Adventi Jótékonysági Futás - négyszázan futottak a Várkörúton

A IV. Adventi Jótékonysági Futást rendezték vasárnap délelőtt Székesfehérváron. A januári Jótékonysági Estélyhez hasonlóan itt is a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ 2019-es programjainak megvalósítását támogatták a résztvevők.
2018.12.02. 13:05 |

Csaknem négyszázan álltak rajthoz a vasárnapi hidegben a Várkörúton. A jótékonysági futás az adventi ünnephez kapcsolódóan évek óta idei szólítja a mozogni vágyókat, akik nevezésükkel a jótékony célt is támogatják.

A rajtnál jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, mára nemcsak a januári estély, hanem az adventi futás is hagyománnyá vált. „Fontos, hogy jó célt támogatnak, akik eljöttek, hiszen a nagycsaládosok egyesülete és Család- és Gyermekjóléti központ részesül az idei adományokból. Fehérváron a mozgásnak, a futásnak nagy bázisa van, és jó látni, hogy ebben az ünnepi pillanatban is sokakat mozgósít a hívó szó. Öröm lesz este a gyerekverseny győzteseivel együtt felkapcsolni a belvárosi ünnepi kivilágítást, idén először a leggyorsabb lány és fiú is ott lehet a színpadon velünk” – mondta a polgármester.

Valóban hagyomány, hogy a rövidebb távon, az egykörös futáson induló gyerekek közül a leggyorsabb részt vehet a díszkivilágítás ünnepi felkapcsolásában. Idén Trenka Ádám volt a fiúk között a leggyorsabb, a lányok közül pedig Bese Mirtill ért célba elsőként. Ők lesznek tehát a résztvevői a Városház téri ceremóniának 18 órakor. A célban köszöntötte őket Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő, aki a jótékonysági estély ötletgazdája, háziasszonya is, és az adventi futáson is rendszeresen részt vesz. A felnőttek ötkörös, mintegy öt kilométeres távján ezúttal is rajthoz állt, mégpedig az estély másik háziasszonya, Lengyel Zsófia parasportoló kísérőjeként.

A nagyobb távon indulók között számos sportolót láthattunk, triatlonisták, atléták is elindultak. De volt, aki babakocsival, akadt, aki Mikulás-jelmezben futott, és az öt kilométeren is rajthoz állt több gyerek is. Az első helyért két élsportoló futott nagy versenyt, végül a hajrában Farkas Dáriusz, az ARAK korábbi atlétája megelőzte Dévai Márkot, az Alba Triatlon versenyzőjét. A győztes jutalma páros belépő a VIII. Jótékonysági Estélyre, amelyet ezúttal a MOL Aréna Sóstó különtermében rendeznek január 12-én.

A IV. Adventi Jótékonysági Futáson a rövidebb távon minimum 100, a hosszabbon minimum 500 forint volt a nevezési díj, ezen felül mindenki szándéka szerint adakozhatott a nemes célért. A bevétel a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ jövő évi programjainak megvalósítását szolgálja.

Sport

 1. Bacskai Balázs is szorítóba lép a szombati profi ökölvívógálán

  A Felix Promotion International szombaton a székesfehérvári Lakeside Hotel konferenciacsarnokában rendezi idei második élő televíziós bokszgáláját. Magyarország legjobb profi öklözőit a sorai között tudó promóciós iroda rendezvényén a Tóth „Barbár” Tamás – Darmos „Gladiátor” József cirkálósúlyú bajnoki összecsapás lesz a főmérkőzés.

  2019.04.25.
 2. Claudine Mendy szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-val

  Deli Rita együttesének egyik meghatározó játékosa, Claudine Mendy két évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését az Alba Fehérvár KC-val.

  2019.04.25.
 3. Újabb kínos vereség, a TF-től kapott ki idegenben az Alba Fehérvár

  A kosárlabda bajnokság alsóházában újabb idegenbeli vereséget szenvedett el az Alba fehérvár. A szezonban korábban csak három győzelmet szerző budapesti Tehetséges Fiatalok ellen a meccs második felében bukott el az Alba, amely nagyon rossz százalékkal célzott mezőnyből.

  2019.04.24.
 4. Amatőr box - Nagy Evelin junior Magyar Kupa-győztes lett és indulhat az EB-n

  A 2019-es Utánpótlás Magyar Kupán szerepeltek a hosszú hétvégén a Varkocs György Box Club fiatal versenyzői Érden. A versenyre az ország minden részéből érkeztek csapatok. A Varkocs kilenc fővel indult és öt érmet hozott haza. Érmesek: Németh Zsolt serdülő, 52 kg, bronz, Balogh Bálint, junior, 60 kg bronz, Zsuzsics Adrián, serdülő 43 kg, ezüst, Tóth Adrián serdülő, 59 kg, ezüst, Nagy Evelin, junior 57 kg-os súlycsoportban aranyérmes lett, így indulhat a május 25-én kezdődő Európa-bajnokságon.

  2019.04.24.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak