Elkezdődött a Corvinus új épületének teljes felújítása Budai úton

A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás. Az előadótermek és laborok mellett egy modern könyvtár is lesz az új épületben, a területen pedig hamarosan egy olyan egyetemi kisváros alakul ki sportcsarnokkal és a századelő hangulatát idéző épületekkel, árnyas fák alatti, zöld közösségi terekkel, amit az amerikai filmekben látunk.
2018.02.06. 12:05 |

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása.

A február mindig egy élénk időszak a felsőoktatás életében, hiszen a ilyenkor kell meghoznia a fiataloknak a döntést a továbbtanulásukról – mondta Mészáros Attila alpolgármester. "Heteken belül kiderül, hogy mennyien választották idén a Corvinus fehérvári campusát, ahol számos újdonság is lesz az idei évben. Hangsúlyozta, hogy a csütörtökön a közgyűlés elé kerülő 2018-as költségvetésben is jelentős városi forrás szerepel a székesfehérvári campus támogatására. Várhatóan összesen 66 millió forinttal segíti 2018-ban a város a camus fejlődését" – hangsúlyozta Fehérvár alpolgármestere.

Elkezdődött a felújítás

Állami támogatásból elkezdődött a napokban a Budai úti volt laktanyaépület átalakítása és teljes felújítása. A csaknem másfél milliárdos rekonstrukcióhoz is hozzájárul a város, hiszen a Széphő Zrt. kiépíti a távhővezetéket az épületig, a Zrínyi utcában új szennyvíz és csapadékvíz csatorna épül, továbbá a zöldfelület fejlesztését és a parkolási lehetőségek kialakítását is segíti Székesfehérvár. Mészáros Attila környéken élők megértését és türelmét kérte az építkezés ideje alatt. Mint mondta a környéken épülő új ház miatt is a közművek fejlesztése elengedhetetlen, azonban a munkálatok után sokkal szebb és élhetőbb lesz a környék.

A kiváló, nemzetközi színvonalú felsőoktatáshoz egy jó egyetem mellett, infrastrukturális feltételek és stratégiai partnerek szükségesek - mondta Szántó Zoltán a Corvinus Egyetem rektorhelyettese. „A Corvinus abban a szerencsés helyzetben van, hogy a székesfehérvári campus megalapítása óta a város önkormányzatában egy olyan stratégiai partnerre lelt, akivel együtt eljutottunk odáig, hogy a harmadik tanévnek fut már neki az egyetem.”

Az egyetem stratégiájának egyik központi eleme, hogy a székesfehérvári campus a duális képzéseket előtérbe helyező oktatási és kutatási bázis legyen, melynek jelenleg 25 vállalattal, sportszervezettel van duális képzésre szerződése. Ez lehetővé teszi, hogy a hallgatók több szakon, duális formában végezhessenek képzéseket. Szántó Zoltán kiemelte a gazdálkodás és menedzsment és a pénzügy és számvitel alapképzési szakokat, melyeket már két éve hirdet duális formában az egyetem, és egy új szakot a turizmus és vendéglátást is, de beszélt arról is, hogy a Corvinus mesterképzési szakokkal is megjelent a fehérvári campuson és az országban itt lehet egyedül sportközgazdász mesterszakon tanulni.
A Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári képzéseiről itt olvashat bővebbben!

"A színvonalból nem engedünk"

Székesfehérváron is ugyanazt a minőséget, ugyanazokkal az oktatókkal kínáljuk, mint Budapesten – emelte ki az egyetem rektorhelyettese. „Ez persze magas felvételi pontszámot is jelent, de azt gondolom, ha valaki hosszútávon gondolkozik akkor vállalja a beruházást a humán tőkébe, jól szerepel az érettségin, letesz még egy nyelvvizsgát, plusz pontokat gyűjt és akkor nem lesz akadálya, hogy elkezdje a tanulmányait a Corvinus valamelyik alapképzési szakán.”

2019 májusára készül el az új épület.

Dr. Hinek Mátyás projektvezető beszélt az új épületről, melyben laborokat és kutatóközpontot is kialakítanak. A nem egészen kétezer négyzetméter alapterületű épületben összesen öt előadóterem lesz, melyből a legnagyobb 160 fős lesz a földszinten, de lesz egy 80 és egy 40 fős terem is. Oktatótermek, szemináriumi termek, konzultációs szobák és számítógépes oktatószobák is épülnek, az emeleten pedig egy könyvtár szolgálja majd a hallgatókat azokon a helyiségeken kívül, ami egy modern egyetemi campus épülethez szükséges.

Városfejlesztés

 1. Megannyi út-, járda-, park- és parkolóépítést is tartalmaz a Városgondnokság üzleti terve

  Fehérvár 2018-as költségvetésének elfogadása után a Városgondnokság idei üzleti tervét is jóváhagyta a város képviselő-testülete. A 8.7 milliárd forintos büdzséből 6.8 milliárd az önkormányzati támogatás, melynek mintegy felét utak, járdák, parkolók és parkok fejlesztésére fordítja az önkormányzati cég. Összesen 54 helyszínen végeznek idén nagyobb fejlesztéseket. Az önkormányzati szolgáltató vállalat idei üzleti tervéről Bozai István városgondnokkal beszélgettünk.

  2018.02.15.
 2. Teljes külső és belső felújítás a Rákóczi Utcai Óvodában – szeptembertől jöhetnek a gyerekek

  A tervezett ütemben halad a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, jelenleg a munkák mintegy harminc százaléka készült el. Mintegy 400 millió forintos beruházással az épület belseje és külseje is teljesen megújul az elektromos és a fűtésrendszerrel együtt. Kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot és a játszóudvart is felújítják.

  2018.02.14.
 3. Májusra elkészül az új tornacsarnok a Széna téren

  Már szerkezetkész az az új, ezer négyzetméteres tornacsarnok, amely a Széna Téri Általános Iskola mellett épül. A régóta várt fejlesztés a Köfém SC beruházásában, közel 726 millió forintból valósul meg. Az elnyert TAO-s pályázati forrást Székesfehérvár Önkormányzata több mint 220 millió forintos önerővel egészítette ki.

  2018.02.05.
 4. Fejlesztések kezdődnek a csalai hulladékkezelő telepen

  A Csalai Hulladékkezelőben tett látogatást Fehérvár polgármestere, ahol köszönetet mondott a tellepen dolgozóknak a munkájukért. A Depónia hulladékkezelőjében hamarosan újabb fejlesztések lesznek: bővülnek a létesítmények, fejlesztik a szelektív gyűjtést, és várhatóan másfél év múlva kiköltözik Csalára a Sörház térről a szolgáltató. 

  2018.01.31.
 1. Tíz éves a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség – Fehérvár EKF 2023 pályázatát is segítik

  A KDRIÜ működésének tíz éve alatt meghatározó szereplővé vált a regionális innovációs folyamatok generálásában. Mára több mint 200 hazai és 100 külföldi partnerük számára kínálnak együttműködést a legkülönbözőbb területeken. Olyan szerteágazó dolgokkal foglalkoznak, mint a kreatív gazdaság és kultúra, a kkv finanszírozás, vagy a felsőoktatási és kutatási kapacitások és vállalkozói igények összekapcsolása.

  2018.01.31.
 2. Elkészült a Berényi úti orvosi rendelő felújítása - elkezdték a munkát a Köfémen is

  Elkészült a Berényi úti orvosi rendelő felújítása, a KÖFÉM rendelőben pedig már dolgoznak a kivitelezők. Székesfehérvár önkormányzata a következő években a város valamennyi orvosi rendelőjét felújítja a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében.

  2018.01.30.
 3. Kivágás helyett megmentik a 60 éves platánt az Országzászló téren

  Többen aggodalmukat fejezték a felújítás alatt álló Országzászló téri nagy, 60 éves platánfa esetleges kivágásával, illetve megmentésével kapcsolatban. A fát, melynek nem lefelé, hanem oldalra nőttek a gyökerei, gerendákkal megtámasztják, intenzíven fogják öntözni több éven keresztül és a tápanyag utánpótlásról is gondoskodnak továbbá különböző hormonokkal serkentik a gyökér növekedését.

  2018.01.25.
 4. Elkészült a temető bővítése a Béla úton - 202 fát is ültettek a temetőben

  Elkészült a Béla úti temető új parcelláinak kialakítása. Az 1984-ben megnyitott sírkertben több mint 8800 sírhely van és jelenleg 2100 a kiadható sírhelyek száma. A mostani bővítés várhatóan 10-15 évre szól. Nem csak utakat, sétányokat építettek, hanem 202 fát is ültetett a Városgondnokság a temetőkertben.

  2018.01.23.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek