Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepséget a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja csütörtökön, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában. Az ünnepség keretében Dr. Faragó Józsefné Mária, másfél évtizednyi klubvezetés után Törökné Eszternek adta át tisztségét s vele együtt – jelképesen – a klub kulcsait. 
2017.10.12. 12:02 |

2002. október 3-án merült fel az igény egy nyugdíjas klub létrehozására. Az elhatározást cselekvés követte, és az Igazgatóság vezetésének támogatásával megalakult a klub 20 fővel. Azóta is kéthetente találkozunk és programokat szervezünk a kultúra, sport, városszépítés terén, előadásokon veszünk részt biztonság, egészség, történelem témakörökben, számtalan színház, mozi és koncertlátogatást szerveztünk. Rendszeresen megünnepeltük az Idősek Világnapját, részt vettünk a város nagy rendezvényein, a Királyi Napokon, a Koronázási Szertartásjátékokon, a Lecsófesztiválon. A Vízügyi Igazgatóság és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával rendre színvonalas programokat valósíthattunk meg. Állandó résztvevői vagyunk a nyugdíjasok szellemi vetélkedőjének; 2013-ban Szent István, 2014-ben Szent László, 2015-ben Könyves Kálmán, 2016-ban II. Béla, 2017-ben III. Béla címmel, valamennyi vetélkedőn sikeresen, több csapattal szerepelve. 2003-ban csatlakozott klubunk az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület nagy családjához, így tovább színesedett klubéletünk és lehetőségeink egy 800 fős társaság tagjaiként.” – fogalmazott Dr. Faragó Józsefné Mária, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klub leköszönő vezetője, aki előbb megköszönte Székesfehérvár polgármesterének és alpolgármestereinek, hogy segítették egy az évfordulóra megjelent emlékkönyv elkészültét, majd átadta a klub kulcsait Törökné Eszternek, az új klubvezetőnek. Mint Törökné Eszter elmondta, nincs ok a változtatásra, a megelőző tizenöt esztendő szellemében fogja tovább vezetni a jelenleg 60 tagot számláló klubot.

Az évfordulóra megjelent kötet egy fiatalos csoport benyomását kelti, akik aktívan hozzájárulnak a város közösségéhez. Egy nagy közösség akkor működik jól, ha a kisebb közösségek jól érzik magukat benne. A Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja nagyon fontos és példamutató szerepet tölt be Székesfehérvár közösségének építésében, a programokban is nagy szerepet vállalnak, amelyet ezúton is nagyon szépen köszönünk.” - fogalmazott köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester, majd Székesfehérvár város és Dr. Cser-Palkovics András, polgármester nevében Emléklapot adott át a tizenöt esztendős évforduló emlékére.

Közélet

 1. Óvodákat követően beteg gyerekeket segítettek Fehérvár legjobb sportolói

  A „Gólokkal az óvodákért, a város legjobb sportolóival" jótékonysági akció eseményén a Fehérvár AV19, a Fehérvár Enthroners és az Alba Fehérvár játékosai által felajánlott dedikált mezek 230 ezer forintért, míg az Alba Plaza és a Mol-Vidi FC által licitre bocsájtott labda 70 ezer forintért kelt el, így összesen 300 ezer forinttal támogatták a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályát. Az adományokat csütörtökön adták át az Alba Plazaban.

  2018.07.19.
 2. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.19.
 3. A 90 esztendős Rozsics Lajosné, Marika nénit köszöntötték

  A 90 esztendős Rozsics Lajosné Marika nénit köszöntötte otthonában Mészáros Attila alpolgármester. Marika néni a Felvidékről származik. Ifjú, kisgyermekes anyaként élelmezésszervezési feladatokat látott el a székesfehérvári diákotthonban, majd a mezőgazdasági főiskola gazdasági igazgatója lett, innen ment nyugdíjba.

  2018.07.19.
 4. Egyetemként működik augusztustól a Kodolányi János Főiskola

  Augusztus elsejétől Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola. Székesfehérváron a művészeti oktatásra koncentrálnak majd - írja a főiskola közleményében. Az intézményben az elmúlt 25 tanévben mintegy 25 ezer hallgató végzett.

  2018.07.18.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek