Adventi csillogás - kórusmuzsika, esti mese és vendégvárás az EsélyKör ünnepi estjén

A Közéleti és a Kulturális Szalon keretein belül meghitt ünnepváró estére várta tagjait a Székesfehérvári EsélyKör (fogyatékosügyi szervezetek hálózata), a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja alkalmából, az advent jegyében Krisztus Király Plébánia Közösségi Házba. A Vox Mirabilis Kamarakórus előadását követően az este az EsélyKör angyalkáinak meglepetésével zárult, akik valamennyi résztvevőt megajándékoztak.
2018.12.03. 20:20 |

Az EsélyKör , azaz a fogyatékosügyi szervezetek hálózata együttműködésre törekszik civilekkel, önkormányzattal, egyházzal és az „Adventi csillogás” címet viselő programunk nagyon jó alkalom arra, hogy egy kicsit tudjunk beszélgetni, együtt lenni és közösen várni az ünnepet. Meglepetésünk, az esti mese, amelyet látássérültek, valamint siketek és nagyothallók - jeltolmácsolással - egyaránt élvezhettek” - emelte ki Farnady Judit, a Civil Centrum Alapítvány elnöke.

Adventi időben vagyunk, tegnap kapcsoltuk fel a gyönyörű fényeket és az otthonunkban is meggyújtottuk a felkészülés első gyertyáját. A mai ünnepi alkalom a Zsolt utcában mindazokról szól, akik valamilyen fogyatékossággal élik a mindennapjaikat.

Támogatom mindazokat a kezdeményezéseket, amelyekben színházi előadáson, koncerten odafigyelünk azokra, akik például kerekesszékkel érkeznek, így van ez a számos civil szervezetet összefogó EsélyKör esetében is, akik bensőséges, meghitt ünnepe a mai este.” - hangsúlyozta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere.

Az esemény résztvevőit Tornyai Gábor is köszöntötte. Öreghegy és Almássy-telep plébánosa felelevenítette korábbi emlékeit; Söréden mozgás,- és értelmi sérült gyerekeket, valamint Csatkán hallássérült gyerekeket is táboroztatott.

Csak megköszönni tudom a Jóistennek, hogy életem része lehetett ez a két tábor, két másik világot is megismerhettem általuk.

Az ünnepre készülve talán a legfontosabb, hogy fel tudjuk fedezni, hogyan ajándékozhatjuk meg egymást.” - tette hozzá Tornyai Gábor.

Közélet

 1. A bölcsődevezetőket és a bölcsődei dolgozókat köszöntötték

  A Bölcsődék Napja alkalomból szervezett ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata a bölcsődei dolgozóknak a Hiemer-házban. Magyarország első bölcsődéjét 165 évvel ezelőtt, 1852. április 21-én nyitották meg Pesten, a jeles évforduló tiszteletére a 2010-ben hivatalosan is a Bölcsődék Napjává nyilvánították ezt a napot.

  2019.04.24.
 2. Tisztújításról és a jubileumi év programjáról is határoztak a HTBK közgyűlésén

  A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének éves közgyűlésén a résztvevők határoztak a szervezet fennálásának 25. évét ünneplő jubileumi év programjáról és megválasztották a következő négy éves időszak vezetőit is. A HTBK elnöke továbbra is Karsai Béla lesz, munkáját alelnökként Görög István segíti.

  2019.04.23.
 3. Időskori aktivitás és a nyugdíjas korosztály helyi lehetőségei

  A Városi Idősügyi Tanács tagjaival ismertette Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András a Nyugdíjas párbeszéd programjának a tapasztalatait és eredményeit. Bemutatta a 35 találkozó kezdeményezéseivel kapcsolatos tájékoztató füzetet, és a város által támogatott programok közül például az informatikai képzésről, a táncos rendezvényekről, illetve a nyugdíjas expóról is beszélt a tagoknak. 

  2019.04.23.
 4. Húsvétvasárnap - ünnepi püspöki szentmise Urunk feltámadásának napján

  Húsvétvasárnap ünnepének délelőttjén Spányi Antal, megyés püspök celebrált szentmisét a Szent Imre templomban. „Krisztus húsvéti feltámadása arra hív meg bennünket, hogy újjászülessünk, krisztusi emberként szülessünk újjá, új erkölcsi tartással, új gondolkodásmóddal.” - emelte ki ünnepi homíliájában a főpásztor.

  2019.04.21.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek