Főkertészek és városüzemeltetési szakemberek találkoztak a Sóstón

A Sóstó látogatóközpontban szervezett szakmai konferenciát a Városgondnokság városüzemeltetési témakörben, amin kertészeti vezetők és főkertészek vettek részt az ország minden részéről. Mosonmagyaróvárról, Győrből, Tatabányáról, Tapolcáról, Veszprémből, Bajáról, Hévízről, Kaposvárról, Nagykőrösről, Zalaegerszegről és Szentesről érkeztek szakemberek Székesfehérvárra.
2018.12.05. 10:26 |

A szakmai napra meghívott városok szakemberei kertészeti, városüzemeltetési szempontból az élvonalba tartoznak Magyarországon és a Virágos Magyarországért versenyben is szép eredményeket értek el. A szakmai napot a tapasztalatokra hegyezték ki, hogy az egyes településeken milyen jó dolgokat vezetett be ki-ki a maga területén a lakókörnyezetében és megosztják egymással a városüzemeltetési feladatok jó tapasztalatait.

Spanyárné Halász Szilvia Fehérvár főkertésze elmondta, hogy a konferenciával nem merül ki a tapasztalatcsere a városüzemeltetési szakemberek között, hiszen egész évben tartják egymással a kapcsolatot.

A konferencia vendége volt Dr. Bocsi Andrea a Communities in Bloom nemzeti koordinátora, aki az elmúlt hét évben folyamatosan ellenőrizte, így nagyon jól ismeri, hogy ezen városok kertészeti színvonala hol is tart. „Nagyon fontos a rendszeresség, hiszen mindig lehet arra számítani, hogy Székesfehérváron decemberben összegyűlnek a városüzemeltetési szakemberek. Kertészeti, parkfenntartási kérdések terén nagyon őszintén tudják egy ilyen összejövetelen a szakemberek megbeszélni a mindennapi munka kihívásait és jó gyakorlatait. Ezen a szakmai konferencián pedig olyan települések képviseltetik magukat, akik a zászlóshajói Magyarországnak e témakörben.”

Közélet

 1. Döntött a közgyűlés: indulhat a Vásárhelyi út felújítása

  Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése, a képviselők több fontos fejlesztésről is döntöttek. Kiírták a közbeszerzést a Fiskális út felújításának II. ütemére, a Vásárhelyi út felújítása pedig heteken belül elkezdődhet a Rádió út és a Logisztika iparvágány közötti szakaszon.

  2019.04.26.
 2. Idén is Ballagási hét – 1687 diákot várnak a Városi Ballagásra

  Idén is számos programmal köszönti a végzős diákokat és tanáraikat Székesfehérvár. Májushoz közeledve a végzősök már az érettségi lázában égnek, de azért a tanév utolsó hetében a Bolondballagáson idén is mókázhatnak még egy jót a belvárosban, május 4-én pedig a Városi Ballagásra kerül sor 1687 diák részvételével.

  2019.04.25.
 3. Hajléktalanokat is segít és alkalmaz a Városgondnokság Székesfehérváron

  A programot a Városgondnokság a Kríziskezelő központtal és a Kormányhivatallal közösen indította el. A program része egy parkfenntartó-gondozó képzés is, melynek keretében kertfenntartást, növényismeretet és pénzügyi ismereteket is tanulnak a résztvevők. Az ingyenes oktatás végén pedig szakmunkás bizonyítványt szerezhetnek.

  2019.04.25.
 4. Kezdődik az Egyházmegyei Múzeum felújítása Székesfehérváron

  A munkálatok a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot, a Barátok Boltját és az Rex Cultura Kft. Egyházmegye fenntartásában működő központi konyháját érintik. A múzeum 2019. április 18-tól a kivitelezés befejezéséig, várhatóan 2020. júniusig zárva tart. A Barátok Boltja 2019. április 23-tól rövid zárva tartás után a Liszt Ferenc u. 1-ben folytatja működését.

  2019.04.24.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek