Farsangi maszkabál a Hetedhét Játékmúzeumban - osztályok is jelentkezhetnek

Tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az óvodásokat, általános és középiskolásokat a Hetedhét Játékmúzeum. A farsangi időszak hagyományait, a báli mulatságok és lakomák szokásait ismerhetik meg az érdeklődők Panci baba segítségével az egyórás, múltidéző, izgalmas program keretében.
2023.01.19. 06:45 |
Farsangi maszkabál a Hetedhét Játékmúzeumban - osztályok is jelentkezhetnek

A Hetedhét Játékmúzeum a tanév második félévében is várja az iskolás osztályokat, óvodás csoportokat tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásaira.

A múlt századi polgári életmódot és játékokat bemutató Moskovszky-gyűjteményt a gyerekek játékos tevékenységeken keresztül ismerhetik meg. Az autentikus játékszerekkel való játék során igazi időutazásban lehet részük. Az egyórás foglakozásokon Grexa várából kiszabadíthatják a királylányt, Estellával nyaralni utazhatnak térben és időben, megismerhetik Lídia és Huszár, az öreg hintaló titkát, vagy megismerhetik a babaházak apró fém csodáit. A középiskolásokat a Réber-gyűjtemény alkotásai és a hozzá kapcsolódó irodalmi művek várják. A foglalkozásokra akár bérletet is válthatnak az érdeklődők.

A vízkereszttől hamvazószerdáig - idén február 22-ig - tartó farsangi időszak hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok időszaka. Nincs ez másképp a Hetedhét Játékmúzeumban sem. Közeleg a bál, ideje készülődni! Mit illik felvenni? Hogyan viselkedjünk? Panci baba mindenben a gyerekek segítségére lesz. A vidám, jó hangulatú foglalkozás, a szabad felfedezés, a játék öröme és a helyszín varázsa feledhetetlen élményeket tartogat.

A múltidéző, izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásra a csoportok jelentkezését Varga Dóra múzeumpedagógus várja a varga.dora@szikm.hu  e-mail címen, vagy a +36 70 661 99 84 telefonszámon.