156 új parkolóhelyet alakítottak ki a Szent György Kórház mellett

A kormány támogatásának köszönhetően 156 új parkolóhely készült el a Szent György Kórház mellett a Seregélyesi út - Kikindai utca sarkán. A kivitelezés nyár közepén kezdődött és az új parkolót hétfőtől már használhatják az autósok. A program része további 52 parkolóhely építése a Hunyadi úti rendelőintézet mögött, melynek kivitelezése hamarosan kezdődik. 
2020.09.04. 15:59 |

A 156 férőhelyes parkolóban ősszel 32 fát ültetnek el illetve a környező zöldterület kialakítása is ősszel történik meg. 

Pénteken délután az új parkolóban Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő, Törő Gábor országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Bucsi László mb. főigazgató, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő és Mátrahalmi Tibor a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének főigazgatója közösen tartott tájékoztatót a beruházásról.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a beruházás kapcsán felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor még a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke volt, a megyei önkormányzat volt a Szent György Kórház fenntartója és már akkor azon gondolkoztak, hogyan lehetne megoldani a kórház körüli parkolás problémáit. És ma végre itt állhatunk úgy, hogy a kivitelezés befejeződött.

A Hunyadi úti rendelő mögött további 52 parkolóhely épül

A Hunyadi úti rendelő mögötti területen folytatódik az építkezés, így két ütemben összesen 208 új, ingyenesen használható parkolóhely létesül a kórház mellett. Erre nagy szükség volt, amit a mindenki érez, aki parkol a kórház környékén - mondta Cser-Palkovics András. "Bízom abban, hogy ez a fejlesztés enyhíteni fogja a kórház körüli parkolási nehézségeket."

Törő Gábor országgyűlési képviselő köszönetet mondott Székesfehérvár Önkormányzatának a megkezdett fejlesztésért, ami a Modern Városok Programban kapott helyet. A kórház körüli parkolóhely bővítés nemcsak a fehérváriakat, hanem az egész megyéből ide érkező betegeket is szolgálja

Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház megbízott főigazgatója is köszönetet mondott a parkoló kialakításáért. A kórház környékén így a két parkoló kialakításával harmadával nő a parkolóhelyek száma.

A környező utcákban élők is örülnek a beruházásnak

A parkolóbővítésnek a környező utcákban élők is nagyon örülnek. dr. Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője kiemelte, hogy gyors és tiszta munkát végzett a kivitelező. Mátrahalmi Tibor a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének főigazgatója pedig elmondta, hogy a terület állami tulajdonban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vagyonkezelésében és a "hasznosítatlan területet örömmel adtuk át erre a célra."

Városfejlesztés

 1. 15 vadonatúj járművel korszerűsödik a székesfehérvári helyi autóbusz-állomány

  Tíz új , nullkilométeres Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszt adott át a Volánbusz Székesfehérváron, hamarosan pedig további öt ugyanilyen jármű érkezik a városba. A közlekedési társaság továbbra is elkötelezett az iránt, hogy a járműmodernizáció megvalósításával, az utazási komfort folyamatos növelésével a helyi közlekedésben is egyre magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson utasai számára.

  2020.09.23.
 2. Tavaszig öt fehérvári óvodaudvar kap új burkolatot és játékokat

  Uniós forrásból kezdődött Székesfehérváron játszóudvar-felújítási program júliusban, ütemezett munkaterv szerint. A közel 186 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően márciusig öt intézményben lesz új burkolat és új játékok az udvaron.

  2020.09.22.
 3. Megfelelő ütemben folytatódhat a Bartók Béla tér felújítása

  A műszaki akadályok elhárultak, így megfelelő ütemben folytatódik a Bartók Béla tér felújítása. Mint ismeretes, a tér felújításának második üteme tavasszal indult, és a munkálatok során falmaradványok kerültek elő. A régészeti dokumentációt követően, a földmunkák folytatása előtt új terveket kellett készíteni a megváltozott terhelési igények figyelembevételével, az elkészülő burkolt felület épségének megőrzése érdekében.

  2020.09.21.
 4. Aláírta a város polgármestere a déli összekötő kivitelezési szerződését

  Kedden aláírta Székesfehérvár polgármestere a déli összekötő megépítésére vonatkozó kivitelezési szerződést. Cser-Palkovics András közösségi oldalán osztotta meg a 4.5 milliárdos beruházás indulását. A munkaterületet átadása után pedig kezdődik az építkezés, ami várhatóan két évig tart majd.

  2020.09.15.
 1. Akusztikai fejlesztés keretében megújulhat a Malom utcai Táncház

  Egy nyertes pályázatnak és az Alba Regia Táncegyesület lelkes, kreatív csapatának köszönhetően megújulhat a Malom utcai Táncház játszóhelye: az akusztikai fejlesztést követően a mostaninál sokkal jobb minőségben élvezheti a műsorokat a jövőben a közönség.

  2020.09.14.
 2. Közel félmilliárdos fejlesztés a Mártírok útján - II. ütemben a Seregélyesi útig újítják fel a csapadékcsatornát

  Székesfehérvár Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja meg a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszát a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Összesen 456,47 millió forintból valósul meg a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó beruházás.

  2020.09.11.
 3. 156 új parkolóhelyet alakítottak ki a Szent György Kórház mellett

  A kormány támogatásának köszönhetően 156 új parkolóhely készült el a Szent György Kórház mellett a Seregélyesi út - Kikindai utca sarkán. A kivitelezés nyár közepén kezdődött és az új parkolót hétfőtől már használhatják az autósok. A program része további 52 parkolóhely építése a Hunyadi úti rendelőintézet mögött, melynek kivitelezése hamarosan kezdődik. 

  2020.09.04.
 4. Éjjellátó kamerákkal a Sóstón bővült a városi térfigyelő rendszer

  Az Önkormányzat Informatikai Központ Hikvision típusú full HD kamerákat szerelt a Sóstóra. A típust azzal az ún. darkfighter technológiával szerelték, amivel éjszaka is szinte tökéletesen színes képet alkot a kamera a megfigyelt területről, ami fontos szempont, főleg a természetvédelmi területen.

  2020.09.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4