Adventi Jótékonysági Futás - négyszázan futottak a Várkörúton

A IV. Adventi Jótékonysági Futást rendezték vasárnap délelőtt Székesfehérváron. A januári Jótékonysági Estélyhez hasonlóan itt is a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ 2019-es programjainak megvalósítását támogatták a résztvevők.
2018.12.02. 13:05 |

Csaknem négyszázan álltak rajthoz a vasárnapi hidegben a Várkörúton. A jótékonysági futás az adventi ünnephez kapcsolódóan évek óta idei szólítja a mozogni vágyókat, akik nevezésükkel a jótékony célt is támogatják.

A rajtnál jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, mára nemcsak a januári estély, hanem az adventi futás is hagyománnyá vált. „Fontos, hogy jó célt támogatnak, akik eljöttek, hiszen a nagycsaládosok egyesülete és Család- és Gyermekjóléti központ részesül az idei adományokból. Fehérváron a mozgásnak, a futásnak nagy bázisa van, és jó látni, hogy ebben az ünnepi pillanatban is sokakat mozgósít a hívó szó. Öröm lesz este a gyerekverseny győzteseivel együtt felkapcsolni a belvárosi ünnepi kivilágítást, idén először a leggyorsabb lány és fiú is ott lehet a színpadon velünk” – mondta a polgármester.

Valóban hagyomány, hogy a rövidebb távon, az egykörös futáson induló gyerekek közül a leggyorsabb részt vehet a díszkivilágítás ünnepi felkapcsolásában. Idén Trenka Ádám volt a fiúk között a leggyorsabb, a lányok közül pedig Bese Mirtill ért célba elsőként. Ők lesznek tehát a résztvevői a Városház téri ceremóniának 18 órakor. A célban köszöntötte őket Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő, aki a jótékonysági estély ötletgazdája, háziasszonya is, és az adventi futáson is rendszeresen részt vesz. A felnőttek ötkörös, mintegy öt kilométeres távján ezúttal is rajthoz állt, mégpedig az estély másik háziasszonya, Lengyel Zsófia parasportoló kísérőjeként.

A nagyobb távon indulók között számos sportolót láthattunk, triatlonisták, atléták is elindultak. De volt, aki babakocsival, akadt, aki Mikulás-jelmezben futott, és az öt kilométeren is rajthoz állt több gyerek is. Az első helyért két élsportoló futott nagy versenyt, végül a hajrában Farkas Dáriusz, az ARAK korábbi atlétája megelőzte Dévai Márkot, az Alba Triatlon versenyzőjét. A győztes jutalma páros belépő a VIII. Jótékonysági Estélyre, amelyet ezúttal a MOL Aréna Sóstó különtermében rendeznek január 12-én.

A IV. Adventi Jótékonysági Futáson a rövidebb távon minimum 100, a hosszabbon minimum 500 forint volt a nevezési díj, ezen felül mindenki szándéka szerint adakozhatott a nemes célért. A bevétel a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ jövő évi programjainak megvalósítását szolgálja.

Sport

 1. Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

  Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.

  2018.12.16.
 2. Szinte mindenben jobb volt a Paks - ismét kikapott az Alba

  Nem javított hazai pályán az Alba Fehérvár, a Paks szinte végig vezetve, jobban, koncentráltabban, ritmusosabban kosárlabdázott, és tizennégy ponttal győzött Székesfehérváron. Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 74-88 (15-20, 15-22, 17-20, 27-26)

  2018.12.15.
 3. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 4. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak