Három sportág négy fehérvári csapatára hat mérkőzés vár a hétvégén

A hétvégén Székesfehérvár négy csapatára három sportágban hat mérkőzés vár, ezek közül kettőt láthatnak a városban. A Hydro Fehérvár AV19 jégkorong, az Arconic-Alba Fehérvár kosárlabda és a MÁV Előre SC két röplabdacsapata lép pályára a következő napokban.
2023.01.20. 08:11 |
Három sportág négy fehérvári csapatára hat mérkőzés vár a hétvégén

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozói pénteken a Raktár utca jegén játszanak.

A 19.15 órakor kezdődő mérkőzésen a HK SZ Olimpija csapata lesz az ellenfelük. A nemzetközi bajnokság, az ICE HL tabelláján a Volán a nyolcadik 54 ponttal, a Ljubljana a tizenkettedik 33 ponttal. Az esély egyértelmű, élni kell vele. Annál is inkább, mert vasárnap nehéz 3x20 perc vár Szabóékra, mivel aznap 16.30 órakor a HCB Südtirol Alperia otthonában mérkőznek. A tabellát a házigazda vezeti 81 ponttal, nehéz csata lesz. De a sűrű menterendben hétfőn is játszik a Hydro, 19.30 órakor a tabella utolsó Bemer Pioneer Voralberg várja majd a fehérváriakat.

E három mérkőzésen kell minél több pontot szerezni, mert a Hydro Fehérvár AV19 csapatát mindössze 3 pont választja el az ígéret földjétől, a hatodik helytől.

Az Arconic-Alba Fehérvár kosárlabdázói egy hete hazai pályán a hajrában kaptak ki a Zalaegerszeg KK csapata ellen.

Most lehet és kell javítani a szombaton, 18 órakor Szegeden, a Naturtext SZTE SZEDEÁK ellen. Bár a fehérváriak jóval előkelőbb pozícióban állnak a tabellán, de a Tisza-parton rendre nehéz dolguk van az odalátogatóknak.

Székesfehérvár mindkét röplabda Extraligás együttese idegenben mérkőzik szombaton.

A MÁV Előre SC-ST Solar női csapata 16 órakor a Vasas Óbuda vendége lesz. A házigazdák nemcsak e honban, de Európában is jeleskednek, bár tény, a fehérváriak meg erősödtek a télen. Ugyanez igaz a MÁV Előre SC-Foxconn férfi csapata esetében is. Ők 18 órakor lépnek parkettre a Pénzügyőr SE otthonában. A vendéglátóké az egyik legerősebb magyar együttes, nem lesz könnyű a pontszerzés ellenük, de képes rá a csapat.