A tudásom az én segítőm – teltházas érdeklődés a Corvinus nyílt napján

Az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várták pénteken a Corvinus nyílt napján. A fehérvári campus corvinusos hallgatói a duális képzések révén munkatapasztalat megszerzésére is lehetőséget kapnak. A meghirdetett szakok duális partnereivel mind a szaktájékoztató előadásokon, mind az aulában kihelyezett standoknál találkozhattak a résztvevők.
2018.01.12. 11:41 |

A BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napján az egyetem jelmondatával köszöntötte a diákokat Dr. Szántó Zoltán oktatási rektorhelyettes: „Scientia mea adiutor meus”vagyis „A tudásom az én segítőm”. A rektorhelyettes a gyakorlatorientált duális képzés jelentőségét hangsúlyozta a diákoknak. Mészáros Attila alpolgármester a teltházas nyílt napon megerősítette, hogy Székesfehérvár a BCE duális központja, ami elismerés az itt működő iparnak és gazdaságnak, valamint a város, a vállalatok és az egyetem együttműködésének.

 A nyílt napon az érdeklődők információt kaphattak a duális alapképzésekről, a meghirdetett szakok duális partnereivel a kínált munkalehetőségekről szóló szaktájékoztató előadásokon és a standoknál találkozhattak a diákok.

A képzési kínálatban egyedül Székesfehérváron érhető el a sportközgazdász mesterképzés, 2018 őszétől a turizmus-vendéglátás alapszak is elindul, duális formában is.  

A Gazdálkodástudományi Kar székesfehérvári alapképzései között megtalálható a Gazdálkodási és menedzsment alapszak: az alapozó ismeretek (matematika, pénzügy, számvitel, vállalatgazdaságtan, marketing) megszerzését követően kisvállalkozás specializáción folytathatják tanulmányaikat a hallgatók. A Pénzügy és számvitel alapképzést végzett hallgatók jó eséllyel helyezkedhetnek el könyvvizsgáló cégeknél, vállalkozások számviteli és pénzügyi osztályain, hitelintézeteknél, az államháztartás intézményeinél és non-porfit szervezeteknél egyaránt. A Gazdaságinformatikus alapszak a kor és a technika újításaival haladva olyan korszerű kurzusokat kínál, mint a szoftvertechnológia, informatikai rendszerek fejlesztése, információmenedzsment, üzleti intelligencia, folyamatmenedzsment, internet alkalmazásfejlesztés és menedzsment kontroll (controlling).

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar két mesterszakkal képviselteti magát a Székesfehérvári Campuson. A Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés levelező formában zajlik, ezáltal lehetővé téve, hogy a hallgatók problémamentesen tudjanak munkát vállalni egyetemi képzésük során. A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás levelező képzés versenyképes belépőt kínál a multinacionális üzleti és pénzügyi szektorba, az állami és nemzetközi gazdasági intézményekbe.

A Nyílt napon a résztvevők személyesen is feltehették kérdéseiket a képzéseket bemutató szakfelelősöknek és kollégiumi körtúrára is invitálták a résztvevőket, amely során a páratlanul felszerelt kollégiumot maguk a kollégisták mutatták be, ezzel is hiteles képet nyújtva eddig szerzett tapasztalataikról.

Közélet

 1. Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci szerzetes (1924-2018)

  Életének 94. esztendejében, hétfőn elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó, a ciszterci rend örökfogadalmas tagja, szentszéki ügyhallgató a Ciszterci Nagyboldogasszony templom nyugalmazott plébánosa. Ujfalussy Ottó 1924-ben született, Bécsben. Pappá szentelése 1947-ben, Zircen történt. 1996-2018-ig, huszonkét esztendőn át szolgált Székesfehérváron. 2017. július 1-jén ünnepelte rubinmiséjét, mely alkalomból Ferenc pápa apostoli áldásban részesítette és díszoklevelet adományozott neki. 

  2018.10.22.
 2. 1956 - a Fadrusz-keresztnél imádkoztak a történelmi egyházak képviselői

  A történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői, valamint emlékezők százai imáztak együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért Spányi Antal, megyés püspök meghívására hétfőn délelőtt Szent Imre-templom falán elhelyezett Fadrusz-keresztnél elhelyezett emléktáblánál.

  2018.10.22.
 3. Kegyeleti napok - számos intézkedéssel segítik a temetőlátogatást Fehérváron

  Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti a Székesfehérvár Városgondnoksága. A sírhelyek rendbe tételéhez kőzúzalékot biztosítanak 2018. október 24-én mind a 9 önkormányzati temetőben. Összesen 36 köbméternyi követ szállít ki a temetőkertekbe a Városgondnokság. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.

  2018.10.22.
 4. Az Erasmus + pályázati lehetőségeiről tájékoztatják a diákokat csütörtökön

  Az Erasmus+ program pályázati lehetőségeit ismerteti Pribil-Kövesdy Döniz, a Tempus Közalapítvány pályázati referense a III. Béla király téren található VMK Pedagógiai Szakkönyvtárában október 25-én csütörtökön 16 órától.

  2018.10.21.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek