Hosszú héten nyolc mérkőzés vár a fehérvári csapatokra

Jó hosszúra nyúlik a hét sportprogramja a székesfehérvári csapatok számára. Mert kedden, azaz ma kezdődik a sorozat, és lesz mérkőzés szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap is! Reméljük a menetrendet nem borítja fel a koronavírus…
2022.01.11. 11:00 |

Kézilabda: új év, új mérkőzés, új kihívás!

Kedden, tehát ma este a Raktár utca felé vehetik az irányt a jégkorong kedvelői. A Fehérvári Titánok csapatának a legényei várják a nagyérdeműt a 18.40-kor kezdőd DVTK Jegesmedvék elleni csatájukra. A Titánok együttesét vasárnap 8-4-re jegelték a Jegesmedvék, itt a lehetőség a visszavágásra. Bár tény, erős csapat a DVTK, de jó lenne jelezni országnak, világnak, hogy tényleg helyen van a 10 között a fiataloknak!

Szerdán két mérkőzést rendeznek, egyet itthon, egyet idegenben. Itthon az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata látja vendégül a Vácot. Bár a Vác jó csapat, ám ezt tisztelve legyenek udvariatlan vendéglátók Triscsukék, és verjék el őket. A Vác a tabellán az 5. helyén áll 12 ponttal, a Fehérvár a tizenegyedik hat egységgel.

- A Vác elleni mérkőzés óriási kihívás lesz a lányoknak, mert hiszen nagyon régen, két és fél hónapja játszottunk tétmérkőzést, egy hónapja meg felékszülésit sem, arról nem is beszélve, hogy a koronavírus ledöntötte a csapat nagy részét. Mindjárt nagyon erős együttes vár ránk, az edzéseken igyekztünk felvenni a ritmust. Okosan kell játszanunk, nem szabad hagyni, hogy a Vác akarata érvényesüljön. Az ellenfelünk jó, nemzetközi rutinnal rendelkezik, nagy skalp lenne a legyőzésük. Erre készülünk – mondta Boris Dvorsek, a csapat szakvezetője.

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozói az ICE HL pontvadászatában érintettek. A csapat a koronavírus miatt kihagyott néhány mérkőzést. Ami tény: az együttes elindult Innsbruckba, a mérkőzés helyszínére, a többi ott derül ki, a tesztelések után. Jó lenne, ha játszhatnának Háriék, és ha játszhatnak, jó lenne, ha nyernének. Nem lesz könnyű a folytatás, hiszen, ha az elmaradt 3 mérkőzést pótolniuk kell, sűrű napok várnak a legényekre a folytatásban.
- Ami biztos, már úton vagyunk a hadra fogható játékosokkal. Nem nagy létszámú a csapat, szűk három sor, mert 15 játékos áll a rendelkezésünkre. De ez van, a lényeg játszanunk kellene – hallhattuk Szélig Viktort, a csapat menedzserétől.

A hét további programja: pénteken Alba Fehérvár PVSK-Veolia kosárlabda, Hydro Fehérvár HC TWK Innsbruck, Corona Brassó-Fehérvári Titánok jégkorong, szombaton HSC Csíkszereda-Fehérvári Titánok, vasárnap Hydro Fehérvár AV19-HCB Südtirol Alperia jégkorong mérkőzés lesz.

Ezekről előzetest csütörtökön olvashatnak majd!

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak