Fel, fel vitézek! - bátorságpróba óvodásoknak Fehérváron

Ágyúgolyó-gurítás, kardforgatás, ügyességi feladatok szerepeltek a Felsővárosi Óvoda és az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda közös projekthetének szerdai programján. A március 15-i ünnephez kapcsolódóan a katonai élet mindennapjaival ismerkedtek meg az óvodások szerdán Felsővárosban.
2019.03.13. 14:27 |

Az ifjú huszárjelöltek kartonpapírból készített vagy újságból hajtogatott, és saját kézzel festett nemzeti színű csákóban, kokárdával díszített hajpánttal a fejükön a Klapka-indulót énekelve léptek be ma délelőtt a Felsővárosi Óvodából és az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodából az Ezredéves iskola tornatermébe.

A Felsővárosi Óvoda Maci csoportja hívta ki egy megmérettetésre az Ybl óvodások két csoportját. A hét elején a felsővárosi küldöttség az általuk készített huszárcsákóval, zászlóval és lovakkal érkezett az Ybl Óvodába, hogy „katonákat” toborozzon a mai bátorságpróbára. A közel félszáz óvodás huszár bemelegítésként a tornateremben vidáman menetelt, majd a csoportok hat, különböző akadályokkal nehezített pályán teljesítették a huszárrá váláshoz vezető út feladatait

Mint azt Kovács Jánosné, a Felsővárosi Óvoda és az Ybl Tagóvoda igazgatója elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyermekek megismerjék hagyományos ünnepeinket. Minden évben több olyan eseményt és programot rendeznek, amelyen a gyerekekkel – és sok esetben szüleikkel együtt – elevenítik fel a múlt hagyományait, szokásait. Így zajlott ez idén is, hiszen hétfőn 70 felsővárosi óvodás látogatott el az Alba Regia laktanyába, ahol katonazenekari kísérettel alaki kiképzést láthattak a gyerekek. Kedden és szerdán különböző vitézi próbákon mérték össze a csapatok ügyességüket.

Március 14-én, csütörtökön 9.30 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban tartják a Felsővárosi Óvoda március 15-i ünnepségét. Mind a négy csoport rövid műsorral készül, majd az ünnepség végén Nagy Ákos huszárkapitány huszárrá avatja az új kicsiket, akik először vettek részt a csatában és az ünnepélyen.

Fehérvári színes

 1. A palotavárosi tavaknál horgászott Áder János köztársasági elnök

  A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál.

  2019.05.23.
 2. Gyermeknapi rendezvény lesz a Székesfehérvári NépmesePonton pénteken

  Május 24-én, pénteken 16.30 órakor Gyereknapi mesés, önfeledt, játékos péntek délutáni rendezvény kezdődik a Székesfehérvári NépmesePonton, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött, jelentkezni lehet a nepmesepont@ggmuvhaz.hu email címen vagy a 06-22/202-025-ös telefonszámon.

  2019.05.23.
 3. Fehérvári Kultúrkocsma Estek - nyári koncertek a Petz Sörözőben

  A Bujdosó Trió, a Csak nyugi, (Takáts Eszter és Juhász Kristóf ) és a Puszi együttes is koncertet ad nyáron, a Petz Sörözőben (Székesfehérvár, Bőrgyár utca 23.) A belépő mindegyik koncertre 1500 Ft. Jegyet kizárólag elővételben lehet váltani a Petz Söröző pultjánál, nyitvatartási időben. A férőhelyek korlátozott száma miatt, kérnek mindenkit, hogy időben vásárolja meg a belépőjét. Asztalfoglalás: 22/346-344

  2019.05.23.
 4. Székesfehérvárról szóltak csütörtökön reggel Balázsék

  Idén is útra keltek Balázsék, hogy rajongóik gyűrűjében vezessék Magyarország egyik legnépszerűbb reggeli rádióműsorát. A héten indult Rádió1 roadshow negyedik állomása csütörtökön Székesfehérvár volt. A Palotai kapu téren sokan gyűltek össze már kora reggel, hogy élőben hallgassák és lássák az ország legnépszerűbb reggeli rádióműsorát Fehérváron.

  2019.05.23.
 1. Készülnek a fecskék a Mesés kiskertek programra

  A fecskebarát városokhoz csatlakozott nemrég Székesfehérvár. Az apró, de igen hasznos madarakat támogató kezdeményezést a több intézményben kihelyezett műfecskefészkek mellett a Mesés kiskertek program keretében is továbbviszik pénteken.

  2019.05.22.
 2. Twitter-poszt lett a legjobb online tudósítás a Floraliáról

  Megszületett az Online Floralia, azaz #gorsium21 pályázat végeredménye: a legjobb tudósítás Az első nő, akit kifizetnék egy évre is <3 c="" m="" twitter-poszt="" lett="" a="" k="" z="" ns="" gd="" jat="" a="" gyilkoss="" g="" a="" florali="" n="" avagy="" koszor="" koszor="" mi="" rt="" vagy="" olyan="" szomor="" c="" m="" cikk="" kapta="" a="" be="" rkezett="" munk="" kat="" a="" v="" rosi="" facebook-oldalon="" lehet="" megn="" zni="" br="">

  2019.05.22.
 3. Gyermeknapi minikincstár pénteken a Kisfalud Közösségi Házban

  Május 25-én, pénteken kerül megrendezésre a Kisfaludi gyereknap a városrész közösségi házában. A programok 15 órakor kezdődnek, lesz minikincstár foglalkozás Gonda Emmával és Sevella Zsuzsával, alkotó és ügyességi játék, íjászkodás és csillámtetoválás. A belépés díjtalan.

  2019.05.22.
 4. Gyermeknapi csokibuli a Belvárosban - a Tourinformban lehet jelentkezni

  Elkészíthetik saját csokijukat és csokinyalókájukat a gyerekek május 26-án, vasárnap a belvárosi Cadeau Csokizóban. A Tourinform Iroda által szervezett gyereknapi programot négy időpontban is megrendezik.

  2019.05.22.

Hetedhét Játékfesztivál

Ünnepi Könyvnapok

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek