Elkezdődött a Corvinus új épületének teljes felújítása Budai úton

A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás. Az előadótermek és laborok mellett egy modern könyvtár is lesz az új épületben, a területen pedig hamarosan egy olyan egyetemi kisváros alakul ki sportcsarnokkal és a századelő hangulatát idéző épületekkel, árnyas fák alatti, zöld közösségi terekkel, amit az amerikai filmekben látunk.
2018.02.06. 12:05 |

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása.

A február mindig egy élénk időszak a felsőoktatás életében, hiszen a ilyenkor kell meghoznia a fiataloknak a döntést a továbbtanulásukról – mondta Mészáros Attila alpolgármester. "Heteken belül kiderül, hogy mennyien választották idén a Corvinus fehérvári campusát, ahol számos újdonság is lesz az idei évben. Hangsúlyozta, hogy a csütörtökön a közgyűlés elé kerülő 2018-as költségvetésben is jelentős városi forrás szerepel a székesfehérvári campus támogatására. Várhatóan összesen 66 millió forinttal segíti 2018-ban a város a camus fejlődését" – hangsúlyozta Fehérvár alpolgármestere.

Elkezdődött a felújítás

Állami támogatásból elkezdődött a napokban a Budai úti volt laktanyaépület átalakítása és teljes felújítása. A csaknem másfél milliárdos rekonstrukcióhoz is hozzájárul a város, hiszen a Széphő Zrt. kiépíti a távhővezetéket az épületig, a Zrínyi utcában új szennyvíz és csapadékvíz csatorna épül, továbbá a zöldfelület fejlesztését és a parkolási lehetőségek kialakítását is segíti Székesfehérvár. Mészáros Attila környéken élők megértését és türelmét kérte az építkezés ideje alatt. Mint mondta a környéken épülő új ház miatt is a közművek fejlesztése elengedhetetlen, azonban a munkálatok után sokkal szebb és élhetőbb lesz a környék.

A kiváló, nemzetközi színvonalú felsőoktatáshoz egy jó egyetem mellett, infrastrukturális feltételek és stratégiai partnerek szükségesek - mondta Szántó Zoltán a Corvinus Egyetem rektorhelyettese. „A Corvinus abban a szerencsés helyzetben van, hogy a székesfehérvári campus megalapítása óta a város önkormányzatában egy olyan stratégiai partnerre lelt, akivel együtt eljutottunk odáig, hogy a harmadik tanévnek fut már neki az egyetem.”

Az egyetem stratégiájának egyik központi eleme, hogy a székesfehérvári campus a duális képzéseket előtérbe helyező oktatási és kutatási bázis legyen, melynek jelenleg 25 vállalattal, sportszervezettel van duális képzésre szerződése. Ez lehetővé teszi, hogy a hallgatók több szakon, duális formában végezhessenek képzéseket. Szántó Zoltán kiemelte a gazdálkodás és menedzsment és a pénzügy és számvitel alapképzési szakokat, melyeket már két éve hirdet duális formában az egyetem, és egy új szakot a turizmus és vendéglátást is, de beszélt arról is, hogy a Corvinus mesterképzési szakokkal is megjelent a fehérvári campuson és az országban itt lehet egyedül sportközgazdász mesterszakon tanulni.
A Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári képzéseiről itt olvashat bővebbben!

"A színvonalból nem engedünk"

Székesfehérváron is ugyanazt a minőséget, ugyanazokkal az oktatókkal kínáljuk, mint Budapesten – emelte ki az egyetem rektorhelyettese. „Ez persze magas felvételi pontszámot is jelent, de azt gondolom, ha valaki hosszútávon gondolkozik akkor vállalja a beruházást a humán tőkébe, jól szerepel az érettségin, letesz még egy nyelvvizsgát, plusz pontokat gyűjt és akkor nem lesz akadálya, hogy elkezdje a tanulmányait a Corvinus valamelyik alapképzési szakán.”

2019 májusára készül el az új épület.

Dr. Hinek Mátyás projektvezető beszélt az új épületről, melyben laborokat és kutatóközpontot is kialakítanak. A nem egészen kétezer négyzetméter alapterületű épületben összesen öt előadóterem lesz, melyből a legnagyobb 160 fős lesz a földszinten, de lesz egy 80 és egy 40 fős terem is. Oktatótermek, szemináriumi termek, konzultációs szobák és számítógépes oktatószobák is épülnek, az emeleten pedig egy könyvtár szolgálja majd a hallgatókat azokon a helyiségeken kívül, ami egy modern egyetemi campus épülethez szükséges.

Városfejlesztés

 1. Elkészültek az új gyalogos átkelőhelyek a Kisteleki utcában

  Pénteken délelőtt volt a műszaki átadása a Zsolt utca és a Kisteleki utca kereszteződésénél, illetve a Kisteleki utca és a Töhötöm utca kereszteződésénél épített két új gyalogos átkelőhelynek. Deák Lajosné a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy régen szerették volna már a környéken lakók, hogy kijelölt gyalogos átkelőhelyek épüljenek a Kisteleki utcában.

  2018.05.25.
 2. Jelentős mennyiségű fát ültetnek ősszel a Rádió lakótelepi veszélyes nyárfák helyett

  A Rádió lakótelep 22-es számtól a Rádió utcáig épül egy új, térköves sétány a jelenlegi tönkrement aszfaltos járda helyett, ami a lakótelep járdafelújítási programjának első üteme. Az új járda kettő méter szélességben és 171 méter hosszan épül, amely a jelenlegi járda nyomvonalán halad majd – mondta Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző.

  2018.05.25.
 3. Munkaterület átadások városszerte - kezdődik a III. Béla király tér felújítása is

  Újabb hat helyen kezdődnek út és járdafelújítások Székesfehérváron. A III. Béla király téren a burkolat felújítása mellett parkolóépítés is kezdődik, a Széchenyi utca 33-51 között a járda felújítása két héten belül elkezdődik akárcsak a Géza utca burkolat felújítása a Karinthy tér és a Kadocsa utca között. A Rozsnyói és a Szabadkai utcákban az útépítés mellett a vízvezetékeket is cserélik a házi bekötésekkel együtt.

  2018.05.24.
 4. Elkészültek az új járdák az Orgona és a Hajnal utcában is

  Három Oncsa telepi utcában újulnak meg a járdák, melyből a Hajnal és az Orgona utcákban elkészült a beruházás, az Agyag utcában még tart a munka. A beruházások összesen több mint másfél kilométeres járdaszakaszt érintenek 2100 négyzetméteren. 

  2018.05.23.
 1. Szökőkút, több fa és nagy virágágyások is lesznek az új Jávor Ottó téri parkban

  Kezdődik a parképítési munka a Jávor Ottó téren, ahol a fákkal együtt összesen 6000 tő növényt ültetnek el. A tervek szerint a park megszépült, virágosabb környezetben és új burkolat kialakításával, sétányokkal, illetve egy új szökőkúttal várja a jövőben a fehérváriakat. Itt kap helyet a születések parkja, továbbá megújul a közvilágítás is. A munkálatokkal várhatóan szeptemberre végeznek.

  2018.05.16.
 2. Júliusban elkészül - már most nagyobb a fajgazdagság a Sóstó Természetvédelmi Területen

  Hamarosan befejeződik a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja. A 218 hektáros terület Székesfehérvár legnagyobb egybefüggő zöldfelülete, helyi és országos védettséget is élvez. A korábban itt fészkelő madarakat már tavasz elejétől meg lehetett figyelni és a vízfelület növelés illetve a költőszigetek kialakítása miatt sokkal nagyobb számban érkeztek a területre és nagyobb lett a fajgazdagság is.

  2018.05.14.
 3. Járdafelújítások az író utcákban - kezdődik a Géza utca felújítása is

  A Géza utcában a Zsolt utca (Papagáj telep) és a Gorkij utca között hamarosan befejeződik az új aszfaltos járda építése és a Pálóczi Horváth Ádám utcában is két-három hét múlva végeznek az új járda építésével. Mindkét utcában szegéllyel és új alépítménnyel készül a járda. 

  2018.05.14.
 4. A tanév végéig elkészül a homlokzat és tetőfelújítás a Hunyadiban

  Jelenleg nincs tető a hunyadisok feje fölött, felújítás zajlik ugyanis az intézményben. Az iskola tetőszerkezetét és a homlokzatot korszerűsítik a szakemberek. Az iskola homlokzata új külsőt, a tetőszerkezet pedig a régi azbeszt fedés helyett cserepet kap. A korszerűsítés várhatóan a tanév végéig elkészül.

  2018.05.10.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek