Három új Piaggio állt szolgálatba a Városgondnokságon

A héten három új Piaggo Porter NP6 típusú haszonjármű állt szolgálatba a Városgondnokságon. Az LPG gáz és benzin vegyes hajtású kisteherautókat közbeszerzés útján a KB Autoteam Piaggio Márkakereskedéstől vásárolta Székesfehérvár Városgondnoksága.
2022.07.06. 07:31 |

Keresztes Gábor a Városgondnoksága létesítményüzemeltetési elmondta, hogy az új járművek nagy teherbírásúak és alternatív meghajtásúak. Hangsúlyozta, hogy az olyan városüzemeltetési feladatokra , mint például a Székesfehérvár területén kihelyezett szemetesek ürítése rendkívül praktikusak. A Piaggio-k szemetestől, szemetesig közlekednek , így a belvárosban 50 vagy 100 méterenként is meg kell állniuk, amire a dízel üzemű gépjárművek nem igazán alkalmasak, mert gyakran keletkezik szervizigény, amit el akartunk kerülni. Így esett a választás a Piaggio Porter NP6-osra, ami egy benzines, LPG gáz üzemű gépjármű és pont megfelelt ezeknek a feltételeknek. A jármű fordulékonysága miatt is sokkal könnyebben elvégezhető a napi munka mint mondjuk egy kétszer ekkora járművel, amiket korábban használtunk.

Az új járműveket, a KB Autoteam szalonvezetője Vékony Melinda adta át a Székesfehérvár Városgondnoksága a létesítményüzemeltetési vezetőnek, Keresztes Gábornak.

Az autón már kisebb változások is történtek, került rá egy szerszám- és eszköztároló doboz is, így gyakorlatilag üzembe is álltak már.

Vékony Melinda a KB Autoteam Piaggio Márkakereskedés értékesítési vezetője örömmel adta át a három Piaggio-t és mint elmondta nagy öröm volt, amikor kiderült, hogy sikerült megnyernünk a közbeszerzési pályázatot. Kiemelte, hogy a Piaggio-k kimondottan ilyen városüzemeltetési munkákra alkalmasak, mint amit ezekkel végeznek majd a Városgondnokságon. Nagyon pici, nagyon rövid távolságokat mennek, megállnak, majd újra indulnak. Az ilyen fajta munkákra dízel üzemű járművek nem igazán alkalmasak. Ezek a Piaggio-k pedig kifejezetten ilyen feladatokra készültek. A méretük is ehhez a feladathoz igazodik, hiszen szűkebb tereken jól jön a kisebb méret és fordulékonyság. Az LPG-benzin vegyes üzemű hajtáskombináció pedig rendkívül előnyös, környezetkímélő és költséghatékony.

Városfejlesztés

 1. Négy iskola újul meg

  Négy oktatási intézmény vizesblokkjainak felújítása fejeződött be az elmúlt napokban a „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében. Mintegy bruttó 250 millió Ft-ból valósult meg a Hétvezér Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Táncsics Mihály Általános Iskola valamennyi vizesblokkjának felújítása.

  2022.08.10.
 2. Elkészült a 3D-s felfestés

  A Selyem és a Horog utca kereszteződésénél nemrégiben elkészült minikörforgalom közepe egy speciális, 3D-s felfestést kapott a napokban a jobb láthatóság érdekében. A körforgalomban három oldalról gyalogos-átkelőhelyeket is építettek járdakapcsolatokkal és közvilágítás is létesült.

  2022.08.09.
 3. Újabb elektromos buszok

  Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.

  2022.07.31.
 4. Félpályás lezárás van érvényben

  Következő üteméhez érkezik a Sárkeresztúri úton a körforgalmú csomópont kialakítása: pénteken délutántól az eddig lezárt félpályára terelik át a forgalmat, és megkezdik a csomópont másik felének kialakítását, a déli összekötő út építéséhez kapcsolódóan. A közlekedést továbbra is jelzőlámpa irányítja.

  2022.07.29.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár