Elkészült az új, nagy mászóváras játszótér a Jancsár utcában

A Jancsár utca és a Bakony utca között mintegy ötvenmillió forintos beruházással készült el a város legújabb játszótere. A nagy, két csúszdás mászóvár mellett több kisebb, a fehérvári gyerekek körében népszerű játszóeszközt telepítettek és mindegyik alá ütéscsillapító felületet építettek. A parkosítás során 14 fát és 165 bokrot ültettek.
2020.06.10. 15:48 |
Elkészült az új, nagy mászóváras játszótér a Jancsár utcában

A játszótér megvalósításáról és a környék intenzív parkosításáról lakossági fórumon is egyeztettek a környék lakóival.

Farkas László a terület önkormányzati képviselője köszönetet mondott a Városgondnokság szakembereinek, akik megtervezték és kivitelezték is a játszóteret. Felelevenítette, hogy néhány éve, amikor a szomszédos magánterületen társasház építés kezdődött, ígéretet tettek arra, hogy ezt a területet megszépítik és egy szép, élhető környezetet alakítanak ki. Azóta elkészült az üres, kopár, murvás területen egy kulturált parkoló, mellette pedig jelentős mennyiségű fát ültetett a város a Jancsár csatorna partján, most pedig elkészült az új játszótér is. „Ezen a területen az elmúlt harminc évben nem történt semmi, azonban az elmúlt három évben mintegy 150 millió forintos beruházással sikerült rendbe tenni, jogos lakossági elvárásoknak megfelelően a lakótelepnek a Jancsár és a Bakony utca közötti részét. Mindezt a gyerekeinknek és unokáinknak építettük és kérem, hogy óvjuk és védjük meg az elkészült beruházásokat!” - mondta Farkas László.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az előzményekről szólva elmondta, több lakossági fórumon is lakossági kérés volt miután a társasház építtetője egy magántulajdonos elkezdte az építkezést, hogy ez a nagyon jó adottságú, de elhanyagolt terület maradjon meg zöldfelületnek.

"Az itt élők igényeit felmérve döntöttek úgy, hogy a parkolók kialakítása és a parkosítás mellett egy új játszótérrel gazdagodhat e városrész."

Az 50 millió forintból megvalósuló játszótér, amely nagyon korszerű, biztonságos, színes játszóeszközöket, pihenősarkot is tartalmaz, a város egyik legszebb játszótere lett. A területen 14 fát ültettek és füvesítettek a Városgondnokság munkatársai. Köszönet nekik az elvégzett munkáért, a gyermekeknek, családoknak pedig a türelemért, hiszen meg kellett várni, amíg a fű gyarapodik, de szerencsére a természet is megadta a zöld jelzést, mondta a város polgármestere.

Bozai István városgondnok megköszönte a bizalmat, hogy megépíthették ezt az új játszóteret is. Kiemelte, hogy a Városgondnokság városszerte mintegy 120 játszóteret üzemeltet. Erre az új játszótérre is olyan eszközöket terveztek, amik népszerűek a fehérvári gyerekek körében.

Palotaváros szívében tavaly is készült egy hasonlóan szép játszópark a Halász utca Bátky Zsigmond utca közötti területen.

Városfejlesztés

 1. Új, korszerű gázmotor

  Új gázmotor-generátort állítottak szolgálatba a SZÉPHŐ Zrt. Bakony utcai telephelyén. A tavaly decemberben leszállított berendezés összeállítása, próbaüzeme után immár teljes kapacitással dolgozik a fűtőerőműben, a távhőrendszerbe bekapcsolt fehérvári háztartásokat és intézményeket ellátva.

  2024.04.18.
 2. Fehérvár lett az első

  Ünnepélyes keretek között vette át az Egyensúly Intézet által alapított Településindex-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán Gödöllőn A jövő települései Magyarországon konferencia keretében. Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, hogy minden döntéshozó és érdeklődő olvasó számára követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme. 

  2024.04.17.
 3. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.14.
 4. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.