyomány, hogy nem csak a saját egyházközségükbe, hanem más templomokba is elzarándokolnak a hívek szentsírt látogatni. Találkozó szombaton reggel 9 órakor a Zsolt utca 30. alatti Almássy-telepi templomnál lesz, a programot várhatóan 13 órakor zárják a Vízivárosi Jézus Szíve templomnál. Felnőttek, fiatalok részvételére egyaránt számítanak.

  2019.04.18.
 1. Online Floralia, azaz #gorsium21 - diákok tudósításait várják

  Általános és középiskolások tudósításait várja az Online Floralia, azaz #gorsium21 felhívás. Két-három fős csapatok készíthetnek kötetlen műfajú produktumokat a tavaszünnepről: hogyan jelenik meg az ókori birodalmi időutazás az instán, videón, képekben vagy tweetekben. A legjobb pályázatokkal FEZEN-jegyet is lehet nyerni.

  2019.04.17.
 2. A Hungarikum együttes ad klubkoncertet A Szabadművelődés Házában

  Április 18-án, csütörtökön a Hungarikum együttes klubkoncertjére várják az érdeklődőket A Szabadművelődés Házába. Az esemény 19 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

  2019.04.17.
 3. Rajzolj, írj, tervezz! - keresik a legkreatívabb óvodát és iskolát

  Május 10-ig várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók hivatását, a tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontosságát bemutató rajzokat, kézműves alkotásokat, verseket és számítógépes programokat. Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére.

  2019.04.17.
 4. Ünnepvárás a belvárosban - tojáskúttá változott a Liszt Ferenc utcai Koronás kút

  Az alapításának negyed százados évfordulóját idén ünneplő Fehérvári Polgárok Egyesülete már hatodik alkalommal öltöztette ünnepi díszbe a Liszt Ferenc utcában található Koronás kutat. A Felsővárosi Óvoda növendékei műsorral készültek és Varró János, népzenész tekerőlant előadását is meghallgathatták a résztvevők.

  2019.04.16.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek