A Vidi NB-I-be jutásának 50. évfordulóját ünnepelték kedden a Magyar Királyban

Az 1966-67-es labdarúgó bajnokság NB1/B-s küzdelmeiben ezüstérmet szerzett s ezzel a legmagasabb osztályba feljutást kiharcoló - éppen abban az esztendőben nevét Vadásztölténygyári Vasasról Videotonra változtató - csapat hat jelen lévő tagját, Horváth Lajost, Tímár Mihályt, Kerecsényi Lajost, Burka Imrét, Dudás Józsefet és Kű Lajost köszöntötték kedden, a Hotel Magyar Királyban.
2017.12.05. 14:03 |

A jeles, 50 esztendős jubileum alkalmából Bobory Zoltán verssel, Cserta Gábor énekkel köszöntötte a feljutást Fehérváron elsőként kivívó csapatot, majd Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes mondott köszöntőt s adott át Emléklapokat az egykori „fehérvári aranycsapat” tagjainak „Ötven évvel ezelőtt, az akkori Székesfehérvár életében kiemelkedő esemény volt a csapat NB1-be feljutása. Gyakran emlegetjük a legendás, nagy UEFA-kupa menetelés hőstettét, ám úgy érzem helyesnek, hogy az alapokat a feljutással lehelyező csapatot is ünnepeljük meg és köszöntsük fel.” - fogalmazott az ünnepségen Vargha Tamás.

Történelmi pillanat volt 1967-ben. A Berényi úti katlanban volt a mindent eldöntő mérkőzés, 5-1-re nyertünk a Ganz-Mávag ellen és a csapat, történetében először feljutott a legmagasabb osztályba. Ahol olyan labdarúgók játszottak, mint például Albert Flórián, aki abban esztendőben Aranylabdát kapott. 1967-ben magyar válogatott egy négyessel küldte haza a franciákat és egy hármassal az osztrákokat. Ilyen időkben vívta ki a csapat a feljutását.” - emlékezett vissza fél évszázadot Kű Lajos, válogatott labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke.

Kárpáti Béla vezetőedző irányítása mellett a következő játékosokkal jutott fel a VT Vasas az NB I-be: Tímár Mihály, Varga József, Kerecsényi Lajos, Bognár Ferenc, Posch Ferenc, Horváth II. Lajos, Burka Imre, Bekő Sándor, Bobory Béla, Balogh Károly, Karsai László, Ispaics Tibor, Monoki Béla, Szabó László, Kékesi Csaba, Nehéz Mihály, Temesvári Tibor, Sárközi László, Bodnár László, Csukovics László, Kerék József, Kű Lajos.

Sport

 1. Fehérvár AV 19: Három gólos vezetés után egy gólos vereség

  Kevesebb mint nyolc perc alatt lenullázta a Fehérvár AV 19 a Bolzanot, azonban a dél-tiroliak visszaküzdötték magukat és fél perccel a vége előtt a győzelmet is megszerezték. A régi-új edző Hannu Jarvenpaa harmadik mérkőzésén már nem sikerült a győzelem, pedig úgy indult. Fehérvár AV 19 - Bolzano 4-5 (3-2) (0-1) (1-2) Gól: Manavian, LoVecchio, Hári, Luttinen ill. Halmo, Egger, Miceli (2), Sointu.

  2017.12.16.
 2. Rosszul dobva nyert a sereghajtó ellen az Alba Fehérvár

  Az utolsó helyezett Jászberény ellen abszolút favoritként lépett pályára az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban. A meccs elején ugyan döcögött kicsit a szekér, de a jó védekezés megalapozta a jobb támadásokat is, és szünetben már több mint húsz pont volt az Alba előnye. A második félidő viszont gyengére sikerült, rosszul dobtak a hazaiak, így végül úgy nyertek, hogy hetven pontig sem jutottak el. Így ismeglett a zsinórban hatodik bajnoki siker.

  2017.12.16.
 3. Mátó Sára lett 2017-ben év ifjúsági atlétanője Magyarországon

  A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos és végi gáláján jutalmazta az év legkiemelkedőbb atlétáit. Az ARAK legjobbjai közül hárman is elismerésre kerültek. Takács Boglárka és edzője, Varga Tamás. Pásztor Bence és edzője Lévai Dóra. Az "Év ifjúsági atlétanője" címet pedig Mátó Sára nyerte.

  2017.12.16.
 4. Jó tanuló, jó sportoló – példamutató diákokat díjaztak a Megyeházán

  Fejér megyei és székesfehérvári diákokat tüntettek ki a "Fejér megye jó tanulója-jó sportolója" címmel a Megyeházán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség huszonhatodik alkalommal osztotta ki a rangos elismeréseket, amellyel a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére ösztönzik a fiatalokat.

  2017.12.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak