Gyalogos átkelőhelyek épültek a Kassai út - Vágújhelyi utca kereszteződésében

Elkészült az új gyalogos átkelőhely a Kassai út és a Vágújhelyi utca sarkán, a buszmegállók mellett. A környéken élők kérésére készült el a fejlesztés, ami nem pusztán a burkolati jelek felfestését jelentette, hiszen egy biztonságos gyalogos átkelőhely létesítéséhez a megfelelő közvilágítást és a járdakapcsolatokat is ki kellett építeni a szegélyek szintbe süllyesztésével együtt - mondta Östör Annamária a terület önkormányzati képviselője.
2022.12.06. 09:47 |
Gyalogos átkelőhelyek épültek a Kassai út - Vágújhelyi utca kereszteződésében

Az Öreghegy fejlődése azzal is jár, hogy a városrész gyűjtőútjain időszakosan megnő a forgalom és az úton való átkelést - különösen a buszmegállók környékén - jelentősen biztonságosabbá teszi egy gyalogos átkelőhely.

A keddi műszaki átadáson elhangzott, a beruházás a városrészre fordítható fejlesztési keretből valósult meg mintegy 9 millió forintból.

A Kassai út – Vágújhelyi utca kereszteződésében különösen nagy a gyalogos forgalom, hiszen az iskolába járók, az autóbusszal közlekedők és a Bory-vár felé tartó turisták is ezen az útvonalon járnak. Az Öreghegy fejlődése magával hozza azt is, hogy a városrész gyűjtőútjain időszakosan megnő a forgalom és az úton való átkelést – különösen a buszmegállók környékén – jelentősen biztonságosabbá teszi egy-egy gyalogos-átkelőhely. Nem utolsó sorban pedig a kereszteződést használó autósok is figyelmesebben közlekednek az átkelőhelyek környékén, tette hozzá a képviselő.

Városfejlesztés

 1. Megújul a Tóparti

  Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének teljes körű felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületében indultak el a munkálatok. A mintegy 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés során, amely a város több oktatási intézményét érintő „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében valósulhat meg, kívül-belül megújul az épület. A beruházással tervezetten 2024 tavaszára végeznek.

  2023.01.31.
 2. Megújul a Szent István Művház

  Javában zajlik a Szent István Hitoktatási Művelődési Ház felújítása. Székesfehérvár egyik legnagyobb közművelődési intézményének homlokzata és udvara is megszépül a falak, a díszítőelemek, a nyílászárók rekonstrukciójával és a belső díszkivilágítás bővítésével. Utoljára még a Megyei Művközpont épületeként a nyolcvanas években újították fel az épületet.

  2023.01.27.
 3. Épülhet a szárazréti bölcsőde

  Jogerőssé vál a szárazréti bölcsőde építési engedélye, a létesítmény a Bodrogi utca 4. szám alatt épül. Az intézmény kétszer 14 fő gyermeket tud fogadni és minden törvényi előírásnak megfelel - számolt be közösségi oldalán Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.01.25.
 4. Épül a kőtár és kutatóközpont

  Nemsokára kőtár és kutatóközpont várja majd az érdeklődőket a volt Köztársaság mozi épületében. A beruházás nemcsak azért fontos, mert az egykori királyi bazilika kövei méltó elhelyezést kapnak, de egyúttal egy építészettörténeti emléket is megmentenek vele. A munkálatokról videóban számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2023.01.24.