A Városháza erkélyéről is köszöntik szombaton a ballagókat, vasárnap az édesanyákat

Ünnepi hétvégére készül Székesfehérvár. A Városháza erkélyéről szombaton üdvözlő felirattal köszöntik a ballagókat, vasárnap pedig az édesanyákat és a nagymamákat, kifejezve az irántuk érzett szeretetet és tiszteletet.
2021.04.30. 11:45 |
Székesfehérváron szép hagyománya van annak, hogy ünnepi alkalmakkor dekorációt kap a Városháza bejárat fölött található erkély. Így lesz ez az előttünk álló hétvégén is.
Május 1-jén, szombaton az erkélyről egy molinóval köszöntik a ballagó középiskolásokat, május 2-án, vasárnap pedig – anyák napja alkalmából – hasonló módon ünnepli a város az édesanyákat, a nagymamákat, a dédnagymamákat, kifejezve az irántuk érzett szeretetet, tiszteletet és megbecsülést. A Belvárosban az erkélyen virágdekorációt is láthatnak, melyet egy helyi virágkötő készít a jeles alkalomra.

Közélet

 1. Ismét Fehérvárra látogatott a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete

  A tavalyi év márciusa után ma újra Székesfehérvárra látogatott Aleksandr Ponomarev, a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete, akit székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadott a Városházán. A kötetlen találkozó során több jövőbeni gazdasági és kulturális együttműködés lehetősége is felmerült.

  2021.05.06.
 2. Székesfehérvár fejlesztési források formájában kap kompenzációt az államtól

  Jelentős adócsökkentést kaptak a kormány döntésének köszönhetően a kis- és középvállalkozások. Az önkormányzatoknál ez bevételkiesést jelent, ezért az állam kompenzációt biztosít majd a településeknek. Az erre biztosított keretösszeget és a felosztási kategóriákat ma a Kormányinfón jelentették be. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán szólalt meg a témában, ahol leírja: a város fejlesztési források formájában kap majd kompenzációt, és erről már folynak az egyeztetések a kormánnyal. 

  2021.05.06.
 3. Megjelent a Városi Civil Alap kiírása - május 21-ig lehet pályázni

  Megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap civil közösségi tevékenységek támogatását elősegítő pályázati kiírása. A cél, hogy az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek részére is elérhetővé tegyék azon célok támogatását, amelyek a Falusi Civil Alap terhére már támogatásban részesültek. A pályázat benyújtási határideje május 21., péntek 12 óra.

  2021.05.06.
 4. Irány a tér! - infrastrukturális fejlesztés a Fehérvári Civil Központban

  11 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az elmúlt egy év során a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. A projektnek köszönhetően kültéri és beltéri prezentációt segítő technikai eszközök színesítik ezentúl az intézmény szolgáltatási palettáját.

  2021.05.06.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár