A tudásom az én segítőm – teltházas érdeklődés a Corvinus nyílt napján

Az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várták pénteken a Corvinus nyílt napján. A fehérvári campus corvinusos hallgatói a duális képzések révén munkatapasztalat megszerzésére is lehetőséget kapnak. A meghirdetett szakok duális partnereivel mind a szaktájékoztató előadásokon, mind az aulában kihelyezett standoknál találkozhattak a résztvevők.
2018.01.12. 11:41 |

A BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napján az egyetem jelmondatával köszöntötte a diákokat Dr. Szántó Zoltán oktatási rektorhelyettes: „Scientia mea adiutor meus”vagyis „A tudásom az én segítőm”. A rektorhelyettes a gyakorlatorientált duális képzés jelentőségét hangsúlyozta a diákoknak. Mészáros Attila alpolgármester a teltházas nyílt napon megerősítette, hogy Székesfehérvár a BCE duális központja, ami elismerés az itt működő iparnak és gazdaságnak, valamint a város, a vállalatok és az egyetem együttműködésének.

 A nyílt napon az érdeklődők információt kaphattak a duális alapképzésekről, a meghirdetett szakok duális partnereivel a kínált munkalehetőségekről szóló szaktájékoztató előadásokon és a standoknál találkozhattak a diákok.

A képzési kínálatban egyedül Székesfehérváron érhető el a sportközgazdász mesterképzés, 2018 őszétől a turizmus-vendéglátás alapszak is elindul, duális formában is.  

A Gazdálkodástudományi Kar székesfehérvári alapképzései között megtalálható a Gazdálkodási és menedzsment alapszak: az alapozó ismeretek (matematika, pénzügy, számvitel, vállalatgazdaságtan, marketing) megszerzését követően kisvállalkozás specializáción folytathatják tanulmányaikat a hallgatók. A Pénzügy és számvitel alapképzést végzett hallgatók jó eséllyel helyezkedhetnek el könyvvizsgáló cégeknél, vállalkozások számviteli és pénzügyi osztályain, hitelintézeteknél, az államháztartás intézményeinél és non-porfit szervezeteknél egyaránt. A Gazdaságinformatikus alapszak a kor és a technika újításaival haladva olyan korszerű kurzusokat kínál, mint a szoftvertechnológia, informatikai rendszerek fejlesztése, információmenedzsment, üzleti intelligencia, folyamatmenedzsment, internet alkalmazásfejlesztés és menedzsment kontroll (controlling).

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar két mesterszakkal képviselteti magát a Székesfehérvári Campuson. A Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés levelező formában zajlik, ezáltal lehetővé téve, hogy a hallgatók problémamentesen tudjanak munkát vállalni egyetemi képzésük során. A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás levelező képzés versenyképes belépőt kínál a multinacionális üzleti és pénzügyi szektorba, az állami és nemzetközi gazdasági intézményekbe.

A Nyílt napon a résztvevők személyesen is feltehették kérdéseiket a képzéseket bemutató szakfelelősöknek és kollégiumi körtúrára is invitálták a résztvevőket, amely során a páratlanul felszerelt kollégiumot maguk a kollégisták mutatták be, ezzel is hiteles képet nyújtva eddig szerzett tapasztalataikról.

Közélet

 1. Negyed század a daganatos betegekért - 25 éves lett a Kézenfogva Onkológiai Klub

  Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton a Kézenfogva Onkológiai Klub A Szabadművelődés Háza színháztermében. Az eseményen köszönetet mondtak mindazoknak, akik az elmúlt két és fél évtizedben segítették a klub működését, majd kulturális műsorral szórakoztatták a megjelenteket. A negyed százados klub a betegek rehabilitációjában, testi-lelki gondozásában vállal jelentős szerepet, illetve rendszeresen szervez tanácsadást és szakmai programokat is.

  2018.04.21.
 2. Sportgazdaságtani kutatók és egyetemi oktatók konferenciája a fehérvári Corvinuson

  Második alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma (SKEOF) Konferenciát. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági hatótényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre.

  2018.04.21.
 3. A fehérvári bölcsődei dolgozókat köszöntötték a Hiemer-házban

  A Bölcsődék Napja alkalomból szervezett ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata a bölcsődei dolgozóknak a Hiemer-házban. Magyarország első bölcsődéjét 164 évvel ezelőtt, 1852. április 21-én nyitották meg Pesten, a jeles évforduló tiszteletére a 2010-ben hivatalosan is a Bölcsődék Napjává nyilvánították ezt a napot.

  2018.04.20.
 4. 170 éves a Magyar Honvédség - aláírt a 170. fejér megyei önkéntes tartalékos katona

  A „170 éves Magyar Honvédség” programsorozat részeként, ünnepélyes keretek között írta alá szerződését pénteken, Székesfehérváron, a Tiszti Klub Színháztermében Rupp Loretta, Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziumának 18. életévét nemrégiben betöltő tanulója, aki a 170. fejér megyei önkéntes területvédelmi tartalékos katona lett.

  2018.04.20.

Sportmajális

Egy százalék

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek