Elkezdődött a Corvinus új épületének teljes felújítása Budai úton

A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás. Az előadótermek és laborok mellett egy modern könyvtár is lesz az új épületben, a területen pedig hamarosan egy olyan egyetemi kisváros alakul ki sportcsarnokkal és a századelő hangulatát idéző épületekkel, árnyas fák alatti, zöld közösségi terekkel, amit az amerikai filmekben látunk.
2018.02.06. 12:05 |

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása.

A február mindig egy élénk időszak a felsőoktatás életében, hiszen a ilyenkor kell meghoznia a fiataloknak a döntést a továbbtanulásukról – mondta Mészáros Attila alpolgármester. "Heteken belül kiderül, hogy mennyien választották idén a Corvinus fehérvári campusát, ahol számos újdonság is lesz az idei évben. Hangsúlyozta, hogy a csütörtökön a közgyűlés elé kerülő 2018-as költségvetésben is jelentős városi forrás szerepel a székesfehérvári campus támogatására. Várhatóan összesen 66 millió forinttal segíti 2018-ban a város a camus fejlődését" – hangsúlyozta Fehérvár alpolgármestere.

Elkezdődött a felújítás

Állami támogatásból elkezdődött a napokban a Budai úti volt laktanyaépület átalakítása és teljes felújítása. A csaknem másfél milliárdos rekonstrukcióhoz is hozzájárul a város, hiszen a Széphő Zrt. kiépíti a távhővezetéket az épületig, a Zrínyi utcában új szennyvíz és csapadékvíz csatorna épül, továbbá a zöldfelület fejlesztését és a parkolási lehetőségek kialakítását is segíti Székesfehérvár. Mészáros Attila környéken élők megértését és türelmét kérte az építkezés ideje alatt. Mint mondta a környéken épülő új ház miatt is a közművek fejlesztése elengedhetetlen, azonban a munkálatok után sokkal szebb és élhetőbb lesz a környék.

A kiváló, nemzetközi színvonalú felsőoktatáshoz egy jó egyetem mellett, infrastrukturális feltételek és stratégiai partnerek szükségesek - mondta Szántó Zoltán a Corvinus Egyetem rektorhelyettese. „A Corvinus abban a szerencsés helyzetben van, hogy a székesfehérvári campus megalapítása óta a város önkormányzatában egy olyan stratégiai partnerre lelt, akivel együtt eljutottunk odáig, hogy a harmadik tanévnek fut már neki az egyetem.”

Az egyetem stratégiájának egyik központi eleme, hogy a székesfehérvári campus a duális képzéseket előtérbe helyező oktatási és kutatási bázis legyen, melynek jelenleg 25 vállalattal, sportszervezettel van duális képzésre szerződése. Ez lehetővé teszi, hogy a hallgatók több szakon, duális formában végezhessenek képzéseket. Szántó Zoltán kiemelte a gazdálkodás és menedzsment és a pénzügy és számvitel alapképzési szakokat, melyeket már két éve hirdet duális formában az egyetem, és egy új szakot a turizmus és vendéglátást is, de beszélt arról is, hogy a Corvinus mesterképzési szakokkal is megjelent a fehérvári campuson és az országban itt lehet egyedül sportközgazdász mesterszakon tanulni.
A Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári képzéseiről itt olvashat bővebbben!

"A színvonalból nem engedünk"

Székesfehérváron is ugyanazt a minőséget, ugyanazokkal az oktatókkal kínáljuk, mint Budapesten – emelte ki az egyetem rektorhelyettese. „Ez persze magas felvételi pontszámot is jelent, de azt gondolom, ha valaki hosszútávon gondolkozik akkor vállalja a beruházást a humán tőkébe, jól szerepel az érettségin, letesz még egy nyelvvizsgát, plusz pontokat gyűjt és akkor nem lesz akadálya, hogy elkezdje a tanulmányait a Corvinus valamelyik alapképzési szakán.”

2019 májusára készül el az új épület.

Dr. Hinek Mátyás projektvezető beszélt az új épületről, melyben laborokat és kutatóközpontot is kialakítanak. A nem egészen kétezer négyzetméter alapterületű épületben összesen öt előadóterem lesz, melyből a legnagyobb 160 fős lesz a földszinten, de lesz egy 80 és egy 40 fős terem is. Oktatótermek, szemináriumi termek, konzultációs szobák és számítógépes oktatószobák is épülnek, az emeleten pedig egy könyvtár szolgálja majd a hallgatókat azokon a helyiségeken kívül, ami egy modern egyetemi campus épülethez szükséges.

Városfejlesztés

 1. Több mint 50 fát ültetnek el az új Vízivárosi parkolóban

  Pénteken több mint 50 fa ültetésének nagy részével végeztek már a Városgondnokság parkfenntartó munkatársai a volt Fűtőerőmű mellett épült új parkolóban. Hársfát, csörgőfát és kőriseket telepítettek. Tavasszal pedig nem füvet, hanem vadvirág keveréket ültetnek, így tavasz végén már ebben gyönyörködhetnek a környéken lakók. A fejlesztés 1500 m² zöldfelületet jelent a városrészben.

  2018.11.16.
 2. A Sóstó rehabilitációjáról készült filmmel avatták fel a Látogatóközpontot

  Csütörtökön este ünnepélyes keretek között nyílt meg a sóstói Látogatóközpont, ahol bemutatták a természetvédelmi terület rehabilitációjáról készült filmet. A Látogatóközpont a stadion épületének déli oldalán található, helyet kapott benne a természeti kincseket bemutató állandó kiállítás és egy konferenciaterem is. 

  2018.11.15.
 3. Új játszópark és műfüves focipálya is épül a Palotavárosban

   Sok gyermek és család veheti birtokba a Palotaváros szívében nemsokára elkészülő játszóparkot a Halász utca Bátky Zsigmond utca közötti területen. Az új játszóeszközök és a fedett fitneszpark sportszerei már a helyükön állna. A múlt héten 20 darab fát ültettek el a területen, és a Városgondnokság szakemberei most kezdik el a műfüves focipálya kialakítását, hangzott el a mai helyszíni bejáráson.

  2018.11.15.
 4. Tavasz végére készülhet el a Corvinus székesfehérvári campusának B épülete

  Várhatóan 2019 májusában készülhet el a Székesfehérvári Campus B épületének felújítása a Corvinus Egyetemen. A beruházás, amely az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukcióját foglalja magába, jelenleg 50%-os készültségi szinten van. A közel kétezer négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek és a campus könyvtárának is helyet ad majd.

  2018.11.14.
 1. Fejlesztések a fehérvári fogorvosi ügyeleten - új fogászati széket vásárolt a város

  Egy új fogászati szék és a hozzá tartozó eszközök kerültek az Orvosok Házában található fogászati ügyeletre. A mintegy hatmillió forintba kerülő eszközt városi forrásból szerezte be a Humán Szolgáltató Intézet. A város polgármestere elmondta, hogy tárgyalnak arról a város fogorvosaival, hogy minél több helyen modern körülmények várják a betegeket Székesfehérváron.

  2018.11.13.
 2. Kerékpáros fejlesztések idén és jövőre Székesfehérváron

  Idén és jövőre mintegy 14 km új kerékpárút és kerékpáros nyomvonal épül városszerte. Még idén elkészül az Alvinci, a Dési, a Segesvári, a Cserkész és a Kertalja utcákban a kerékpáros nyomvonal, jövőre pedig a Gáz utcában, a Széna téren, a Mikszáth Kálmán utcában, a Kiskút útján és Berényi úton is új kerékpárúton közlekedhetünk majd.

  2018.11.12.
 3. A III. Béla király téren és a Csapó utcában folytatódik a fatelepítés

  A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 35 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát, a Csapó utcában pedig a készülő új játszótér és fitnesz park mellé 20 darab perzsafát, díszcseresznyét, selyemakácot és hársfát ültetnek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei.

  2018.11.09.
 4. Csütörtökön már a kopóréteget aszfaltozták a Bajmóci utcában

  A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében hamarosan befejeződik az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kap, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcának megújult a csapadékvízelvezetési rendszere is. 

  2018.11.08.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek