Főkertészek és városüzemeltetési szakemberek találkoztak a Sóstón

A Sóstó látogatóközpontban szervezett szakmai konferenciát a Városgondnokság városüzemeltetési témakörben, amin kertészeti vezetők és főkertészek vettek részt az ország minden részéről. Mosonmagyaróvárról, Győrből, Tatabányáról, Tapolcáról, Veszprémből, Bajáról, Hévízről, Kaposvárról, Nagykőrösről, Zalaegerszegről és Szentesről érkeztek szakemberek Székesfehérvárra.
2018.12.05. 10:26 |

A szakmai napra meghívott városok szakemberei kertészeti, városüzemeltetési szempontból az élvonalba tartoznak Magyarországon és a Virágos Magyarországért versenyben is szép eredményeket értek el. A szakmai napot a tapasztalatokra hegyezték ki, hogy az egyes településeken milyen jó dolgokat vezetett be ki-ki a maga területén a lakókörnyezetében és megosztják egymással a városüzemeltetési feladatok jó tapasztalatait.

Spanyárné Halász Szilvia Fehérvár főkertésze elmondta, hogy a konferenciával nem merül ki a tapasztalatcsere a városüzemeltetési szakemberek között, hiszen egész évben tartják egymással a kapcsolatot.

A konferencia vendége volt Dr. Bocsi Andrea a Communities in Bloom nemzeti koordinátora, aki az elmúlt hét évben folyamatosan ellenőrizte, így nagyon jól ismeri, hogy ezen városok kertészeti színvonala hol is tart. „Nagyon fontos a rendszeresség, hiszen mindig lehet arra számítani, hogy Székesfehérváron decemberben összegyűlnek a városüzemeltetési szakemberek. Kertészeti, parkfenntartási kérdések terén nagyon őszintén tudják egy ilyen összejövetelen a szakemberek megbeszélni a mindennapi munka kihívásait és jó gyakorlatait. Ezen a szakmai konferencián pedig olyan települések képviseltetik magukat, akik a zászlóshajói Magyarországnak e témakörben.”

Közélet

 1. A Fejér Megyei Afázia Klub tevékenységéről számoltak be a Szent György Kórházban

  A Fejér Megyei Afázia Klub 2018 áprilisa óta működik a „Beszédfogyatékos (stroke-on átesett) felnőttek komplex rehabilitációja” című sikeres pályázatnak köszönhetően. A klub eddigi tevékenységéről Gárdonyiné Kocsi Ilona, projektmenedzser, mesterlogopédus, Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Óvári Attila, a csákvári Rehabilitációs Osztály vezetője számoltak be szerdán.

  2019.02.20.
 2. Az időben felfedezett mellrák gyógyítható! - mammográfiai szűrés Fehérváron

  A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket februárban is. A meghívólevélen szereplő időpont módosítható a 06-20/387-7996 -as telefonszámon.

  2019.02.20.
 3. Új kültéri játszóeszközöket és projektorokat kapott a Kossuth Iskola

  A szülők támogatásának köszönhetően kültéri játszóeszközökkel, és egy székesfehérvári vállalkozás felajánlásának köszönhetően nyolc darab projektorral gazdagodott az öreghegyi Kossuth iskola.

  2019.02.20.
 4. Maroshegyi Egészségnap - szombaton ingyenes szűrésekkel várják az érdeklődőket

  Többféle szűréssel, általános állapotfelméréssel várja az érdeklődőket az ötödik Maroshegyi Egészségnap február 23-án, szombaton. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban 9 órától kora délutánig tartanak az ingyenesen elérhető vizsgálatok.

  2019.02.20.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek