Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepséget a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja csütörtökön, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában. Az ünnepség keretében Dr. Faragó Józsefné Mária, másfél évtizednyi klubvezetés után Törökné Eszternek adta át tisztségét s vele együtt – jelképesen – a klub kulcsait. 
2017.10.12. 12:02 |

2002. október 3-án merült fel az igény egy nyugdíjas klub létrehozására. Az elhatározást cselekvés követte, és az Igazgatóság vezetésének támogatásával megalakult a klub 20 fővel. Azóta is kéthetente találkozunk és programokat szervezünk a kultúra, sport, városszépítés terén, előadásokon veszünk részt biztonság, egészség, történelem témakörökben, számtalan színház, mozi és koncertlátogatást szerveztünk. Rendszeresen megünnepeltük az Idősek Világnapját, részt vettünk a város nagy rendezvényein, a Királyi Napokon, a Koronázási Szertartásjátékokon, a Lecsófesztiválon. A Vízügyi Igazgatóság és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával rendre színvonalas programokat valósíthattunk meg. Állandó résztvevői vagyunk a nyugdíjasok szellemi vetélkedőjének; 2013-ban Szent István, 2014-ben Szent László, 2015-ben Könyves Kálmán, 2016-ban II. Béla, 2017-ben III. Béla címmel, valamennyi vetélkedőn sikeresen, több csapattal szerepelve. 2003-ban csatlakozott klubunk az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület nagy családjához, így tovább színesedett klubéletünk és lehetőségeink egy 800 fős társaság tagjaiként.” – fogalmazott Dr. Faragó Józsefné Mária, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klub leköszönő vezetője, aki előbb megköszönte Székesfehérvár polgármesterének és alpolgármestereinek, hogy segítették egy az évfordulóra megjelent emlékkönyv elkészültét, majd átadta a klub kulcsait Törökné Eszternek, az új klubvezetőnek. Mint Törökné Eszter elmondta, nincs ok a változtatásra, a megelőző tizenöt esztendő szellemében fogja tovább vezetni a jelenleg 60 tagot számláló klubot.

Az évfordulóra megjelent kötet egy fiatalos csoport benyomását kelti, akik aktívan hozzájárulnak a város közösségéhez. Egy nagy közösség akkor működik jól, ha a kisebb közösségek jól érzik magukat benne. A Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja nagyon fontos és példamutató szerepet tölt be Székesfehérvár közösségének építésében, a programokban is nagy szerepet vállalnak, amelyet ezúton is nagyon szépen köszönünk.” - fogalmazott köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester, majd Székesfehérvár város és Dr. Cser-Palkovics András, polgármester nevében Emléklapot adott át a tizenöt esztendős évforduló emlékére.

Közélet

 1. Nyers disznóhús és nitrátos kútvíz okozta a legsúlyosabb megbetegedést tavaly

  A népegészségügyi szakemberek tavaly közel 10 ezer ellenőrzést folytattak le Fejér megyében különböző szakterületeken, laboratóriumi mérésekkel egybekötve. Élelmiszer miatt kevesebben betegedtek meg, mint 2016-ban, azonban sajnos ivóvízzel kapcsolatos súlyos megbetegedés is előfordult. Egy 3 hónapos csecsemő kapott kékkórt és majdnem belehalt abba, hogy tápszerét nem vezetékes vízzel, hanem saját udvari kútból származó nitrátos vízzel készítették el.

  2018.01.16.
 2. Nyílt nap az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Nyílt napot tartottak hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, melyen a szakokkal és az egyetemi élettel is megismerkedhettek a fiatalok. A karon duális alapképzésben műszaki menedzser, mérnökinformatikus, földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök szakokra lehet jelentkezni, mesterképzésen pedig mechatronikai mérnök szak indul.

  2018.01.15.
 3. Püspöki gyászmise lesz hétfőn Dr. Szilárdfy Zoltán művészettörténész, áldozópapért

  Dr. Szilárdfy Zoltán, művészettörténész, a Székesfehérvári Egyházmegye áldozópapja, életének 80. évében, hosszú, türelmetlenül viselt szenvedés után elhunyt. (Zoltán atya saját megfogalmazása.) A gyászmisét a Székesegyházban, január 15-én, hétfőn este 18 órakor Spányi Antal, megyés püspök celebrálja. 

  2018.01.15.
 4. Hét díjra várják a fehérváriak javaslatait február 1-ig!

  A Penna Regia, a Sipos Gyula, a város oktatásáért, ifjúságáért, sportjáért, egészségügyéért, valamint közbiztonságáért díjakra írt ki felhívást Székesfehérvár Önkormányzata. A javaslatokat valamennyi kitüntetésre február 1-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatalhoz személyesen, vagy postai úton. Az egyes kitüntetésekkel kapcsolatos tájékoztatók, valamint az ajánlások megírásával és leadásával kapcsolatos részleteket a cikkben olvashatja!

  2018.01.15.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek