Adventi csillogás - kórusmuzsika, esti mese és vendégvárás az EsélyKör ünnepi estjén

A Közéleti és a Kulturális Szalon keretein belül meghitt ünnepváró estére várta tagjait a Székesfehérvári EsélyKör (fogyatékosügyi szervezetek hálózata), a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja alkalmából, az advent jegyében Krisztus Király Plébánia Közösségi Házba. A Vox Mirabilis Kamarakórus előadását követően az este az EsélyKör angyalkáinak meglepetésével zárult, akik valamennyi résztvevőt megajándékoztak.
2018.12.03. 20:20 |

Az EsélyKör , azaz a fogyatékosügyi szervezetek hálózata együttműködésre törekszik civilekkel, önkormányzattal, egyházzal és az „Adventi csillogás” címet viselő programunk nagyon jó alkalom arra, hogy egy kicsit tudjunk beszélgetni, együtt lenni és közösen várni az ünnepet. Meglepetésünk, az esti mese, amelyet látássérültek, valamint siketek és nagyothallók - jeltolmácsolással - egyaránt élvezhettek” - emelte ki Farnady Judit, a Civil Centrum Alapítvány elnöke.

Adventi időben vagyunk, tegnap kapcsoltuk fel a gyönyörű fényeket és az otthonunkban is meggyújtottuk a felkészülés első gyertyáját. A mai ünnepi alkalom a Zsolt utcában mindazokról szól, akik valamilyen fogyatékossággal élik a mindennapjaikat.

Támogatom mindazokat a kezdeményezéseket, amelyekben színházi előadáson, koncerten odafigyelünk azokra, akik például kerekesszékkel érkeznek, így van ez a számos civil szervezetet összefogó EsélyKör esetében is, akik bensőséges, meghitt ünnepe a mai este.” - hangsúlyozta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere.

Az esemény résztvevőit Tornyai Gábor is köszöntötte. Öreghegy és Almássy-telep plébánosa felelevenítette korábbi emlékeit; Söréden mozgás,- és értelmi sérült gyerekeket, valamint Csatkán hallássérült gyerekeket is táboroztatott.

Csak megköszönni tudom a Jóistennek, hogy életem része lehetett ez a két tábor, két másik világot is megismerhettem általuk.

Az ünnepre készülve talán a legfontosabb, hogy fel tudjuk fedezni, hogyan ajándékozhatjuk meg egymást.” - tette hozzá Tornyai Gábor.

Közélet

 1. A Fejér Megyei Afázia Klub tevékenységéről számoltak be a Szent György Kórházban

  A Fejér Megyei Afázia Klub 2018 áprilisa óta működik a „Beszédfogyatékos (stroke-on átesett) felnőttek komplex rehabilitációja” című sikeres pályázatnak köszönhetően. A klub eddigi tevékenységéről Gárdonyiné Kocsi Ilona, projektmenedzser, mesterlogopédus, Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Óvári Attila, a csákvári Rehabilitációs Osztály vezetője számoltak be szerdán.

  2019.02.20.
 2. Az időben felfedezett mellrák gyógyítható! - mammográfiai szűrés Fehérváron

  A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket februárban is. A meghívólevélen szereplő időpont módosítható a 06-20/387-7996 -as telefonszámon.

  2019.02.20.
 3. Új kültéri játszóeszközöket és projektorokat kapott a Kossuth Iskola

  A szülők támogatásának köszönhetően kültéri játszóeszközökkel, és egy székesfehérvári vállalkozás felajánlásának köszönhetően nyolc darab projektorral gazdagodott az öreghegyi Kossuth iskola.

  2019.02.20.
 4. Maroshegyi Egészségnap - szombaton ingyenes szűrésekkel várják az érdeklődőket

  Többféle szűréssel, általános állapotfelméréssel várja az érdeklődőket az ötödik Maroshegyi Egészségnap február 23-án, szombaton. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban 9 órától kora délutánig tartanak az ingyenesen elérhető vizsgálatok.

  2019.02.20.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek