A tudásom az én segítőm – teltházas érdeklődés a Corvinus nyílt napján

Az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várták pénteken a Corvinus nyílt napján. A fehérvári campus corvinusos hallgatói a duális képzések révén munkatapasztalat megszerzésére is lehetőséget kapnak. A meghirdetett szakok duális partnereivel mind a szaktájékoztató előadásokon, mind az aulában kihelyezett standoknál találkozhattak a résztvevők.
2018.01.12. 11:41 |

A BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napján az egyetem jelmondatával köszöntötte a diákokat Dr. Szántó Zoltán oktatási rektorhelyettes: „Scientia mea adiutor meus”vagyis „A tudásom az én segítőm”. A rektorhelyettes a gyakorlatorientált duális képzés jelentőségét hangsúlyozta a diákoknak. Mészáros Attila alpolgármester a teltházas nyílt napon megerősítette, hogy Székesfehérvár a BCE duális központja, ami elismerés az itt működő iparnak és gazdaságnak, valamint a város, a vállalatok és az egyetem együttműködésének.

 A nyílt napon az érdeklődők információt kaphattak a duális alapképzésekről, a meghirdetett szakok duális partnereivel a kínált munkalehetőségekről szóló szaktájékoztató előadásokon és a standoknál találkozhattak a diákok.

A képzési kínálatban egyedül Székesfehérváron érhető el a sportközgazdász mesterképzés, 2018 őszétől a turizmus-vendéglátás alapszak is elindul, duális formában is.  

A Gazdálkodástudományi Kar székesfehérvári alapképzései között megtalálható a Gazdálkodási és menedzsment alapszak: az alapozó ismeretek (matematika, pénzügy, számvitel, vállalatgazdaságtan, marketing) megszerzését követően kisvállalkozás specializáción folytathatják tanulmányaikat a hallgatók. A Pénzügy és számvitel alapképzést végzett hallgatók jó eséllyel helyezkedhetnek el könyvvizsgáló cégeknél, vállalkozások számviteli és pénzügyi osztályain, hitelintézeteknél, az államháztartás intézményeinél és non-porfit szervezeteknél egyaránt. A Gazdaságinformatikus alapszak a kor és a technika újításaival haladva olyan korszerű kurzusokat kínál, mint a szoftvertechnológia, informatikai rendszerek fejlesztése, információmenedzsment, üzleti intelligencia, folyamatmenedzsment, internet alkalmazásfejlesztés és menedzsment kontroll (controlling).

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar két mesterszakkal képviselteti magát a Székesfehérvári Campuson. A Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés levelező formában zajlik, ezáltal lehetővé téve, hogy a hallgatók problémamentesen tudjanak munkát vállalni egyetemi képzésük során. A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás levelező képzés versenyképes belépőt kínál a multinacionális üzleti és pénzügyi szektorba, az állami és nemzetközi gazdasági intézményekbe.

A Nyílt napon a résztvevők személyesen is feltehették kérdéseiket a képzéseket bemutató szakfelelősöknek és kollégiumi körtúrára is invitálták a résztvevőket, amely során a páratlanul felszerelt kollégiumot maguk a kollégisták mutatták be, ezzel is hiteles képet nyújtva eddig szerzett tapasztalataikról.

Közélet

 1. Egyetemként működik augusztustól a Kodolányi János Főiskola

  Augusztus elsejétől Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola. Székesfehérváron a művészeti oktatásra koncentrálnak majd - írja a főiskola közleményében. Az intézményben az elmúlt 25 tanévben mintegy 25 ezer hallgató végzett.

  2018.07.18.
 2. Kezdődik a belső felújítás - a Csók István Képtárban láthatjuk a székesegyház műtárgyait

  Kezdődik a Szent István király-székesegyház belső felújítása, azonban a kivitelezés előtt még a régészek veszik birtokba a templomot, ahol a szakemberek reményei és az előzetes kutatások szerint az egykor itt álló középkori épület és a négykaréjos koronázóbazilika összekötésének nyomait is megtalálják.

  2018.07.18.
 3. A 17-es gyalogezred hős katonáira emlékeztek a Zichy ligetben

  A Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred  július 18-i emléknapja alkalmából idén is a Zichy-ligetben emlékeztek a hős katonákra. Székesfehérváron minden évben megemlékeznek az „oroszlános” emlékműnél, hogy a csatatereken maradt déd- és ükapák hősies katonai helytállása, küzdelme ne merüljön feledésbe.

  2018.07.17.
 4. Retro hangulat a Székesfehérvári Egyházmegye családtáborában

  Az idén Balatongyörökön került sor a Székesfehérvári Egyházmegye nyári táborára. A szervezést dicséri, hogy a délelőtti előadásokon a szülők nyugodtan figyelhettek a tartalmas és lélekemelő előadásokra, mert eközben a gyermekek korosztályuknak megfelelő csoportokban kézműves foglalkozásokon, vidám játékokon, zenés, ének és tánctanuláson vehettek részt.

  2018.07.16.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek