Családi perpatvar – Új játékkal vár a Hetedhét Játékmúzeum

Elkészült a Hetedhét Játékmúzeum Családi Perpatvar című játéka. A Moskovszky Gyűjteményhez kapcsolódó játékban részt vevők betekintést nyerhetnek egy XIX. századi polgári család mindennapjaiba és „kezükbe” vehetik sorsukat. A 2-8 fős csapatok a mobiltelefon segítségével élhetik át a porcelángyáros család mindennapjait.
2022.07.07. 09:35 |
Családi perpatvar – Új játékkal vár a Hetedhét Játékmúzeum

Egy XIX. századi kaland részesévé válhatnak mindazok, akik kipróbálják a Hetedhét Játékmúzeum most elkészült interaktív játékát. A 2-8 fős csapatok, családok, baráti társaságok a porcelángyáros család történetét követhetik nyomon, amelyben mindenki maga választja ki, melyik szereplő bőrébe bújik. Így a kaland résztvevői megtapasztalhatják, milyen kihívások vártak akkoriban a fiatalokra, akik álmaikat szerették volna követni és akár énekesnőnek vagy vitéznek állni; mi várt akkoriban egy nyugdíjazott katonára, vagy éppen hogyan találja meg a helyét egy angol nevelőnő a magyar viszonyok közt. Fény derül a cselédlány titkos szerelemére, és kiderül az is, vágyhat-e egy saját házra a szakácsnő.

Ha a csapat készen áll az időutazásra, nem kell mást tenni, mint kézbe venni a mobiltelefonokat, regisztrálni https://moskovszkyjatek.hu/ oldalon, és már lehet is indulni.  A játékban többnyire olyan kérdéseket kapnak, melyeket a kiállításban található tárgyak segítségével megoldhatóak. Ugyanakkor előfordulnak olyanok is, melyeket az előzetes tudás, a karakter megismerése és a fantázia segítségével oldhatnak meg. Lesz olyan, amikor tárgyat kell megfigyelni, a szobák leírásában kell keresni a választ és olyan is, amikor egymással kell megbeszélni vagy eljátszani a kérdésben foglaltakat. A játék végére kiderülnek a kérdésre adott válaszok, és az is, mi lesz a gyárral!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között az Oskola utca 2. szám alatt.

Fehérvári színes