Adventi csillogás - kórusmuzsika, esti mese és vendégvárás az EsélyKör ünnepi estjén

A Közéleti és a Kulturális Szalon keretein belül meghitt ünnepváró estére várta tagjait a Székesfehérvári EsélyKör (fogyatékosügyi szervezetek hálózata), a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja alkalmából, az advent jegyében Krisztus Király Plébánia Közösségi Házba. A Vox Mirabilis Kamarakórus előadását követően az este az EsélyKör angyalkáinak meglepetésével zárult, akik valamennyi résztvevőt megajándékoztak.
2018.12.03. 20:20 |

Az EsélyKör , azaz a fogyatékosügyi szervezetek hálózata együttműködésre törekszik civilekkel, önkormányzattal, egyházzal és az „Adventi csillogás” címet viselő programunk nagyon jó alkalom arra, hogy egy kicsit tudjunk beszélgetni, együtt lenni és közösen várni az ünnepet. Meglepetésünk, az esti mese, amelyet látássérültek, valamint siketek és nagyothallók - jeltolmácsolással - egyaránt élvezhettek” - emelte ki Farnady Judit, a Civil Centrum Alapítvány elnöke.

Adventi időben vagyunk, tegnap kapcsoltuk fel a gyönyörű fényeket és az otthonunkban is meggyújtottuk a felkészülés első gyertyáját. A mai ünnepi alkalom a Zsolt utcában mindazokról szól, akik valamilyen fogyatékossággal élik a mindennapjaikat.

Támogatom mindazokat a kezdeményezéseket, amelyekben színházi előadáson, koncerten odafigyelünk azokra, akik például kerekesszékkel érkeznek, így van ez a számos civil szervezetet összefogó EsélyKör esetében is, akik bensőséges, meghitt ünnepe a mai este.” - hangsúlyozta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere.

Az esemény résztvevőit Tornyai Gábor is köszöntötte. Öreghegy és Almássy-telep plébánosa felelevenítette korábbi emlékeit; Söréden mozgás,- és értelmi sérült gyerekeket, valamint Csatkán hallássérült gyerekeket is táboroztatott.

Csak megköszönni tudom a Jóistennek, hogy életem része lehetett ez a két tábor, két másik világot is megismerhettem általuk.

Az ünnepre készülve talán a legfontosabb, hogy fel tudjuk fedezni, hogyan ajándékozhatjuk meg egymást.” - tette hozzá Tornyai Gábor.

Közélet

 1. A rózsaszín, az örömöt szimbolizáló gyertya lángja is fellobbant az Adventi Udvaron

  Szombaton a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvara rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket. Délután gyújtották meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját a martonvásári Szent László Katolikus Óvoda műsorával és Spányi Antal, püspök örömvasárnap-előesti gondolataival.

  2018.12.15.
 2. Állítsuk meg a székesfehérvári közösség szétverését

  Újabb álhírek jelentek meg szombaton Fehérvárral kapcsolatban a Facebookon, amit névtelenségbe burkolózva, hirdetésként terjesztenek. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szombaton határozottan kérte az ellenzéket, hogy határolódjon el egyértelműen az álhírek gyártásától, ami a város egész közösségét is lejáratja.

  2018.12.15.
 3. Megújult I. világháborús emlékművek a Szentlélek Katonatemetőben

  Pénteken ünnepélyes keretek között áldották meg a megújult I. világháborús Szentlélek Katonatemető sírjait és koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt. A Szentlélek katonaletemetőben helyreállították a hősi emlékművet, a feszületet és a 10-es huszárok emlékművét, 643 hadisírt, a parcellák melletti információs táblákat, és megújulhatott a temető környezete is.

  2018.12.14.
 4. A székesfehérvári vasútállomáson adták át Fejér megye tizennegyedik kormányablakát

  Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Fejér megye tizennegyedik kormányablakát a székesfehérvári vasútállomáson, ahol százötvenkét négyzetméteren hat ügyfélpult és egy fotófülke várja az ügyfeleket akadálymentes megközelítési lehetőséggel. Megnyitásával enyhülni fog a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

  2018.12.14.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek