Elkezdődött a Corvinus új épületének teljes felújítása Budai úton

A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás. Az előadótermek és laborok mellett egy modern könyvtár is lesz az új épületben, a területen pedig hamarosan egy olyan egyetemi kisváros alakul ki sportcsarnokkal és a századelő hangulatát idéző épületekkel, árnyas fák alatti, zöld közösségi terekkel, amit az amerikai filmekben látunk.
2018.02.06. 12:05 |

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása.

A február mindig egy élénk időszak a felsőoktatás életében, hiszen a ilyenkor kell meghoznia a fiataloknak a döntést a továbbtanulásukról – mondta Mészáros Attila alpolgármester. "Heteken belül kiderül, hogy mennyien választották idén a Corvinus fehérvári campusát, ahol számos újdonság is lesz az idei évben. Hangsúlyozta, hogy a csütörtökön a közgyűlés elé kerülő 2018-as költségvetésben is jelentős városi forrás szerepel a székesfehérvári campus támogatására. Várhatóan összesen 66 millió forinttal segíti 2018-ban a város a camus fejlődését" – hangsúlyozta Fehérvár alpolgármestere.

Elkezdődött a felújítás

Állami támogatásból elkezdődött a napokban a Budai úti volt laktanyaépület átalakítása és teljes felújítása. A csaknem másfél milliárdos rekonstrukcióhoz is hozzájárul a város, hiszen a Széphő Zrt. kiépíti a távhővezetéket az épületig, a Zrínyi utcában új szennyvíz és csapadékvíz csatorna épül, továbbá a zöldfelület fejlesztését és a parkolási lehetőségek kialakítását is segíti Székesfehérvár. Mészáros Attila környéken élők megértését és türelmét kérte az építkezés ideje alatt. Mint mondta a környéken épülő új ház miatt is a közművek fejlesztése elengedhetetlen, azonban a munkálatok után sokkal szebb és élhetőbb lesz a környék.

A kiváló, nemzetközi színvonalú felsőoktatáshoz egy jó egyetem mellett, infrastrukturális feltételek és stratégiai partnerek szükségesek - mondta Szántó Zoltán a Corvinus Egyetem rektorhelyettese. „A Corvinus abban a szerencsés helyzetben van, hogy a székesfehérvári campus megalapítása óta a város önkormányzatában egy olyan stratégiai partnerre lelt, akivel együtt eljutottunk odáig, hogy a harmadik tanévnek fut már neki az egyetem.”

Az egyetem stratégiájának egyik központi eleme, hogy a székesfehérvári campus a duális képzéseket előtérbe helyező oktatási és kutatási bázis legyen, melynek jelenleg 25 vállalattal, sportszervezettel van duális képzésre szerződése. Ez lehetővé teszi, hogy a hallgatók több szakon, duális formában végezhessenek képzéseket. Szántó Zoltán kiemelte a gazdálkodás és menedzsment és a pénzügy és számvitel alapképzési szakokat, melyeket már két éve hirdet duális formában az egyetem, és egy új szakot a turizmus és vendéglátást is, de beszélt arról is, hogy a Corvinus mesterképzési szakokkal is megjelent a fehérvári campuson és az országban itt lehet egyedül sportközgazdász mesterszakon tanulni.
A Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári képzéseiről itt olvashat bővebbben!

"A színvonalból nem engedünk"

Székesfehérváron is ugyanazt a minőséget, ugyanazokkal az oktatókkal kínáljuk, mint Budapesten – emelte ki az egyetem rektorhelyettese. „Ez persze magas felvételi pontszámot is jelent, de azt gondolom, ha valaki hosszútávon gondolkozik akkor vállalja a beruházást a humán tőkébe, jól szerepel az érettségin, letesz még egy nyelvvizsgát, plusz pontokat gyűjt és akkor nem lesz akadálya, hogy elkezdje a tanulmányait a Corvinus valamelyik alapképzési szakán.”

2019 májusára készül el az új épület.

Dr. Hinek Mátyás projektvezető beszélt az új épületről, melyben laborokat és kutatóközpontot is kialakítanak. A nem egészen kétezer négyzetméter alapterületű épületben összesen öt előadóterem lesz, melyből a legnagyobb 160 fős lesz a földszinten, de lesz egy 80 és egy 40 fős terem is. Oktatótermek, szemináriumi termek, konzultációs szobák és számítógépes oktatószobák is épülnek, az emeleten pedig egy könyvtár szolgálja majd a hallgatókat azokon a helyiségeken kívül, ami egy modern egyetemi campus épülethez szükséges.

Városfejlesztés

 1. 52 nap alatt befejeződött a Széchenyi úton az út- és járdafelújítás

  Június 24-én kezdődött és augusztus 15-ig be is fejeződött a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren épült teljesen új burkolat a kis-Budai és a Horvát István utca között. Összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cseréltek és a régi járda helyett új, térköves járda épült az utca mindkét oldalán.

  2018.08.17.
 2. Szeptember elejére készül el a III. Béla király téren az útfelújítás

  Szeptember elejéig várhatóan elkészül a III. Béla király tér felújítása. A csaknem 80 milliós beruházás keretében új parkolók épültek, új burkolatot kap a parkot körülvevő út és ősszel felújítják a zöldfelületet is, ahova egy kétnyári és egy egynyári virágágyás is kerül.

  2018.08.14.
 3. Szombattól látogatható az északi-tó és környéke a Sóstó Természetvédelmi Területen

  A Sóstón, az északi-tó körül élő gazdag növény- és állatvilágot szombattól már közelebbről is megfigyelhetjük. A Sóstó Természetvédelmi Terület megmentéséért végzett beruházások részben elkészültek, a műszaki átadás-átvétel folyamatban van, de az északi-tó és környéke már kész állapotban van. Ezért döntött úgy Székesfehérvár Önkormányzata, hogy augusztus 11-től látogathatóvá teszi ezt a részt.

  2018.08.09.
 4. Közel 400 millió forintból újult meg a Rákóczi utcai Óvoda épülete és udvara

  Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete, az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdi meg az új nevelési évet. Teljesen felújították az elektromos és fűtésrendszert és kicseréltek valamennyi nyílászárót is. Az óvodások szeptember 3-án birtokba vehetik a megújult épületet.

  2018.08.08.
 1. Elkezdődött a Deák Ferenc utca belső útjainak, járdáinak és parkolóinak felújtása

  Az elmúlt két évben a Horvát István lakótelepen újult meg minden út és járda a 4. számú önkormányzati választókerületben. Ez a munka idén a Deák Ferenc utcában folytatódik, itt három ütemben újítják fel a belső utakat a lakótelepen. A munka elkezdődött és a kivitelező azon dolgozik, hogy mielőbb befejeződjön a felújítás első üteme.

  2018.08.06.
 2. Kora reggel kezdték és kedd estére befejezik az aszfaltozást a Széchenyi úton

  Hétfőn kora reggel kezdte a kivitelező a Széchenyi úton az aszfaltozást. Ma a város felé vezető oldalon dolgoznak addig, amíg be nem fejezik a kopóréteg felvitelét, kedden pedig a másik oldalon dolgoznak majd ugyanilyen intenzitással. Az aszfalt 180 fokosan kerül az útra, így ebben a hőségben rendkívüli módon igénybe veszi a munkások szervezetét az építkezés. Június 24-én kezdődött és augusztus 15-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása.

  2018.08.06.
 3. Augusztus 20-ra készülnek el a Széchenyin az út és járdafelújítással

  Június 24-én kezdődött és augusztus 20-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren felmarták a burkolatot a kis-Budai és a Horvát István utca között. Szinte teljesen végeztek már a szegélyek építésével és összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cserélnek. A régi járda bontásával párhuzamosan pedig elkezdődött az új, térköves járda építése.

  2018.07.21.
 4. Elkészült a Túrózsáki utca felújítása - parkolókat alakítottak ki a szabadidőközpont mellett

  A tavaly év végén elkészült Túrózsáki úti Szabadidőközpont és a Berényi út közötti szakaszon elkészült az út és a járda teljes felújítása. A szegélyek cseréje mellett a Váci felőli oldalon az árkot is felújították. Az út szélessége lehetővé tette, hogy a szabadidőpark mellett, az úttal párhuzamosan parkolókat alakítsanak ki.

  2018.07.20.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek