Biztonságossá vált a gyalogos-átkelés a Szárcsa utcából a Sóstó Természetvédelmi Területhez

Elkészült a Szárcsa utcában és az Akácfa utcában egy-egy gyalogos-átkelőhely, amely a Sóstó Természetvédelmi Területhez és a közösségi házhoz biztosítja a biztonságos gyalogoskapcsolatot.
2022.07.08. 13:23 |

Biztonsági fejlesztés valósult meg a Szárcsa utca – Sárkeresztúri út – Akácfa utcai keresztedződésben, ahol két gyalogos-átkelőhely épült, valamint a két átkelőhely között járdaszakaszt építettek, és tíz lámpaoszlopot telepített a kivitelező.

A városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Attila elmondta: a Sóstó Természetvédelmi Terület, a Vadvédelmi Központ és a közösségi ház ezzel a 30 millió forint értékű beruházással könnyen és biztonságosan megközelíthető az Alsóvárosból gyalogosan érkezőknek és a közösségi közlekedőknek egyaránt. Mészáros Attila a városrészben zajló további fejlesztésekről elmondta, hogy folyamatosan zajlik a déli elkerülő út építése, és ennek kapcsán néhány napja megkezdődött a Juharfa – Sárkeresztúri úton a körforgalom építése, ezért itt félpályás útlezárás van, a forgalom jelzőlámpás irányítás mellett halad.

A nagyforgalmú úton lévő gyalogos-átkelőhelynél egy középsziget és két fénnyel ellátott tábla is szolgálja a gyalogosok biztonságát.

Mint azt Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, a gyalogos-átkelőhely középszigetének kialakítása eltér a megszokottól, ugyanis nem az egymással szembeni forgalmi irányokat választották el, hanem a balra kanyarodó és az egyenes haladósávot. Így a balra kanyarodó járművek takarásából érkező gyalogosok nem lépnek közvetlenül a haladósávba. A KRESZ szerint, ha a gyalogos-átkelőhelynél megáll az egyik sávon a jármű, akkor a többin is meg kell állni, és meggyőződni róla, hogy gyalogos miatt állt meg, vagy csak kanyarodni akar, mert egy busz vagy teherautó esetén semmit nem látni. Ennek keretében új közvilágítás épült ki a csomópontban (10 új oszlop és lámpatest), a gyalogosok és a gépjárműforgalom elválasztására 150 m hosszon korlátot helyeztek ki.

Városfejlesztés

 1. Négy iskola újul meg

  Négy oktatási intézmény vizesblokkjainak felújítása fejeződött be az elmúlt napokban a „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében. Mintegy bruttó 250 millió Ft-ból valósult meg a Hétvezér Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Táncsics Mihály Általános Iskola valamennyi vizesblokkjának felújítása.

  2022.08.10.
 2. Elkészült a 3D-s felfestés

  A Selyem és a Horog utca kereszteződésénél nemrégiben elkészült minikörforgalom közepe egy speciális, 3D-s felfestést kapott a napokban a jobb láthatóság érdekében. A körforgalomban három oldalról gyalogos-átkelőhelyeket is építettek járdakapcsolatokkal és közvilágítás is létesült.

  2022.08.09.
 3. Újabb elektromos buszok

  Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.

  2022.07.31.
 4. Félpályás lezárás van érvényben

  Következő üteméhez érkezik a Sárkeresztúri úton a körforgalmú csomópont kialakítása: pénteken délutántól az eddig lezárt félpályára terelik át a forgalmat, és megkezdik a csomópont másik felének kialakítását, a déli összekötő út építéséhez kapcsolódóan. A közlekedést továbbra is jelzőlámpa irányítja.

  2022.07.29.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár