Érdekességek a MOL Fehérvár idei szezonjából

A MOL Fehérvár FC csapata idén is természetesen az OTP Bank Liga élmezőnyében található, igaz elég nagy hátrányuk van az FTC-vel szemben, de egyelőre még nincs okuk lemondani a bajnoki címről se. Most a csapat idei szezonjából gyűjtöttünk össze izgalmas statisztikákat és érdekességeket. 
2021.01.28. 21:26 |
Érdekességek a MOL Fehérvár idei szezonjából

A tavalyi szezonban még Nikolics Nemanja volt a csapat legértékesebb tagja 2,4 millió eurós piaci értékével, idénre azonban már a tavalyi második helyezett Nego vezeti ezt a listát. A top 3 ugyanaz maradt, mint tavaly, csak a sorrend változott: Nego 2,2 millióval vezet, mögötte Petryak a második jelenleg 1,8 millió euróval, Nikolics pedig 1,5 milliós értékével a harmadik helyre csúszott vissza.

A csapatnál idén a támadók átlagéletkora a legkevesebb, mindössze 24, ez meglepő annak ellenére, hogy a csapat legidősebb játékosa a 33 éves Nikolics is ezen a poszton játszik, viszont mellette olyan fiatala tehetséges támadók alkotják a keretet, mint Dárdai (21), Szabó (21), Funsho (22).

A fehérváriák legidősebb csapatrészét a védők alkotják, akik több mint 27-es átlagéletkora jönnek ki, viszont a legértékesebbek is ők a 821 ezer eurós átlagértékükkel a 22 Bet adatai szerint.

A csapat idei szezonban igazolt játékosai közül ketten is a top 10-be vannak a minden idők legértékesebb igazolt játékosai listáján a csapatnál. A brazil Evandro a 7. helyen található ebben a kategóriában, a portugál Rúben Pinto pedig eggyel mögötte a 8. helyen van. Természetesen nem meglepő, hogy ezt a listát a már sokat emlegetett Nikolics vezeti.

A MOL Fehérvár idei legfiatalabb gólszerzője eddig Papp Marcell volt, aki 19 évesen 7 hónaposan és 1 naposan talált be a Magyar Kupában a Tiszaföldvár elleni 5-0-ra megnyert találkozón.

A jelenlegi keretből 8 játékosnak van válogatott mérkőzése is a Bet365 adatai alapján, közülük Stopirának van a legtöbb ilyen meccse, a Cape Verde színeiben.

Márton Gábor egyelőre 1,96 szerzett pontot átlagol a csapattal, ez az utóbbi 10 év második legjobb teljesítménye a csapat edzői között. Csak Joan Carillo tudja őt megelőzni egyenlőr, aki elképesztő 2,41 pontot átlagolt a fehérváriakkal 2014 júniusa és 2015 júniusa között, ezalatt 37 meccsen irányította a csapatot, Márton jelenleg 24-nél jár.