Átvette a Marosi Arnold díjat Gelencsér Ferenc a múzeum nyugalmazott fotósa

Gelencsér Ferenc, a Szent István Király Múzeum nyugalmazott fotósa pénteken személyesen vette át otthonában az adományozó Fejér Megyei Közgyűlés nevében Dr. Molnár Krisztián elnöktől és a javaslattevő Vargha Tamás államtitkártól, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjétől a Marosi Arnold Díjat. 
2020.12.05. 09:29 |

A Fejér Megyei Közgyűlés Fejér megye művészeti örökségének gyarapításáért fotóművészként végzett több évtizedes értékőrző, alkotói munkájáért Marosi Arnold díjban részesítette Gelencsér Ferencet.

A díjazott egészségi okok miatt a 2020. évi etyeki Megyenapon nem tudta átvenni az elismerést. Ezért az adományozó Fejér Megyei Közgyűlés nevében Dr. Molnár Krisztián elnök és a javaslattevő Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője utólag egy későbbi alkalmas időpontban személyesen keresték fel az otthonában, hogy átadják neki a díjat: az oklevelet és a plakettet.

Gelencsér Ferenc fiatal korában elkötelezte magát a fotóművészet mellett. A rajongásából, szenvedélyéből képes volt sikeres szakmai életutat bejárni, amelynek köszönhetően országos szinten elismert fotóművészként tartják számon. Gelencsér Ferenc 1964 óta a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Szent István Király Múzeum fotósa. Több, mint fél évszázados pályafutása alatt többek között megörökítette az antik művészet tárgyai mellett a hagyományos paraszti életmód magyarországi, erdélyi és felvidéki emlékeit, valamint városképeket készített elsősorban Székesfehérvárról, illetve portrékon rögzítette a város nevezetes személyiségeit.

Gelencsér Ferenc 2012-ben vette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést, és akinek emellett Érdy János díjjal és a Csokonai Irodalmi és Művészeti Társaság díjával ismerték még el a munkásságát.

Közélet

 1. Okostantermet alakítottak ki a Rákócziban az Arconic támogatásával

  Okostantermet adtak át a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában: az Arconic beruházásában, az Önkormányzat, a Tankerület és a Székesfehérvár Fejlődésért Alapítvány támogatásával megvalósuló összefogásnak köszönhetően ez a város második ilyen digitális tanterme, ami az oktatásban tölt be innovatív szerepet a legmodernebb technológiának köszönhetően.

  2021.02.26.
 2. Március 8-9-én lesz a leendő elsősök ének-zenei meghallgatása a Kodályban

  A 2021-2022-es tanév induló első osztályának ének-zenei meghallgatását 2021. március 8-9-én tartják a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A meghallgatás az egészségügyi szabályok betartásával történik.

  2021.02.26.
 3. Az elmúlt év szakmai tevékenységét foglalta össze az idei gyermekvédelmi tanácskozás

  Az észlelő- és jelzőrendszer pandémia utáni kérdései, valamint az elmúlt év szakmai tevékenységének összefoglalója volt az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ hagyományos gyermekvédelmi szakmai tanácskozásának témája.

  2021.02.25.
 4. Könnyű nekem az oltást választani, ha látom, mire képes a koronavírus

  Dr. Lőrincz M. Ákos belgyógyász, immunológiai kutató a beoltásától vezetett online naplót, ő a Koronás mesék tudományos weboldal írója. A szakorvos azt a hiányt szerette volna pótolni, amit a lakosság körében a hitelességgel és a beoltatással kapcsolatos, bizalmat teremtő információkkal kapcsolatban tapasztalt.

  2021.02.25.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár