Elkészült a hosszúsétatéri burkolat-felújítás első üteme, megújult a páratlan oldali járda

A Hosszúsétatér Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását még 2018-ban terveztette meg a Városgondnokság. A Regia-Plan Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák első üteme valósult most meg, az „ÚT 2017-19” program keretében. A beruházás költsége bruttó 16.345.094 forint volt, mely 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg.
2019.04.29. 12:07 |

A kivitelezést beszerzési eljárás nyerteseként a RING-BNP Kft. végezte. A munkaterület átadása március 21-én volt.

A felújítási munkák keretében a meglévő szegélyek cseréje, az alépítmény javítása, és a járdaburkolat felújítása történt meg, a csatlakozásoknál a szegélyek akadálymentes átépítésével.

Egy nagyon fontos beruházás fejeződött be néhány nappal ezelőtt, melynek már a műszaki átadása is megtörtént, hiszen az „ÚT 2017-19”-program idei részének első üteme - a Hosszúsétatér páratlan oldalának járdaszakasza a Horvát István úttól a vasúti aluljáróig - elkészült az 5. számú választókörzetben, mintegy 16.3 millió forintból.

Egy régi, elöregedett járdaszakaszról volt szó, amelyet fel tudtunk újítani; a magyar gazdaság és a város iparának köszönhetően jelentős forrásokat tud az önkormányzat út,- járda,- és parkolófelújításra, illetőleg építésre fordítani.

Ebben az esztendőben, az 5. számú választókerületben az első ilyen munka volt, amelynek keretében csaknem 900 m2 aszfaltburkolat került kicserélésre, 134 m2-en teljes pályaszerkezetet is kicserélte a kivitelező, valamint 311 méter hosszan a szegély is megújult.

Természetesen a lejáratoknál akadálymentesítették a járdaszakaszokat, így már babakocsival is kényelmesen lehet haladni.

Néhány napon belül a körzetben három másik helyen is indul járdafelújítás, így a Széchenyi út 27-29; 39-43, illetőleg a Tóvárosi lakónegyed 53-58 szám előtti járdaszakaszok is megújulnak, összesen több mint 40 millió forint értékben újulnak meg a járdák Tóvárosban.” - tájékoztatott Mészáros Attila, alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője, aki megköszönte a Városgondnokság előkészítésben és lebonyolításban végzett munkáját, a kivitelezőnek pedig a szakszerű és gyors munkavégzést.

Mészáros Attila alpolgármester úr személyében olyan önkormányzati képviselőt ismertem meg, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a körzetét kiszolgálja, ez látszik a felújítási programokon is, bízom benne, hogy a városrész továbbra is dinamikusan fejlődik” - emelte ki Törő Gábor, országgyűlési képviselő.

Városfejlesztés

 1. A gáz és az ivóvíz fővezeték után kezdődik a csapadék csatorna építése a Fiskális úton

  A szennyvíz, gáz és ivóvíz vezetékek cseréje után kezdődik a nagy átmérőjű csapadék csatorna kiépítése a Fiskális út alatt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása elkezdődhessen. A közműépítés és útfelújítás után, egy a kor igényeinek megfelelő, kerékpárúttal és jó minőségű járdákkal ellátott utat vehetünk majd birtokba.

  2019.07.15.
 2. Befejeződött a Berényi út felújítása - megszűnt a forgalomkorlátozás

  A felújítás befejeződött, megszűnt a forgalomterelés és –korlátozás a Berényi úton, újra teljes hosszában használható Székesfehérvár egyik forgalmas közlekedési útvonala. A projekt legfontosabb céljai között volt a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, a gyorsabb áthaladás biztosítása.

  2019.07.12.
 3. Bemutatták az „Auchan-körforgalom” kapacitásbővítésére készülő terveket

  Fontos egyeztetésre hívta Székesfehérvár polgármestere és a Magyar Közút megyei igazgatója csütörtökön a Sóstói Ipari Parkban működő cégek, illetve bevásárlóközpont képviselőit. Az „Auchan-csomópont” kapacitásbővítésének terveit ismerhették meg, véleményezhették a résztvevők. Olyan rendszer kialakítását tervezik, ami segíti az állandó torlódás és balesetveszély megszüntetését. 

  2019.07.11.
 4. 17 új parkolóhely a Cserepes közben – ősszel fasort telepítenek köré

  A Cserepes köz 2. mellett 17 új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben, mellette pedig egy fasort is telepítenek ősszel. A beruházás a Városgondnokság Út-Híd programja keretében városi forrásból valósult meg.

  2019.07.11.
 1. Vízmedencés szökőkút köti össze a Fő utcát a Zichy ligettel

  Egy 160 négyzetméter alapterületű vízmedencés szökőkút épül, hét új fát is ültetnek körülötte és a burkolat korszerű, vízáteresztő lesz. Biciklitárolós, korszerű utcabútorok kerülnek majd az új szökőkút köré. A liget intenzív használata során több helyen kitaposták a növényzetet, melyet szintén további növénytelepítéssel pótolnak. 

  2019.07.09.
 2. Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

  A Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz is megújult az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

  2019.07.09.
 3. Elkészült a Robottechnikai Központ az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Elkészült az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán azt a Robottechnológiai Központ, amit az egyetem Székesfehérvár Önkormányzatának és a Hanon Systems Hungary Kft. támogatásának köszönhetően tud megvalósítani a fehérvári karon. A labort ősztől a mechatronika illetve a gépészmérnök hallgatók is használatba vehetik.

  2019.07.08.
 4. Biogázzal termelnek majd áramot a fehérvári szennyvíztisztító telepen

  Székesfehérvár Szennyvíztisztító telepén elektromos áramot fognak termelni egy 0.8 MW-os gázmotornak köszönhetően, a telep fűtését pedig a szennyvízből származó hővel biztosítják majd. A szennyvíztisztító telep energiahatékonysági fejlesztéséhez 1,583 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyert el Székesfehérvár.

  2019.07.05.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek