Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepséget a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja csütörtökön, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában. Az ünnepség keretében Dr. Faragó Józsefné Mária, másfél évtizednyi klubvezetés után Törökné Eszternek adta át tisztségét s vele együtt – jelképesen – a klub kulcsait. 
2017.10.12. 12:02 |

2002. október 3-án merült fel az igény egy nyugdíjas klub létrehozására. Az elhatározást cselekvés követte, és az Igazgatóság vezetésének támogatásával megalakult a klub 20 fővel. Azóta is kéthetente találkozunk és programokat szervezünk a kultúra, sport, városszépítés terén, előadásokon veszünk részt biztonság, egészség, történelem témakörökben, számtalan színház, mozi és koncertlátogatást szerveztünk. Rendszeresen megünnepeltük az Idősek Világnapját, részt vettünk a város nagy rendezvényein, a Királyi Napokon, a Koronázási Szertartásjátékokon, a Lecsófesztiválon. A Vízügyi Igazgatóság és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával rendre színvonalas programokat valósíthattunk meg. Állandó résztvevői vagyunk a nyugdíjasok szellemi vetélkedőjének; 2013-ban Szent István, 2014-ben Szent László, 2015-ben Könyves Kálmán, 2016-ban II. Béla, 2017-ben III. Béla címmel, valamennyi vetélkedőn sikeresen, több csapattal szerepelve. 2003-ban csatlakozott klubunk az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület nagy családjához, így tovább színesedett klubéletünk és lehetőségeink egy 800 fős társaság tagjaiként.” – fogalmazott Dr. Faragó Józsefné Mária, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klub leköszönő vezetője, aki előbb megköszönte Székesfehérvár polgármesterének és alpolgármestereinek, hogy segítették egy az évfordulóra megjelent emlékkönyv elkészültét, majd átadta a klub kulcsait Törökné Eszternek, az új klubvezetőnek. Mint Törökné Eszter elmondta, nincs ok a változtatásra, a megelőző tizenöt esztendő szellemében fogja tovább vezetni a jelenleg 60 tagot számláló klubot.

Az évfordulóra megjelent kötet egy fiatalos csoport benyomását kelti, akik aktívan hozzájárulnak a város közösségéhez. Egy nagy közösség akkor működik jól, ha a kisebb közösségek jól érzik magukat benne. A Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja nagyon fontos és példamutató szerepet tölt be Székesfehérvár közösségének építésében, a programokban is nagy szerepet vállalnak, amelyet ezúton is nagyon szépen köszönünk.” - fogalmazott köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester, majd Székesfehérvár város és Dr. Cser-Palkovics András, polgármester nevében Emléklapot adott át a tizenöt esztendős évforduló emlékére.

Közélet

 1. Két hétig lehet még szavazni a Príma-díj jelöltjeire

  November 11-én lesz a Fejér Megyei Príma Díjátadó Gála a Magyar Királyban. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete 12. alkalommal adja át a Fejér Megyei Príma-díjakat. Az elismeréseket olyan személyeknek ítélik oda, akik saját területükön maradandót alkottak. A jelöltekre a város honlapján lehet szavazni!

  2017.10.24.
 2. Örökségünk a szabadság vágya – az 56-os forradalomra emlékeztek a színházban

  Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek hétfőn este a Vörösmarty Színházban, ahol beszédekkel és színpadi műsorral idézték fel a hatvanegy évvel ezelőtti napokat. Az ünnepségen, nemzeti ünnepünk alkalmából adták át a megyei elismeréseket is Fejér megye rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka előterjesztései alapján.

  2017.10.23.
 3. Néma főhajtás '56 hőseinek emléke előtt Székesfehérváron

  A nemzeti ünnep tiszteletére néma koszorúzással hajtottak fejet az '56-os forradalom és szabadságharc hősei előtt, a Szent István-székesegyház ’56-os emlékkeresztjénél. Székesfehérvár és Fejér megye önkormányzata mellett a rendvédelmi szervezetek, egyházak, pártok és civil szervezetek helyezték el koszorúikat a templom falán elhelyezett, Nagy Benedek által készített feszület alatt.

  2017.10.23.
 4. 1956 - Székesfehérváron is a diákok tüntetésével kezdődött a forradalom

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc Székesfehérváron az akkori diákok követeléseivel, tüntetéseivel kezdődött. Az október 24-i sortűz következményeként a gyárak, hivatalok dolgozói és alkalmazottai is csatlakoztak a fehérvári diákokhoz. A Szent István Király Múzeumtól kapott képekkel betekintést nyerhetnek az 56 októberi fehérvári eseményekbe.

  2017.10.23.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek