Elkészült az új, nagy mászóváras játszótér a Jancsár utcában

A Jancsár utca és a Bakony utca között mintegy ötvenmillió forintos beruházással készült el a város legújabb játszótere. A nagy, két csúszdás mászóvár mellett több kisebb, a fehérvári gyerekek körében népszerű játszóeszközt telepítettek és mindegyik alá ütéscsillapító felületet építettek. A parkosítás során 14 fát és 165 bokrot ültettek.
2020.06.10. 15:48 |
Elkészült az új, nagy mászóváras játszótér a Jancsár utcában

A játszótér megvalósításáról és a környék intenzív parkosításáról lakossági fórumon is egyeztettek a környék lakóival.

Farkas László a terület önkormányzati képviselője köszönetet mondott a Városgondnokság szakembereinek, akik megtervezték és kivitelezték is a játszóteret. Felelevenítette, hogy néhány éve, amikor a szomszédos magánterületen társasház építés kezdődött, ígéretet tettek arra, hogy ezt a területet megszépítik és egy szép, élhető környezetet alakítanak ki. Azóta elkészült az üres, kopár, murvás területen egy kulturált parkoló, mellette pedig jelentős mennyiségű fát ültetett a város a Jancsár csatorna partján, most pedig elkészült az új játszótér is. „Ezen a területen az elmúlt harminc évben nem történt semmi, azonban az elmúlt három évben mintegy 150 millió forintos beruházással sikerült rendbe tenni, jogos lakossági elvárásoknak megfelelően a lakótelepnek a Jancsár és a Bakony utca közötti részét. Mindezt a gyerekeinknek és unokáinknak építettük és kérem, hogy óvjuk és védjük meg az elkészült beruházásokat!” - mondta Farkas László.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az előzményekről szólva elmondta, több lakossági fórumon is lakossági kérés volt miután a társasház építtetője egy magántulajdonos elkezdte az építkezést, hogy ez a nagyon jó adottságú, de elhanyagolt terület maradjon meg zöldfelületnek.

"Az itt élők igényeit felmérve döntöttek úgy, hogy a parkolók kialakítása és a parkosítás mellett egy új játszótérrel gazdagodhat e városrész."

Az 50 millió forintból megvalósuló játszótér, amely nagyon korszerű, biztonságos, színes játszóeszközöket, pihenősarkot is tartalmaz, a város egyik legszebb játszótere lett. A területen 14 fát ültettek és füvesítettek a Városgondnokság munkatársai. Köszönet nekik az elvégzett munkáért, a gyermekeknek, családoknak pedig a türelemért, hiszen meg kellett várni, amíg a fű gyarapodik, de szerencsére a természet is megadta a zöld jelzést, mondta a város polgármestere.

Bozai István városgondnok megköszönte a bizalmat, hogy megépíthették ezt az új játszóteret is. Kiemelte, hogy a Városgondnokság városszerte mintegy 120 játszóteret üzemeltet. Erre az új játszótérre is olyan eszközöket terveztek, amik népszerűek a fehérvári gyerekek körében.

Palotaváros szívében tavaly is készült egy hasonlóan szép játszópark a Halász utca Bátky Zsigmond utca közötti területen.

Városfejlesztés

 1. Több mint 200 fát ültetnek

  223 darab háromszor iskolázott fát ültetnek el a napokban a Városgondnokság kertészei a Béla úti temetőben és Börgöndön. A fákat az Alba Aréna kivitelezője, a Market Építő Zrt. ajánlotta fel a környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalás programjának keretében. 

  2023.11.29.
 2. Felújítják a Barátság Házát

  A Modern Városok Program keretében kapott forrásokból indulhat el a Barátság házának részleges felújítása és átalakítása - írta Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. "Erre az épületre is ráfér a renoválás, hiszen városunk kulturális, közösségi intézményei és civil szervezetei állandó helyhiánnyal küzdenek, ebben is jelenthet majd előrelépést a mostani beruházás."

  2023.11.19.
 3. Óvodák újultak meg

  Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban. A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat.

  2023.11.16.
 4. Megújult a Táncsics iskola

  Lezárult a komplex energetikai felújítás a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában. Közel 300 millió forintból korszerűsítették a nyílászárókat, és elkészült a hőszigetelés és a napelemes rendszer is. A küllemében is megújult, szép és vonzó épületben hétfőn sajtónyilvános bejárást tartottak, ahol elhangzott, hogy hamarosan a Hétvezér iskolában kezdődik hasonló volumenű felújítás.

  2023.11.06.