Biztonságos működés és milliárdos fejlesztések a kórházban

Az állam közel egymilliárd forintos kiegészítő támogatást biztosított a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak a COVID költségek fedezésére és a kórház biztonságos működésére. Heteken belül átadják az új családbarát szülészetet, három műtővel indul majd az egynapos sebészet és mintegy négyszázmilliós forrásból alakítják ki az új skill-labort. 
2020.09.14. 09:33 |

A kórház fejlesztéseiről Vargha Tamás államtitkár Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere és Dr. Bucsi László a Szent György Egyetemi Oktató Kórház megbízott főigazgatója közösen tartott tájékoztatót hétfőn reggel.

A járvány második hulláma elérte az országot és a legfontosabb cél, hogy Magyarország működőképes maradjon, idézte a miniszterelnököt Vargha Tamás államtitkár, Fehérvár országgyűlési képviselője a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház előtti sajtótájékoztatón. „Az egészségügy a második hullámra felkészült, és felkészült a mi kórházunk, a Szent György Kórház is.” Az államtitkár elmondta, hogy a kórház fejlesztése folyamatban van: a Modern Városok Program keretében átadtak már egy parkolót, egy újabb hamarosan elkészül a rendelőintézet mögött, az új beruházáshoz pedig a Kormány meghozta már a döntést és mintegy 14 milliárd forintból fog felépülni a kórház legújabb épülete.

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András köszönetet mondott a főigazgatónak, hogy egy nagyon nem könnyű, különleges időszakban elvállalta a kórház vezetését, hiszen az intézménynek kiemelt szerepe volt és van a járványidőszakban, mind szakmai, mind infrastrukturális értelemben. Örömét fejezte ki, hogy a minisztérium támogatja Dr. Bucsi László hosszú távú vezetői munkáját. 

A fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a parkolók és az új épület beruházása mellett több más fejlesztés is folyik a kórházban, amelyek szakmai, infrastrukturális fejlődést hoznak. „A működőképesség garantált, a beruházásokkal pedig egy még korszerűbb, még jobban felszerelt, jobb körülményeket biztosítani képes kórházunk lesz egy kiváló főorvos vezetésével."

Néhány napja kérdeztek meg, hogy vállalnám-e hosszabb távon a kórház vezetését, melyet abban a tudatban válaszoltam meg, hogy a korábbi főigazgató jövője biztosítva látszik és lelkiismeret-furdalás nélkül tudok a kihívásokkal szembenézni, ami nem lesz kevés – mondta Dr. Bucsi László a kórház megbízott főigazgatója. Fent kell tartani az intézmény kiváló működését és a normális betegápolást és ez mellett itt van a COVID második hulláma, továbbá a fejlesztési projekteket is visszük tovább. A családbarát szülészetet heteken belül átadjuk, majd kezdődik az egynapos sebészet kialakítása ugyanabban az épületben három műtővel, melyhez 36 milliós állami támogatást kapott a kórház, amit a Kórház Barátai Liga ugyanennyivel kiegészített. Dr. Bucsi László kiemelte, hogy létrehoznak egy ún. skill-labort mintegy 400 millió forintból, amivel a szakdolgozók és az orvos rezidensek tanulhatnak majd. A Modern Városok Program keretében pedig megépül az-az új tömb is, ahova az infektológia, a pillmonológia és az onkológia költözik majd.

Ennek a nagy fejlesztésnek a közbeszerzési eljárását a Beruházási Ügynökség végzi, ami állami szerv. A teljes beruházásból azonban sikerült kiemelni a parkolók építését, melynek egy része már megvalósult és szeretnénk ugyancsak kiemelni és előrehozni a kórház hotel épületének légtechnikai rendszerének kiépítését és a teljes projekt megvalósulása előtt kivitelezni – hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester.

Az állam közel egymilliárd forintos kiegészítő támogatást biztosított a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak a COVID költségek fedezésére. Dr. Bucsi László hangsúlyozta, hogy a kórház biztonságos működése biztosított.

Közélet

 1. Prémium kategóriás szint a cél - új fejezet a Kodolányi életében

  Az új tanévvel együtt új fejezet is kezdődött a Kodolányi János Egyetem életében, hiszen a székesfehérvári alapítású felsőoktatási intézmény fenntartója ez tavaszától kezdve hivatalosan is a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa, Gattyán György. Az új tulajdonossal, aki maga is a Kodolányi hallgatója volt, illetve az egyetem rektorával Dr. Szabó Péterrel a Kodolányisok Világa készített beszélgetést.

  2020.09.25.
 2. Közel 200 millió forintból újult meg az Alba Regia Műszaki Kar internetes hálózata és számítógépparkja

  Befejeződött az az uniós projekt, amelynek köszönhetően közel 200 millió forintból megújult az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának internetes hálózata és számítógépparkja. A fejlesztés eredményeként jelentősen javult a felsőoktatási intézmény szolgáltatásainak minősége.

  2020.09.25.
 3. Közgyűlés - kezdődik a volt mozi felújítása, érkezik még 8 új busz és 14 km kerékpárút épül

  A héten átadott 10 és a hamarosan érkező 5 új autóbusz mellé további 8 érkezik - többek között erről is döntött a pénteki közgyűlés. Kiválasztották a képviselők a kivitelezőt és hosszú várakozás után teljes kormányzati finanszírozássa kezdődik a volt Köztársaság Mozi teljes felújítása, melyből a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontja lesz. Arról is döntés született, hogy további 14 kilométernyi kerékpárút épül Székesfehérváron.

  2020.09.25.
 4. Az igazi szeretet a titka - 95. születésnapján köszöntötték Málits György Ferencnét

  Éppen csütörtökön töltötte be a 95. életévét a székesfehérvári Málits György Ferencné Gabrovits Terézia. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Östör Annamária önkormányzati képviselő köszöntötte fel őt öreghegyi otthonában a város ajándékával és a miniszterelnöki emléklappal.

  2020.09.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4