Éjjellátó kamerákkal a Sóstón bővült a városi térfigyelő rendszer

Az Önkormányzat Informatikai Központ Hikvision típusú full HD kamerákat szerelt a Sóstóra. A típust azzal az ún. darkfighter technológiával szerelték, amivel éjszaka is szinte tökéletesen színes képet alkot a kamera a megfigyelt területről, ami fontos szempont, főleg a természetvédelmi területen.
2020.09.01. 15:46 |

A Sóstó felújításával együtt bővült a térfigyelő kamera rendszer és összesen 17 helyszínen 24 nagyon jó minőségű kamerát helyezett el a város a területen, mellyel 175-re nőtt a közterületi térfigyelő kamerák száma Székesfehérváron. Ez utóbbi projekt keretében a Csónakázó-tó köré is került új térfigyelő kamera.

A közterület-felügyeleten a város polgármestere Cser-Palkovics András, Mészáros Attila alpolgármesterrel közösen nézte meg az új fejlesztést.

Az Önkormányzat Informatikai Központ által telepített kamerákat közterület-felügyelők és rendőrök figyelhetik, a felvételeket pedig nyolc napig őrzik meg.

"A biztonságot és a biztonság érzetet is javítja a térfigyelő hálózat bővítése. Most több mint nyolcvan millió forint értékben, kormányzati finanszírozásnak köszönhetően bővült a térfigyelőhálózat, amire fel lehetett szerelni az új kamerákat. A kamerarendszer bővítési programot folytatjuk és a Közterület-felügyelet a Városgondnoksággal és az Önkormányzat Informatikai Központtal dolgozik azon, hogy a Belváros körül a sűrűn lakott városrészekben lehessen új térfigyelőket felszerelni" – mondta Cser-Palkovics András polgármester, majd hozzátette, hogy az Ősz utca és a Mancz János utca környékén lesz a következő fejlesztés.

A kamerák „őrjáratban” forognak és a legfontosabb területet nézik.

Székesfehérvár biztonságos város és a kamerarendszer folyamatos bővítése is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatosan csökken a bűncselekmények száma a városban. Ahol pedig bekamerázott közterületen bármilyen jogellenes cselekmény történt, ott gyors és rendkívül hatékony volt a felderítés és gyorsan azonosította a rendőrség az elkövetőt, elkövetőket.

Városfejlesztés

 1. 15 vadonatúj járművel korszerűsödik a székesfehérvári helyi autóbusz-állomány

  Tíz új , nullkilométeres Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszt adott át a Volánbusz Székesfehérváron, hamarosan pedig további öt ugyanilyen jármű érkezik a városba. A közlekedési társaság továbbra is elkötelezett az iránt, hogy a járműmodernizáció megvalósításával, az utazási komfort folyamatos növelésével a helyi közlekedésben is egyre magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson utasai számára.

  2020.09.23.
 2. Tavaszig öt fehérvári óvodaudvar kap új burkolatot és játékokat

  Uniós forrásból kezdődött Székesfehérváron játszóudvar-felújítási program júliusban, ütemezett munkaterv szerint. A közel 186 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően márciusig öt intézményben lesz új burkolat és új játékok az udvaron.

  2020.09.22.
 3. Megfelelő ütemben folytatódhat a Bartók Béla tér felújítása

  A műszaki akadályok elhárultak, így megfelelő ütemben folytatódik a Bartók Béla tér felújítása. Mint ismeretes, a tér felújításának második üteme tavasszal indult, és a munkálatok során falmaradványok kerültek elő. A régészeti dokumentációt követően, a földmunkák folytatása előtt új terveket kellett készíteni a megváltozott terhelési igények figyelembevételével, az elkészülő burkolt felület épségének megőrzése érdekében.

  2020.09.21.
 4. Aláírta a város polgármestere a déli összekötő kivitelezési szerződését

  Kedden aláírta Székesfehérvár polgármestere a déli összekötő megépítésére vonatkozó kivitelezési szerződést. Cser-Palkovics András közösségi oldalán osztotta meg a 4.5 milliárdos beruházás indulását. A munkaterületet átadása után pedig kezdődik az építkezés, ami várhatóan két évig tart majd.

  2020.09.15.
 1. Akusztikai fejlesztés keretében megújulhat a Malom utcai Táncház

  Egy nyertes pályázatnak és az Alba Regia Táncegyesület lelkes, kreatív csapatának köszönhetően megújulhat a Malom utcai Táncház játszóhelye: az akusztikai fejlesztést követően a mostaninál sokkal jobb minőségben élvezheti a műsorokat a jövőben a közönség.

  2020.09.14.
 2. Közel félmilliárdos fejlesztés a Mártírok útján - II. ütemben a Seregélyesi útig újítják fel a csapadékcsatornát

  Székesfehérvár Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja meg a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszát a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Összesen 456,47 millió forintból valósul meg a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó beruházás.

  2020.09.11.
 3. 156 új parkolóhelyet alakítottak ki a Szent György Kórház mellett

  A kormány támogatásának köszönhetően 156 új parkolóhely készült el a Szent György Kórház mellett a Seregélyesi út - Kikindai utca sarkán. A kivitelezés nyár közepén kezdődött és az új parkolót hétfőtől már használhatják az autósok. A program része további 52 parkolóhely építése a Hunyadi úti rendelőintézet mögött, melynek kivitelezése hamarosan kezdődik. 

  2020.09.04.
 4. Éjjellátó kamerákkal a Sóstón bővült a városi térfigyelő rendszer

  Az Önkormányzat Informatikai Központ Hikvision típusú full HD kamerákat szerelt a Sóstóra. A típust azzal az ún. darkfighter technológiával szerelték, amivel éjszaka is szinte tökéletesen színes képet alkot a kamera a megfigyelt területről, ami fontos szempont, főleg a természetvédelmi területen.

  2020.09.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4