Családi perpatvar – Új játékkal vár a Hetedhét Játékmúzeum

Elkészült a Hetedhét Játékmúzeum Családi Perpatvar című játéka. A Moskovszky Gyűjteményhez kapcsolódó játékban részt vevők betekintést nyerhetnek egy XIX. századi polgári család mindennapjaiba és „kezükbe” vehetik sorsukat. A 2-8 fős csapatok a mobiltelefon segítségével élhetik át a porcelángyáros család mindennapjait.
2022.07.07. 09:35 |
Családi perpatvar – Új játékkal vár a Hetedhét Játékmúzeum

Egy XIX. századi kaland részesévé válhatnak mindazok, akik kipróbálják a Hetedhét Játékmúzeum most elkészült interaktív játékát. A 2-8 fős csapatok, családok, baráti társaságok a porcelángyáros család történetét követhetik nyomon, amelyben mindenki maga választja ki, melyik szereplő bőrébe bújik. Így a kaland résztvevői megtapasztalhatják, milyen kihívások vártak akkoriban a fiatalokra, akik álmaikat szerették volna követni és akár énekesnőnek vagy vitéznek állni; mi várt akkoriban egy nyugdíjazott katonára, vagy éppen hogyan találja meg a helyét egy angol nevelőnő a magyar viszonyok közt. Fény derül a cselédlány titkos szerelemére, és kiderül az is, vágyhat-e egy saját házra a szakácsnő.

Ha a csapat készen áll az időutazásra, nem kell mást tenni, mint kézbe venni a mobiltelefonokat, regisztrálni https://moskovszkyjatek.hu/ oldalon, és már lehet is indulni.  A játékban többnyire olyan kérdéseket kapnak, melyeket a kiállításban található tárgyak segítségével megoldhatóak. Ugyanakkor előfordulnak olyanok is, melyeket az előzetes tudás, a karakter megismerése és a fantázia segítségével oldhatnak meg. Lesz olyan, amikor tárgyat kell megfigyelni, a szobák leírásában kell keresni a választ és olyan is, amikor egymással kell megbeszélni vagy eljátszani a kérdésben foglaltakat. A játék végére kiderülnek a kérdésre adott válaszok, és az is, mi lesz a gyárral!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között az Oskola utca 2. szám alatt.

Fehérvári színes

 1. Séta az Idegenvezetők Világnapján

  Színháztól színházig címmel szerveztek tematikus sétát a Belvárosban, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, szombaton. Az ingyenes délelőtti programra turisták és fehérváriak egyaránt érkeztek, és az is kiderült, mért tartják Fehérvárt a magyar színjátszás fellegvárának.

  2024.02.24.
 2. Jelmezes, biciklis felvonulás

  Farsangi bringás felvonulást rendezett szombat délután a Magyar Kerékpáros Klub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete. A vidám menetben bohócok, egy örült professzor, egy hatalmas biciklin száguldó tigris és egy kapitány is kerekezett.

  2024.02.24.
 3. Érdemes időben érkezni

  "Kollégáim tájékoztatása szerint a 19-i nyitómeccsre összesen 400 db jegy maradt csak, a 20-i mérkőzésre nagyjából 700. Ennek megfelelően ha még valaki szeretne jegyeket, annak érdemes korán érkeznie ma a csarnokba! Köszönöm minden szurkolónak ezt a fantasztikus elköteleződést és érdeklődést!" - írta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András Facebook oldalán.

  2024.02.24.
 4. Egy táskányi figyelem

  A Rotary Club Székesfehérvár adománygyűjtést szervez a Székesfehérvári Anyaotthon számára. Az adománygyűjtés célja a rászoruló nőknek egy táskába összecsomagolva alapvető higiéniás csomagokat gyűjteni. A városban három gyűjtőponton március 4-ig leadott táskákat olyan nőknek szeretnék adni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, mégis szeretnék megőrizni méltóságukat, nőiességüket. A felajánlások ebben nyújtanak segítséget.

  2024.02.24.