Elkészült a hosszúsétatéri burkolat-felújítás első üteme, megújult a páratlan oldali járda

A Hosszúsétatér Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását még 2018-ban terveztette meg a Városgondnokság. A Regia-Plan Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák első üteme valósult most meg, az „ÚT 2017-19” program keretében. A beruházás költsége bruttó 16.345.094 forint volt, mely 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg.
2019.04.29. 12:07 |

A kivitelezést beszerzési eljárás nyerteseként a RING-BNP Kft. végezte. A munkaterület átadása március 21-én volt.

A felújítási munkák keretében a meglévő szegélyek cseréje, az alépítmény javítása, és a járdaburkolat felújítása történt meg, a csatlakozásoknál a szegélyek akadálymentes átépítésével.

Egy nagyon fontos beruházás fejeződött be néhány nappal ezelőtt, melynek már a műszaki átadása is megtörtént, hiszen az „ÚT 2017-19”-program idei részének első üteme - a Hosszúsétatér páratlan oldalának járdaszakasza a Horvát István úttól a vasúti aluljáróig - elkészült az 5. számú választókörzetben, mintegy 16.3 millió forintból.

Egy régi, elöregedett járdaszakaszról volt szó, amelyet fel tudtunk újítani; a magyar gazdaság és a város iparának köszönhetően jelentős forrásokat tud az önkormányzat út,- járda,- és parkolófelújításra, illetőleg építésre fordítani.

Ebben az esztendőben, az 5. számú választókerületben az első ilyen munka volt, amelynek keretében csaknem 900 m2 aszfaltburkolat került kicserélésre, 134 m2-en teljes pályaszerkezetet is kicserélte a kivitelező, valamint 311 méter hosszan a szegély is megújult.

Természetesen a lejáratoknál akadálymentesítették a járdaszakaszokat, így már babakocsival is kényelmesen lehet haladni.

Néhány napon belül a körzetben három másik helyen is indul járdafelújítás, így a Széchenyi út 27-29; 39-43, illetőleg a Tóvárosi lakónegyed 53-58 szám előtti járdaszakaszok is megújulnak, összesen több mint 40 millió forint értékben újulnak meg a járdák Tóvárosban.” - tájékoztatott Mészáros Attila, alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője, aki megköszönte a Városgondnokság előkészítésben és lebonyolításban végzett munkáját, a kivitelezőnek pedig a szakszerű és gyors munkavégzést.

Mészáros Attila alpolgármester úr személyében olyan önkormányzati képviselőt ismertem meg, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a körzetét kiszolgálja, ez látszik a felújítási programokon is, bízom benne, hogy a városrész továbbra is dinamikusan fejlődik” - emelte ki Törő Gábor, országgyűlési képviselő.

Városfejlesztés

 1. Nyáron elkészül a Püspöki Palota felújítása is - így haladnak az egyházmegye építkezései

  „A Magyar Szent Család nyomában tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” című program megvalósításának folyamatáról és a Szent Imre Katolikus Iskola rekonstrukciójáról kérdeztük Csány Zoltánt, a Székesfehérvári Egyházmegye főépítészét. A beszélgetés közben bejártuk a projekt egyes helyszíneit - Szent Imre Iskola, Püspöki Palota, Ferences Rendház-Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, Látogatóközpont - is.

  2020.05.22.
 2. A villanyoszlopok áthelyezésével és csatorna építéssel kezdődik a Poprádi felújítása

  A Poprádi utcában folytatódik Öreghegy belső úthálózatának felújítása. A munkaterület átadását követően a munkálatok a villanyoszlopok áthelyezésével kezdődnek, majd a csapadékcsatorna kiépítése után az út- és járdaépítéssel zárulnak. A tervek szerint legkésőbb december végéig befejeződik a felújítás.

  2020.05.20.
 3. Aláírta a miniszterelnök a multifunkcionális csarnokról szóló kormányhatározatot

  Székesfehérvár gazdaságélénkítő és új munkahelyeket teremtő beruházása Magyarország Gazdaságvédelmi Akciótervének keretében valósul meg - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A Magyar Közlönyben is megjelent határozatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

  2020.05.19.
 4. Elkezdődik a rekortán futópálya építése a Haleszban

  Elkezdődik az új, egy kilométer hosszú, száz méteres sprintszakaszokkal tervezett rekortán futópálya építése a Halesz ligetben. Az 57 millió forintos beruházás az Országos Futópálya-építési Program támogatásával és 50%-ban önkormányzati önrésszel valósul meg. A pálya a tervek alapján nyár végére készül el. 

  2020.05.08.
 1. Új Mercedes Conecto buszokkal kezdődhet ősszel a fehérvári buszok cseréje

  15 új autóbusszal indítjuk Székesfehérvár közösségi közlekedési stratégiájának végrehajtását! - olvasható Székesfehérvár polgármesterének Facebook oldalán. Cser-Palkovics András arról is ír bejegyzésében, hogy várhatóan ősszel érkezik 15 darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation csuklós autóbusz Székesfehérvárra.

  2020.04.22.
 2. 115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

  Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.

  2020.04.17.
 3. Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

  Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

  2020.04.08.
 4. Ütemezetten halad az Arany János iskola felújítása

  A február eleji munkaterületátadás óta folyamatosan zajlik a felújítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI Szekfű Gyula utcai épületén. Az Önkormányzat által 600 millió forinttal támogatott beruházás első ütemében tető- és homlokzati felújítást végeznek. A projektről Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető beszélt.

  2020.04.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V