Elkészült a hosszúsétatéri burkolat-felújítás első üteme, megújult a páratlan oldali járda

A Hosszúsétatér Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását még 2018-ban terveztette meg a Városgondnokság. A Regia-Plan Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák első üteme valósult most meg, az „ÚT 2017-19” program keretében. A beruházás költsége bruttó 16.345.094 forint volt, mely 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg.
2019.04.29. 12:07 |

A kivitelezést beszerzési eljárás nyerteseként a RING-BNP Kft. végezte. A munkaterület átadása március 21-én volt.

A felújítási munkák keretében a meglévő szegélyek cseréje, az alépítmény javítása, és a járdaburkolat felújítása történt meg, a csatlakozásoknál a szegélyek akadálymentes átépítésével.

Egy nagyon fontos beruházás fejeződött be néhány nappal ezelőtt, melynek már a műszaki átadása is megtörtént, hiszen az „ÚT 2017-19”-program idei részének első üteme - a Hosszúsétatér páratlan oldalának járdaszakasza a Horvát István úttól a vasúti aluljáróig - elkészült az 5. számú választókörzetben, mintegy 16.3 millió forintból.

Egy régi, elöregedett járdaszakaszról volt szó, amelyet fel tudtunk újítani; a magyar gazdaság és a város iparának köszönhetően jelentős forrásokat tud az önkormányzat út,- járda,- és parkolófelújításra, illetőleg építésre fordítani.

Ebben az esztendőben, az 5. számú választókerületben az első ilyen munka volt, amelynek keretében csaknem 900 m2 aszfaltburkolat került kicserélésre, 134 m2-en teljes pályaszerkezetet is kicserélte a kivitelező, valamint 311 méter hosszan a szegély is megújult.

Természetesen a lejáratoknál akadálymentesítették a járdaszakaszokat, így már babakocsival is kényelmesen lehet haladni.

Néhány napon belül a körzetben három másik helyen is indul járdafelújítás, így a Széchenyi út 27-29; 39-43, illetőleg a Tóvárosi lakónegyed 53-58 szám előtti járdaszakaszok is megújulnak, összesen több mint 40 millió forint értékben újulnak meg a járdák Tóvárosban.” - tájékoztatott Mészáros Attila, alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője, aki megköszönte a Városgondnokság előkészítésben és lebonyolításban végzett munkáját, a kivitelezőnek pedig a szakszerű és gyors munkavégzést.

Mészáros Attila alpolgármester úr személyében olyan önkormányzati képviselőt ismertem meg, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a körzetét kiszolgálja, ez látszik a felújítási programokon is, bízom benne, hogy a városrész továbbra is dinamikusan fejlődik” - emelte ki Törő Gábor, országgyűlési képviselő.

Városfejlesztés

 1. Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

  Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.

  2019.05.17.
 2. Eszközfejlesztés négy fehérvári bölcsődében

  Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.

  2019.05.13.
 3. A héten elkezdődik a Berényi úton a temető felőli két sáv bontása

  Végéhez közeledik hamarosan a Berényi út felújítása. A hét elejétől, amennyiben az időjárás engedi, és befejezték a hordréteg aszfaltozását az út városból kivezető oldalán az Olaj utca és a Vértanú utca között, úgy megkezdődik a temető felőli két sáv bontása is. 

  2019.05.13.
 4. Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

  A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

  2019.05.10.
 1. Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

  Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 

  2019.05.06.
 2. Jövő év elején nyit az első fehérvári parkolóház

  Több mint két évnyi papírmunka szükségeltetett ahhoz, hogy elkezdődhessen a 4500 négyzetméteres parkolóház építése, ahol négy szinten 134 gépjármű és 11 motor fér el. Az épületbe két irányból lesz be és kihajtási lehetőség, így mind a Várkörút felől, mind a Távírda utca felől megközelíthető lesz. 

  2019.05.02.
 3. Elkészült a hosszúsétatéri burkolat-felújítás első üteme, megújult a páratlan oldali járda

  A Hosszúsétatér Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását még 2018-ban terveztette meg a Városgondnokság. A Regia-Plan Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák első üteme valósult most meg, az „ÚT 2017-19” program keretében. A beruházás költsége bruttó 16.345.094 forint volt, mely 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg.

  2019.04.29.
 4. Kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása és bővítése

  Heteken belül kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése és átalakítása Székesfehérváron. A jelenleg 12 osztálytermes általános iskola további 4 teremmel, valamint a szükséges szaktantermek és kistermek kialakításával bővül és egy multifunkcionális aulát is kialakítanak. Az épületet pedig energetikailag is korszerűsítik.

  2019.04.25.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek