Az M7-es és a Tűzoltóság építésében is részt vett – Szemerei Sándort köszöntötték 90. születésnapján

"Az a legnagyobb hiba az életben, ha nem tudod, hogy mi a hibád." – vallja Szemerei Sándor, aki 90 évnyi élettapasztalatot tudhat már a háta mögött. Kerek születésnapja alkalmából kedden Róth Péter alpolgármester köszöntötte őt székesfehérvári otthonában.
2024.05.28. 15:08 |
Az M7-es és a Tűzoltóság építésében is részt vett – Szemerei Sándort köszöntötték 90. születésnapján

Szemerei Sándor 1934-ben született Abán és ott töltötte gyerekkorát is. Már 16 évesen munkába állt a Téglagyárban, 18 éves korától pedig a Videoton raktárosaként dolgozott 22 évig.

Eközben költöztek feleségével Székesfehérvárra, jelenlegi otthonukba. A munkát a Videoton után a Hídépítőnél folytatta, ahol olyan építkezéseken dolgozott, mint a Szent Flórián körúti Tűzoltólaktanya, az Ősz utcai OTP székház vagy az M7-es autópálya.

A nyugdíj után sem tétlenkedett, a kert lett a hobbija, ahol egészen 87 éves koráig olyan hévvel tevékenykedett, hogy felesége gyakran mondta is neki, „lassabban ásson, mert nem bírja gereblyézni." Szemerei Sándort családja is ünnepelte a kerek születésnap alkalmából: fia – talán részben édesapja M7-esen végzett munkájának hatására – útépítő mérnök lett, valamint két fiúunokája és kétéves dédunokája, Lilike.

Az ünnepeltet a város nevében Róth Péter alpolgármester köszöntötte, aki a városi ajándékcsomag mellett a miniszterelnök által aláírt emléklapot is átadta.