Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja

Fennállásának 15. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepséget a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja csütörtökön, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában. Az ünnepség keretében Dr. Faragó Józsefné Mária, másfél évtizednyi klubvezetés után Törökné Eszternek adta át tisztségét s vele együtt – jelképesen – a klub kulcsait. 
2017.10.12. 12:02 |

2002. október 3-án merült fel az igény egy nyugdíjas klub létrehozására. Az elhatározást cselekvés követte, és az Igazgatóság vezetésének támogatásával megalakult a klub 20 fővel. Azóta is kéthetente találkozunk és programokat szervezünk a kultúra, sport, városszépítés terén, előadásokon veszünk részt biztonság, egészség, történelem témakörökben, számtalan színház, mozi és koncertlátogatást szerveztünk. Rendszeresen megünnepeltük az Idősek Világnapját, részt vettünk a város nagy rendezvényein, a Királyi Napokon, a Koronázási Szertartásjátékokon, a Lecsófesztiválon. A Vízügyi Igazgatóság és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával rendre színvonalas programokat valósíthattunk meg. Állandó résztvevői vagyunk a nyugdíjasok szellemi vetélkedőjének; 2013-ban Szent István, 2014-ben Szent László, 2015-ben Könyves Kálmán, 2016-ban II. Béla, 2017-ben III. Béla címmel, valamennyi vetélkedőn sikeresen, több csapattal szerepelve. 2003-ban csatlakozott klubunk az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület nagy családjához, így tovább színesedett klubéletünk és lehetőségeink egy 800 fős társaság tagjaiként.” – fogalmazott Dr. Faragó Józsefné Mária, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klub leköszönő vezetője, aki előbb megköszönte Székesfehérvár polgármesterének és alpolgármestereinek, hogy segítették egy az évfordulóra megjelent emlékkönyv elkészültét, majd átadta a klub kulcsait Törökné Eszternek, az új klubvezetőnek. Mint Törökné Eszter elmondta, nincs ok a változtatásra, a megelőző tizenöt esztendő szellemében fogja tovább vezetni a jelenleg 60 tagot számláló klubot.

Az évfordulóra megjelent kötet egy fiatalos csoport benyomását kelti, akik aktívan hozzájárulnak a város közösségéhez. Egy nagy közösség akkor működik jól, ha a kisebb közösségek jól érzik magukat benne. A Vízügyi Igazgatóság Nyugdíjas Klubja nagyon fontos és példamutató szerepet tölt be Székesfehérvár közösségének építésében, a programokban is nagy szerepet vállalnak, amelyet ezúton is nagyon szépen köszönünk.” - fogalmazott köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester, majd Székesfehérvár város és Dr. Cser-Palkovics András, polgármester nevében Emléklapot adott át a tizenöt esztendős évforduló emlékére.

Közélet

 1. Ikarus buszokat adnak át pénteken a Belvárosban

  Ikarus autóbuszok átadására kerül sor március 23-án, pénteken 15 órától Székesfehérvár Belvárosában, a Honvédelmi Minisztérium szervezésében. A programhoz kapcsolódóan délelőtt és az esti órákban időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani több útszakaszon – mindenki türelmét kérik. 

  2018.03.21.
 2. Kiállítás, díjátadó és konferencia a Fejér Megyei Klímastratégia jegyében

  A „Megyei Klímastratégia és Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása Fejér Megyében" című programhoz kapcsolódó záró konferenciára, valamint a projekt keretében óvodások, általános,- és középiskolások számára a Fejér Megyei Önkormányzat által meghirdetett klímavédelmi rajz-, fotó- és logópályázat díjátadó ünnepségére telt meg szerdán délelőtt a Megyeháza Díszterme. A beküldött rajz-, fotó- és logópályázat pályamunkáiból kiállítás is nyílt, amely a Megyeháza aulájában tekinthető meg, április 4-ig.

  2018.03.21.
 3. Rekviem a Don hőseiért - kötetbemutató lesz a Felsővárosi Közösségi Házban

  Március 24-én, szombaton mutatják be a „Rekviem a Don hőseiért” című könyvet a Felsővárosi Közösségi Házban. A 18 órakor kezdődő eseményen a művet Bobory Zoltán, szerkesztő-szerző mutatja be, közreműködnek P. Maklári Éva költő, előadóművész és Cserta Gábor (gitár, ének).

  2018.03.21.
 4. Árpád-ház program - 1,6 milliárd programokra és a fehérvári múzeum felújítására

  A kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja az Árpád-ház program első ütemében megvalósuló tudományos-szakmai alprogramokat, emellett további, mintegy 400 millió forint támogatást biztosít a székesfehérvári Szent István Király Múzeum rekonstrukciójának előkészítésére - közölte az Emmi kultúráért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

  2018.03.20.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek