Adventi csillogás - kórusmuzsika, esti mese és vendégvárás az EsélyKör ünnepi estjén

A Közéleti és a Kulturális Szalon keretein belül meghitt ünnepváró estére várta tagjait a Székesfehérvári EsélyKör (fogyatékosügyi szervezetek hálózata), a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja alkalmából, az advent jegyében Krisztus Király Plébánia Közösségi Házba. A Vox Mirabilis Kamarakórus előadását követően az este az EsélyKör angyalkáinak meglepetésével zárult, akik valamennyi résztvevőt megajándékoztak.
2018.12.03. 20:20 |

Az EsélyKör , azaz a fogyatékosügyi szervezetek hálózata együttműködésre törekszik civilekkel, önkormányzattal, egyházzal és az „Adventi csillogás” címet viselő programunk nagyon jó alkalom arra, hogy egy kicsit tudjunk beszélgetni, együtt lenni és közösen várni az ünnepet. Meglepetésünk, az esti mese, amelyet látássérültek, valamint siketek és nagyothallók - jeltolmácsolással - egyaránt élvezhettek” - emelte ki Farnady Judit, a Civil Centrum Alapítvány elnöke.

Adventi időben vagyunk, tegnap kapcsoltuk fel a gyönyörű fényeket és az otthonunkban is meggyújtottuk a felkészülés első gyertyáját. A mai ünnepi alkalom a Zsolt utcában mindazokról szól, akik valamilyen fogyatékossággal élik a mindennapjaikat.

Támogatom mindazokat a kezdeményezéseket, amelyekben színházi előadáson, koncerten odafigyelünk azokra, akik például kerekesszékkel érkeznek, így van ez a számos civil szervezetet összefogó EsélyKör esetében is, akik bensőséges, meghitt ünnepe a mai este.” - hangsúlyozta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere.

Az esemény résztvevőit Tornyai Gábor is köszöntötte. Öreghegy és Almássy-telep plébánosa felelevenítette korábbi emlékeit; Söréden mozgás,- és értelmi sérült gyerekeket, valamint Csatkán hallássérült gyerekeket is táboroztatott.

Csak megköszönni tudom a Jóistennek, hogy életem része lehetett ez a két tábor, két másik világot is megismerhettem általuk.

Az ünnepre készülve talán a legfontosabb, hogy fel tudjuk fedezni, hogyan ajándékozhatjuk meg egymást.” - tette hozzá Tornyai Gábor.

Közélet

 1. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 2. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.
 3. Véradást szerveznek a Videoton Orvosi Rendelőjében augusztus 22-én

  Augusztus 22-én csütörtökön mindenkit szeretettel várnak 9 és 16 óra között a VIDEOTON Orvosi Rendelőjében, ahol minden véradót értékes meglepetés vár.

  2019.08.21.
 4. Itt a gyermek nevetni mer, OTTHON a szó, mit keresel - Díszközgyűlés a Szent István téren

  Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

  2019.08.20.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek