Családi programokkal és különleges zenei élményekkel jubilált a Jam-Bory-Vár

A Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozatában évek óta a legnépszerűbb rendezvény a Jam-Bory-Vár, amely fesztivál a fesztiválban. A népszerű rendezvény szombaton hagyományosan családi programokkal, koncertekkel és épületvetítéssel várta a közönséget.
2019.05.18. 20:38 |

A 20. Jam-Bory-Vár a hagyományoknak megfelelően gyermekprogramokkal kezdődött.

A Napsugárkertben Ágoston Béla zenekara Versi varsa című műsorával szórakoztatta a gyerekeket. A koncerten felcsendültek a legfrissebb versmegzenésítések a Friss Tinta című antológiából világzenei körutazással, hangszerbemutatóval és etno-jazz improvizációkkal gazdagítva. Ezt követően a techno-minimal-deep house atmoszférában mozgó Mákó Rozi-Mesterházy Kata Dj set lépett fel az Elefántos udvarban.

 Később a Százoszlopos udvarban a Virabhadra világzenei projektet hallhatta a közönség, zenéjüknek a handpan és a didgeridoo találkozása kölcsönzött egyedi hangzást. Őket a ToSoDa Project követte, őket egyedi hangzásviláguk miatt egyre több helyre hívják hazánkban és külföldön egyaránt. Stílusukat "spirituális drum'n bass"-nak nevezték el.

A megnyitón Kovács Balázs, a Bory család képviseletében köszöntötte a vendégeket és beszélgetett el Zölddel a fesztivál kezdeteiről.

Egyúttal a látogatók figyelmébe ajánlották a 20 éves a JamBoryVár - Méhkasaula kiállítást is, ahol többek között az összes eddigi JamBoryVár plakát látható.

A folytatásban fellépett a budapesti underground egyik kedvenc zenekara, a Mörk is, amely sorban végigjárta már a legnagyobb magyar klubokat és fesztiválokat. Számos nemzetközi showcase-en is bemutatkozhattak már a hamburgi Reeperbahn Fesztiváltól a new yorki Mondóig. Fellépet a jubileumi JamBoryVáron a ColorStar is pszichedelikus utazásra hívva a Bory vár vendégeit.

Fehérvári színes

 1. Vízivárosi Kölyök Juniális szombaton - bábjáték, ovis hatpróba és interaktív programok

  Ha június, akkor juniális: szombaton várják a családokat Víziváros kiemelkedő nyári gyermekprogramjára. A játékvár és a színpadi fellépések mellett hatpróbát rendeznek ovisoknak, és megannyi érdekes interaktív program várja még a gyerekeket. A rendezvény ezúttal is ingyenes lesz, a helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója.

  2019.06.27.
 2. Fedde Le Grand a zárónapon - teljes a FEZEN programja

  Fedde Le Granddal lett teljes az idei FEZEN program. A világ dj-elitjéhez tartozó holland sztár szombaton táncoltatja a fehérvári közönséget. Fedde Le Granddal egyidőben mintegy 50 név került fel a FEZEN honlapjára, így a július 24-27. között rendezett fesztiválon idén is több mint 120 fellépővel találkozhatunk.

  2019.06.26.
 3. Kezdődik a jelentkezés a XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra

  Megkezdődött a regisztráció az idei, XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. Kedden estig a cégek regisztrálhatnak az eseményre, június 25-én, kedden 22.00 órától pedig mindenki számára nyitott a jelentkezés. A szervezők kérik, hogy regisztráció után a főzőhelyet személyesen foglalhatják le!

  2019.06.25.
 4. Panorámabuszos és kisvonatos programok június utolsó hétvégéjén a Tourinformmal

  Június utolsó hétvégéjén újra panorámabuszos és kisvonatos programjainkra invitálja az érdeklődőket a Tourinform Iroda. A panorámabusszal gasztrokalandozásra és kultúrkalandra, a kisvonattal pedig  a Bory vár meglátogatására invitálnak.

  2019.06.25.
 1. Szent Iván-éji tűzugrás lesz hétfőn este a Prohászka ligetben

  Június 24-én, hétfőn este Szent Iván-éji tűzugrás kerül megrendezésre a Prohászka ligetben. A 20:30-kor kezdődő eseményen fellép a Kákics Együttes és a Táncol”KODO” Táncegyüttes, akik bemutatják a jeles naphoz kötődő hagyományokat. A részvétel díjtalan.

  2019.06.24.
 2. Látogatók százait fogadta a hetedik Fehérvári Egészségpiac a Jancsárkertben

  Idén is népszerű volt a látogatók körében a Fehérvári Egészségpiac, melyet hetedik alkalommal rendeztek meg a Jancsárkert termelői és biopiacon az egészséges életmód és a korszerű, környezetbarát életvitel népszerűsítésére. A szervezők minden évben igyekeznek újdonságot „becsempészni” a programok közé.

  2019.06.22.
 3. Fúvószene a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekarral a Múzeumok Éjszakáján

  A 30 éves Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar ebben az esztendőben is fellép a Múzeumok Éjszakáján, a Városház téren, 21:30 órai kezdettel. Idén a pop és rock zenék legnagyobb slágereit hallhatja a közönség az esti koncerten, amely ingyenesen látogatható.

  2019.06.21.
 4. Az Apostol együttes koncertje a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban

  Június 21-én, pénteken az Apostol együttes ad koncertet a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A 19 órakor kezdődő eseményre a belépő 1000 forintba kerül, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.06.21.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek