Átadták a Székesfehérvár közbiztonságáért díjakat

A pénteki közgyűlésén adták át ünnepélyesen a képviselőtestület által odaítélt "Székesfehérvár Közbiztonságáért" díjakat. 2019-ben Lakatos Domonkosné büntetés-végrehajtási alezredes, Szemán Szilárd rendőr alezredes és Simon Gyula tűzoltó hadnagy munkájáért mondtak köszönetet. Az elismerésekkel Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere adta át. 
2019.04.12. 10:34 |

Székesfehérvár Önkormányzata számára kiemelten fontos a város közbiztonságának megőrzése, az ehhez szükséges feltételek javítása, a városlakók szubjektív biztonságérzetének erősítése. Ennek megvalósításához nélkülözhetetlenek azok a szakemberek, akik odaadással, magas szintű szakismerettel, hivatásukhoz méltóan tesznek eleget a mindennapi kihívásoknak. Fontos, hogy az önkormányzat kifejezze megbecsülését a közbiztonság területén dolgozóknak, és köszönetet mondjon munkájukért, helytállásukért. Ennek jegyében alapította meg a város a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” Díjat.

Lakatos Domonkosné büntetés-végrehajtási alezredes, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Székesfehérváron szolgálatot teljesítő elemző-értékelő tisztjetiszti és sajtóreferense. A díjazott 1997-ben került a Büntetés-végrehajtási Intézet személyi állományába, ahol kezdetben nevelőként teljesített szolgálatot. Rátermettségének és hozzáállásának köszönhetően 2006-ban osztályvezetői kinevezésére került sor, 2017-ben pedig a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának közvetlen irányítása alatt az elemző, értékelő tiszti és a sajtóreferensi feladatok ellátására nevezték ki. A jelenlegi munkakörével járó, az intézet egészét érintő, szerteágazó feladatokat magas színvonalon végzi. Sajtóreferensi tevékenységével hozzájárul az intézet zárt életének társadalommal történő megismertetéséhez. Körültekintően és odaadóan végzett munkája elősegíti továbbá a fogvatartottak társadalmi reintegrációját, a szabadságvesztésre ítélt személyek jog- és normakövető állampolgárrá válását, mindezzel hozzájárulva Székesfehérvár közbiztonságának megőrzéséhez. Lakóhelyén, Székesfehérváron aktívan részt vesz a közösségi életben, tagja a Primavera kórusnak. Tevékenysége alapján 2015-ben a közügyekért kategóriában Fejér megyei Prima-díjjal jutalmazták.

Szemán Szilárd rendőr alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának osztályvezetője 1999. július 1-jén kezdte meg hivatásos szolgálatát a városi kapitányság Vizsgálati Osztályának Gazdasági és Vagyonvédelmi Alosztályának fővizsgálójaként. Megbízható és kiemelkedő munkája eredményeként 2001-től kiemelt fővizsgálói beosztást kapott. 2005 és 2011 között a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi Osztályán kiemelt főnyomozóként teljesített szolgálatot. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetését 2012. június 16. óta példamutatóan, munkája iránt elkötelezetten végzi. A nyomozati munka nem áll meg az elkövető elfogásával, nem elég megállapítani valakivel szemben a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúját, azt bizonyítani is tudni kell. Ezt jelenti a vizsgálati munka, amelynek elvégzésére a kapitányság Vizsgálati Osztályának állománya hivatott. E szervezeti elemet vezeti Szemán Szilárd alezredes, aki az előadók koordinálásával, főbb irányok meghatározásával, folyamatos aprólékos és kitartó elemző-értékelő munkájával nagyban hozzájárul a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnügyi eredményességéhez, a város közbiztonságához, közrendjének megőrzéséhez.

Simon Gyula tűzoltó hadnagy, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának rajparancsnoka. A díjazott 2007-ben, még hallgatóként kezdte meg munkáját a Székesfehérvári Tűzoltóságon; sikeres vizsgái után beosztott tűzoltói beosztásba nevezték ki, a tűzoltóság hivatásos állományú tagjaként. Érdeklődésével és lelkes hozzáállásával rövid időn belül bizonyította elhivatottságát szakmája iránt. Precíz és pontos munkavégzésével gyorsan kivívta kollégái és elöljárói elismerését. Felsőfokú szakmai végzettségének megszerzése után, 2012-ben hadnagyi rendfokozattal a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának rajparancsnoki beosztásába nevezték ki. Gyakorlati felkészültsége kiváló, a tűz- és káresetek felszámolásában maximális odafigyelés és precíz munkavégzés jellemzi. Jelentős szerepet vállal a tűzoltóságot érintő többletfeladatok elvégzésében is. Munkahelyén és a civil életben is összefonódtak mindennapjai a sporttal, szabadidejében a Kőszárhegyi Football Club edzője. Rátermettségének köszönhetően pedig a tűzoltó-parancsnokságon a sporttiszti feladatok ellátásával is megbízták.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek