A tudásom az én segítőm – teltházas érdeklődés a Corvinus nyílt napján

Az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várták pénteken a Corvinus nyílt napján. A fehérvári campus corvinusos hallgatói a duális képzések révén munkatapasztalat megszerzésére is lehetőséget kapnak. A meghirdetett szakok duális partnereivel mind a szaktájékoztató előadásokon, mind az aulában kihelyezett standoknál találkozhattak a résztvevők.
2018.01.12. 11:41 |

A BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napján az egyetem jelmondatával köszöntötte a diákokat Dr. Szántó Zoltán oktatási rektorhelyettes: „Scientia mea adiutor meus”vagyis „A tudásom az én segítőm”. A rektorhelyettes a gyakorlatorientált duális képzés jelentőségét hangsúlyozta a diákoknak. Mészáros Attila alpolgármester a teltházas nyílt napon megerősítette, hogy Székesfehérvár a BCE duális központja, ami elismerés az itt működő iparnak és gazdaságnak, valamint a város, a vállalatok és az egyetem együttműködésének.

 A nyílt napon az érdeklődők információt kaphattak a duális alapképzésekről, a meghirdetett szakok duális partnereivel a kínált munkalehetőségekről szóló szaktájékoztató előadásokon és a standoknál találkozhattak a diákok.

A képzési kínálatban egyedül Székesfehérváron érhető el a sportközgazdász mesterképzés, 2018 őszétől a turizmus-vendéglátás alapszak is elindul, duális formában is.  

A Gazdálkodástudományi Kar székesfehérvári alapképzései között megtalálható a Gazdálkodási és menedzsment alapszak: az alapozó ismeretek (matematika, pénzügy, számvitel, vállalatgazdaságtan, marketing) megszerzését követően kisvállalkozás specializáción folytathatják tanulmányaikat a hallgatók. A Pénzügy és számvitel alapképzést végzett hallgatók jó eséllyel helyezkedhetnek el könyvvizsgáló cégeknél, vállalkozások számviteli és pénzügyi osztályain, hitelintézeteknél, az államháztartás intézményeinél és non-porfit szervezeteknél egyaránt. A Gazdaságinformatikus alapszak a kor és a technika újításaival haladva olyan korszerű kurzusokat kínál, mint a szoftvertechnológia, informatikai rendszerek fejlesztése, információmenedzsment, üzleti intelligencia, folyamatmenedzsment, internet alkalmazásfejlesztés és menedzsment kontroll (controlling).

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar két mesterszakkal képviselteti magát a Székesfehérvári Campuson. A Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés levelező formában zajlik, ezáltal lehetővé téve, hogy a hallgatók problémamentesen tudjanak munkát vállalni egyetemi képzésük során. A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás levelező képzés versenyképes belépőt kínál a multinacionális üzleti és pénzügyi szektorba, az állami és nemzetközi gazdasági intézményekbe.

A Nyílt napon a résztvevők személyesen is feltehették kérdéseiket a képzéseket bemutató szakfelelősöknek és kollégiumi körtúrára is invitálták a résztvevőket, amely során a páratlanul felszerelt kollégiumot maguk a kollégisták mutatták be, ezzel is hiteles képet nyújtva eddig szerzett tapasztalataikról.

Közélet

 1. Vargha Tamás, országgyűlési képviselő volt az év első Öreghegyi Disputájának vendége

  Vargha Tamás, honvédelmi miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője volt az idei esztendő első disputájának vendége az Öreghegyi Közösségi Házban. Az est házigazdája Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke volt, aki az elmúlt év értékeléséről, az újesztendő feladatairól, a Magyar Honvédség helyzetéről, diákévekről, tanári pályájáról, közéletről és kultúráról is kérdezte vendégét.

  2018.01.23.
 2. Finn testvérvárosunkból érkezett diákok látogattak a Városházára

  Finn testvérvárosunk, Kemi egyik általános iskolájából érkeztek vendégek a Tóvárosi Általános Iskolába. A „Hepola” diákjai, 17 tanuló és felnőtt kísérőik egész héten itt lesznek és megismerkednek Székesfehérvár nevezetességeivel. A Városházán Mészáros Attila alpolgármester fogadta a delegációt, kiemelve, hogy a  mostani találkozó fontos lehetőség az iskolák életében, a jó gyakorlatok átadása pedig mindkét fél számára előnyös lehet.

  2018.01.23.
 3. Új lendület, régi cél - továbbra is "Közösen egy zöld úton"

  A cél nem változott, a Depónia továbbra is a környezet tisztaságát és az újrafelhasználást fókuszba helyező gazdaságosságot tartja szem előtt, viszont megújították a cég arculatát. A Depónia Nonprofit Kft. új szlogenje megfogalmazza a célt, és felhívja a figyelmet arra, hogy kizárólag közösen tudunk tenni környezetünk védelme érdekében. Ezt fejezi ki a Közösen egy zöld úton... jelmondat.

  2018.01.23.
 4. A 2018-as költségvetés tervezetéről tart kedden fogadóórát Fehérvár polgármestere

  On-line fogadóórát tart január 23-án, kedden délután, 16 és 18 óra között Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán tette közzé az értesítést, és a 2018-as költségvetés tervezetével kapcsolatban várja a megkereséseket.

  2018.01.23.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek