Elsőcsütörtök a cisztereknél - a város papságával celebrált misét Spányi Antal, püspök

A hagyományos elsőcsütörtöki imaalkalomra hívta Spányi Antal, püspök a híveket és a város papságát, hogy ezúttal a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban fohászkodjanak együtt az egy esztendő múlva kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért, a magyar családokért, az egyház és Magyarország jövőjéért. Az eseményen nagy létszámban vettek részt a 85. számú Zrínyi Miklós Cserkészcsapat tagjai.
2019.09.05. 20:55 |

„Jézus eljött közénk, mert mindennél jobban érdekelte a Bethesda tó partján harmincnyolc éve fekvő vénember sorsa. Mert érdekelte a naiv ifjú sorsa. Érdekelte a kánai menyegző boldogságuk napjait élő fiatal párjának sorsa, akik arra döbbentek rá, hogy elszámították magukat és nincs több boruk.

Mondhatnánk tovább: az elesetteket, a szegényeket, a magukra maradottakat, az élet peremére sodortakat, azokat akik ennek a világnak nem számítanak, felejthetőek.

Eljött, mert embereket keresett, akiket a mennyei atyának tud átadni. Eljött és ezért vállalta a mi sorsunkat, élte, mintegy harminc éven keresztül a hozzá hasonló emberek sorsát, ami kemény, nehéz és nélkülözésekkel teli volt.

Eljött, hogy tanítson bennünket az Isten szeretetére,

az Isten szavának felismerésére, meghallgatására, arra, hogy kitárjuk életünket a Jóisten számára. Eljött és odaadta az életét értünk, hogy megváltson bennünket, vagyis helyreállítsa mindazt, amit mi bűneinkkel, gyarlóságainkkal, gyengeségünkkel tönkretettünk.” - emelte ki szentbeszédében Spányi Antal, püspök.

„Mi is ott vagyunk az ő látószögében.

Keresi, hogyan szólíthat meg, hogyan tud segíteni, hogyan tud felemelni, hogyan tudja az életemet mássá tenni, hogyan tudja a figyelmemet a lényegtelenről a lényegesre irányítani, az igazi értékek felé fordítani. Isten keres bennünket. De mi hagyjuk-e, hogy az Isten megtaláljon, megszólítson?

A mi dolgunk az, hogy az Isten szavát befogadjuk, magunkévá tegyük és törekedjünk arra, hogy ezt napról-napra megvalósítsuk.

Ha így lenne, - azt hiszem - kevesebb indulat lenne bennünk, kevesebb sértődöttség, kevesebb vádaskodás, kevesebb keserűség, hogy ez vagy az nem adatott meg nekem, sokkal több békesség lehetne.

Jó lenne, ha tudatosan próbálnánk keresni a találkozásokat.” - hangsúlyozta a főpásztor.

Az eseményen nagy létszámban vettek részt a 85. számú Zrínyi Miklós Cserkészcsapat tagjai.

Közélet

 1. Fehérvári mentős házaspár mentett életet a spanyol tengerparton

  Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor tegnap valaki segítségért kiabált a vízből. Gyorsan odasiettek, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A rutinos mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést és azonnal megkezdték az újraélesztést.

  2019.09.20.
 2. Erdőtelepítésről és útépítésről is döntött a ciklus utolsó Közgyűlése

  Az október 13-i önkormányzati választás előtt utolsó közgyűlését tartotta Székesfehérvár képviselő testülete pénteken délelőtt. Az ülés elején néma főhajtással emlékeztek meg a héten elhunyt Horváth Gáborról. A testület kiírta a közbeszerzési eljárását a déli összekötő út megépítésének illetve döntöttek több mint 118 ezer fa elültetéséről is, mely még idén novemberben megtörténik Székesfehérváron.

  2019.09.20.
 3. Szabadtéri szentmise lesz vasárnap délután a Szőlő utcai keresztnél

  Vasárnap délután Tóth Tamás esperes celebrál szentmisét  a Szőlő utcai keresztnél. A hívek a kereszt felszentelésének az évfordulóján adnak hálát közös imáikkal, kapcsolódva a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez. A szabadtéri szentmise 16 órakor kezdődik.

  2019.09.20.
 4. Wathay Ferenc születésének 451. évfordulóján emlékeztek a hős vicekapitányra

  Négyszázötvenegy éve született Wathay Ferenc egykori vicekapitány, akinek nevéhez kötődik Székesfehérvár 1601-es visszafoglalása a törököktől. A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület évről évre megemlékezik névadójáról, a végvári vitézről, aki 1602-ben alkapitánya is volt Székesfehérvárnak. 

  2019.09.19.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek