Főkertészek és városüzemeltetési szakemberek találkoztak a Sóstón

A Sóstó látogatóközpontban szervezett szakmai konferenciát a Városgondnokság városüzemeltetési témakörben, amin kertészeti vezetők és főkertészek vettek részt az ország minden részéről. Mosonmagyaróvárról, Győrből, Tatabányáról, Tapolcáról, Veszprémből, Bajáról, Hévízről, Kaposvárról, Nagykőrösről, Zalaegerszegről és Szentesről érkeztek szakemberek Székesfehérvárra.
2018.12.05. 10:26 |

A szakmai napra meghívott városok szakemberei kertészeti, városüzemeltetési szempontból az élvonalba tartoznak Magyarországon és a Virágos Magyarországért versenyben is szép eredményeket értek el. A szakmai napot a tapasztalatokra hegyezték ki, hogy az egyes településeken milyen jó dolgokat vezetett be ki-ki a maga területén a lakókörnyezetében és megosztják egymással a városüzemeltetési feladatok jó tapasztalatait.

Spanyárné Halász Szilvia Fehérvár főkertésze elmondta, hogy a konferenciával nem merül ki a tapasztalatcsere a városüzemeltetési szakemberek között, hiszen egész évben tartják egymással a kapcsolatot.

A konferencia vendége volt Dr. Bocsi Andrea a Communities in Bloom nemzeti koordinátora, aki az elmúlt hét évben folyamatosan ellenőrizte, így nagyon jól ismeri, hogy ezen városok kertészeti színvonala hol is tart. „Nagyon fontos a rendszeresség, hiszen mindig lehet arra számítani, hogy Székesfehérváron decemberben összegyűlnek a városüzemeltetési szakemberek. Kertészeti, parkfenntartási kérdések terén nagyon őszintén tudják egy ilyen összejövetelen a szakemberek megbeszélni a mindennapi munka kihívásait és jó gyakorlatait. Ezen a szakmai konferencián pedig olyan települések képviseltetik magukat, akik a zászlóshajói Magyarországnak e témakörben.”

Közélet

 1. A rózsaszín, az örömöt szimbolizáló gyertya lángja is fellobbant az Adventi Udvaron

  Szombaton a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvara rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket. Délután gyújtották meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját a martonvásári Szent László Katolikus Óvoda műsorával és Spányi Antal, püspök örömvasárnap-előesti gondolataival.

  2018.12.15.
 2. Állítsuk meg a székesfehérvári közösség szétverését

  Újabb álhírek jelentek meg szombaton Fehérvárral kapcsolatban a Facebookon, amit névtelenségbe burkolózva, hirdetésként terjesztenek. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szombaton határozottan kérte az ellenzéket, hogy határolódjon el egyértelműen az álhírek gyártásától, ami a város egész közösségét is lejáratja.

  2018.12.15.
 3. Megújult I. világháborús emlékművek a Szentlélek Katonatemetőben

  Pénteken ünnepélyes keretek között áldották meg a megújult I. világháborús Szentlélek Katonatemető sírjait és koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt. A Szentlélek katonaletemetőben helyreállították a hősi emlékművet, a feszületet és a 10-es huszárok emlékművét, 643 hadisírt, a parcellák melletti információs táblákat, és megújulhatott a temető környezete is.

  2018.12.14.
 4. A székesfehérvári vasútállomáson adták át Fejér megye tizennegyedik kormányablakát

  Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Fejér megye tizennegyedik kormányablakát a székesfehérvári vasútállomáson, ahol százötvenkét négyzetméteren hat ügyfélpult és egy fotófülke várja az ügyfeleket akadálymentes megközelítési lehetőséggel. Megnyitásával enyhülni fog a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

  2018.12.14.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek