Elkezdődött a Corvinus új épületének teljes felújítása Budai úton

A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás. Az előadótermek és laborok mellett egy modern könyvtár is lesz az új épületben, a területen pedig hamarosan egy olyan egyetemi kisváros alakul ki sportcsarnokkal és a századelő hangulatát idéző épületekkel, árnyas fák alatti, zöld közösségi terekkel, amit az amerikai filmekben látunk.
2018.02.06. 12:05 |

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása.

A február mindig egy élénk időszak a felsőoktatás életében, hiszen a ilyenkor kell meghoznia a fiataloknak a döntést a továbbtanulásukról – mondta Mészáros Attila alpolgármester. "Heteken belül kiderül, hogy mennyien választották idén a Corvinus fehérvári campusát, ahol számos újdonság is lesz az idei évben. Hangsúlyozta, hogy a csütörtökön a közgyűlés elé kerülő 2018-as költségvetésben is jelentős városi forrás szerepel a székesfehérvári campus támogatására. Várhatóan összesen 66 millió forinttal segíti 2018-ban a város a camus fejlődését" – hangsúlyozta Fehérvár alpolgármestere.

Elkezdődött a felújítás

Állami támogatásból elkezdődött a napokban a Budai úti volt laktanyaépület átalakítása és teljes felújítása. A csaknem másfél milliárdos rekonstrukcióhoz is hozzájárul a város, hiszen a Széphő Zrt. kiépíti a távhővezetéket az épületig, a Zrínyi utcában új szennyvíz és csapadékvíz csatorna épül, továbbá a zöldfelület fejlesztését és a parkolási lehetőségek kialakítását is segíti Székesfehérvár. Mészáros Attila környéken élők megértését és türelmét kérte az építkezés ideje alatt. Mint mondta a környéken épülő új ház miatt is a közművek fejlesztése elengedhetetlen, azonban a munkálatok után sokkal szebb és élhetőbb lesz a környék.

A kiváló, nemzetközi színvonalú felsőoktatáshoz egy jó egyetem mellett, infrastrukturális feltételek és stratégiai partnerek szükségesek - mondta Szántó Zoltán a Corvinus Egyetem rektorhelyettese. „A Corvinus abban a szerencsés helyzetben van, hogy a székesfehérvári campus megalapítása óta a város önkormányzatában egy olyan stratégiai partnerre lelt, akivel együtt eljutottunk odáig, hogy a harmadik tanévnek fut már neki az egyetem.”

Az egyetem stratégiájának egyik központi eleme, hogy a székesfehérvári campus a duális képzéseket előtérbe helyező oktatási és kutatási bázis legyen, melynek jelenleg 25 vállalattal, sportszervezettel van duális képzésre szerződése. Ez lehetővé teszi, hogy a hallgatók több szakon, duális formában végezhessenek képzéseket. Szántó Zoltán kiemelte a gazdálkodás és menedzsment és a pénzügy és számvitel alapképzési szakokat, melyeket már két éve hirdet duális formában az egyetem, és egy új szakot a turizmus és vendéglátást is, de beszélt arról is, hogy a Corvinus mesterképzési szakokkal is megjelent a fehérvári campuson és az országban itt lehet egyedül sportközgazdász mesterszakon tanulni.
A Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári képzéseiről itt olvashat bővebbben!

"A színvonalból nem engedünk"

Székesfehérváron is ugyanazt a minőséget, ugyanazokkal az oktatókkal kínáljuk, mint Budapesten – emelte ki az egyetem rektorhelyettese. „Ez persze magas felvételi pontszámot is jelent, de azt gondolom, ha valaki hosszútávon gondolkozik akkor vállalja a beruházást a humán tőkébe, jól szerepel az érettségin, letesz még egy nyelvvizsgát, plusz pontokat gyűjt és akkor nem lesz akadálya, hogy elkezdje a tanulmányait a Corvinus valamelyik alapképzési szakán.”

2019 májusára készül el az új épület.

Dr. Hinek Mátyás projektvezető beszélt az új épületről, melyben laborokat és kutatóközpontot is kialakítanak. A nem egészen kétezer négyzetméter alapterületű épületben összesen öt előadóterem lesz, melyből a legnagyobb 160 fős lesz a földszinten, de lesz egy 80 és egy 40 fős terem is. Oktatótermek, szemináriumi termek, konzultációs szobák és számítógépes oktatószobák is épülnek, az emeleten pedig egy könyvtár szolgálja majd a hallgatókat azokon a helyiségeken kívül, ami egy modern egyetemi campus épülethez szükséges.

Városfejlesztés

 1. Kezdődik a Szilvamag, a Temesvári és a Gyimesi utca felújítása a Maroshegyen

  Az ideiglenes felszíni ivóvízvezeték építésével hamarosan kezdetét veszi a Temesvári és a Gyimesi utca teljes felújítása a Maroshegyen. Az új ivóvíz hálózat és új csapadékvíz elvezető rendszer mellett új útburkolat és járdák épülnek. A Szilvamag teljes felújítása is hamarosan kezdődik. Itt jelentős mennyiségű, az útra merőleges parkoló mellett egy olyan kis parkot alakítanak ki intenzív növénytelepítéssel, ami enyhíti a városrész központjában a Balatoni út forgalmának hatását.

  2019.02.20.
 2. Munkaterület átadások - városszerte kezdődnek a parkoló és járdafelújítások

  Heteken belül kezdődik a Királysor 41. és 51. közötti parkoló teljes felújítása, a Cserepes köz 2. mellett egy új 17 állásos parkoló építése, a Jankovich utca 20-26 előtti parkolók felújítása, illetve a Kelemen Béla utca 14-18 és 26-30 előtti parkolók felújítása is. A Béla úton az 57-es szám előtt egy kapubeálló kijavításával, pedig az út felső szakaszának csapadékvíz elvezetési problémáit orvosolják.

  2019.02.20.
 3. Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

  Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

  2019.02.18.
 4. A fehérvári Decathlon parkolójában is lesznek elektromos töltők

  Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig, többek között a székesfehérvári sportáruház parkolójában is.

  2019.02.13.
 1. Megújul a Százszorszép Bölcsőde - 229 milliót költenek az épületre

  Székesfehérvár területén a TOP-6.2.1-16-SF1-2017-00004 azonosítószámú „Százszorszép Bölcsőde felújítása” című projekt keretében lehetőség nyílik a családbarát, munkába állást nyújtó szolgáltatás fejlesztésére. A beruházás 229 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával valósul meg, ami az épület külső és részleges belső korszerűsítésére terjed ki.

  2019.02.06.
 2. Több mint négyszáz új parkoló épült tavaly - elkészültek a parkolóház tanulmánytervei

  A 2018-ban 411 új parkolóhely épült Székesfehérváron – mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Ebből kiemelkedik a Vízivárosi több mint 200 férőhelyes parkoló megépítése, de több más lakótelepen és az új közösségi tereknél is történtek parkolóhelyfejlesztések. Elhangzott, hogy a Palotai úti ötszáz férőhelyes parkolóház tanulmánytervei elkészültek és már a következő közgyűlés elé kerülnek. 

  2019.01.25.
 3. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 4. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek