Elsőcsütörtök a cisztereknél - a város papságával celebrált misét Spányi Antal, püspök

A hagyományos elsőcsütörtöki imaalkalomra hívta Spányi Antal, püspök a híveket és a város papságát, hogy ezúttal a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban fohászkodjanak együtt az egy esztendő múlva kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért, a magyar családokért, az egyház és Magyarország jövőjéért. Az eseményen nagy létszámban vettek részt a 85. számú Zrínyi Miklós Cserkészcsapat tagjai.
2019.09.05. 20:55 |

„Jézus eljött közénk, mert mindennél jobban érdekelte a Bethesda tó partján harmincnyolc éve fekvő vénember sorsa. Mert érdekelte a naiv ifjú sorsa. Érdekelte a kánai menyegző boldogságuk napjait élő fiatal párjának sorsa, akik arra döbbentek rá, hogy elszámították magukat és nincs több boruk.

Mondhatnánk tovább: az elesetteket, a szegényeket, a magukra maradottakat, az élet peremére sodortakat, azokat akik ennek a világnak nem számítanak, felejthetőek.

Eljött, mert embereket keresett, akiket a mennyei atyának tud átadni. Eljött és ezért vállalta a mi sorsunkat, élte, mintegy harminc éven keresztül a hozzá hasonló emberek sorsát, ami kemény, nehéz és nélkülözésekkel teli volt.

Eljött, hogy tanítson bennünket az Isten szeretetére,

az Isten szavának felismerésére, meghallgatására, arra, hogy kitárjuk életünket a Jóisten számára. Eljött és odaadta az életét értünk, hogy megváltson bennünket, vagyis helyreállítsa mindazt, amit mi bűneinkkel, gyarlóságainkkal, gyengeségünkkel tönkretettünk.” - emelte ki szentbeszédében Spányi Antal, püspök.

„Mi is ott vagyunk az ő látószögében.

Keresi, hogyan szólíthat meg, hogyan tud segíteni, hogyan tud felemelni, hogyan tudja az életemet mássá tenni, hogyan tudja a figyelmemet a lényegtelenről a lényegesre irányítani, az igazi értékek felé fordítani. Isten keres bennünket. De mi hagyjuk-e, hogy az Isten megtaláljon, megszólítson?

A mi dolgunk az, hogy az Isten szavát befogadjuk, magunkévá tegyük és törekedjünk arra, hogy ezt napról-napra megvalósítsuk.

Ha így lenne, - azt hiszem - kevesebb indulat lenne bennünk, kevesebb sértődöttség, kevesebb vádaskodás, kevesebb keserűség, hogy ez vagy az nem adatott meg nekem, sokkal több békesség lehetne.

Jó lenne, ha tudatosan próbálnánk keresni a találkozásokat.” - hangsúlyozta a főpásztor.

Az eseményen nagy létszámban vettek részt a 85. számú Zrínyi Miklós Cserkészcsapat tagjai.

Közélet

 1. Télbúcsúztató összejövetellel erősítette közösségét az Öreghegyi Karitász Csoport

  Az Európai Unió Európai Szociális Alap „közösségi programok szervezése Székesfehérvár lakosai számára” című program keretében télbúcsúztató összejövetelen találkoztak a Székesfehérvár-Öreghegy Plébánia Karitász Csoportjának tagjai, támogatottjai és támogatói, valamint az általuk meghívott vendégek csütörtökön, a plébánia közösségi termében. Az eseményen műsort adott az Abai Hagyományőrző Asszonykórus.

  2020.02.27.
 2. Mentális egészségprojekt indul 20 fehérvári általános- és középiskolában

  Húsz általános- és középiskolai osztály számára valósít meg fejlesztő foglalkozást a SZÉNA Egyesület a "Mentális egészségprojekt Székesfehérváron" című program keretében az Arconic Alapítvány 10,8 millió forintos támogatásával. Olyan témákat is feldolgoznak, mint a szexuális nevelés, iskolai bántalmazás és önismeret.

  2020.02.27.
 3. Köszönet az Országos Diákparlament segítőinek

  Az Országos Diákparlament során segítő kísérőtanároknak, intézményvezetőknek, a megvalósításban közreműködő szakembereknek mondott köszönetet a Hiemer-ház Báltermében rendezett eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

  2020.02.26.
 4. Szombaton lesz a jubileumi XXV. Közutas Nap Székesfehérváron

  A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete február 29-én, szombaton 8 órai kezdettel huszonötödik alkalommal rendezi meg a hagyományos Közutas Napot a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 11.)

  2020.02.26.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek