A szebbik nem gyógyító praktikái – vasárnap Lencsés Rita tart előadást a Fekete Sas Patikamúzeumban

Lencsés Rita gyógynövényszakértő február 11-én, vasárnap 16.00 órakor a gyógynövények egy újabb felhasználási módját mutatja be az érdeklődőknek. A Fekete Sas Patikamúzeumban ezúttal arról lesz szó, mely gyógynövények segíthetnek a tipikus női problémákon.
2024.02.10. 21:10 |
A szebbik nem gyógyító praktikái – vasárnap Lencsés Rita tart előadást a Fekete Sas Patikamúzeumban

Február 11-én, vasárnap 16.00 órakor Lencsés Rita gyógynövényszakértő várja az érdeklődőket a Szent István Király Múzeum - Fekete Sas Patikamúzeumban egy rendhagyó Herbarius foglalkozással.

Az „A szebbik nem gyógyító praktikái” című előadáson a szakértő a gyógynövények váratlan helyzetekben történő felhasználását mutatja be. Többek között szó lesz arról, hogy mely gyógynövények és hogyan segíthetnek kezelni, valamint megelőzni tipikus női problémákat.

További információt a krizsany.anna@szikm.hu e-mail címen, vagy a +36-70-338-6173-as telefonszámon kérhetnek. A belépés díjtalan, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Fehérvári színes

 1. Séta az Idegenvezetők Világnapján

  Színháztól színházig címmel szerveztek tematikus sétát a Belvárosban, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, szombaton. Az ingyenes délelőtti programra turisták és fehérváriak egyaránt érkeztek, és az is kiderült, mért tartják Fehérvárt a magyar színjátszás fellegvárának.

  2024.02.24.
 2. Jelmezes, biciklis felvonulás

  Farsangi bringás felvonulást rendezett szombat délután a Magyar Kerékpáros Klub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete. A vidám menetben bohócok, egy örült professzor, egy hatalmas biciklin száguldó tigris és egy kapitány is kerekezett.

  2024.02.24.
 3. Érdemes időben érkezni

  "Kollégáim tájékoztatása szerint a 19-i nyitómeccsre összesen 400 db jegy maradt csak, a 20-i mérkőzésre nagyjából 700. Ennek megfelelően ha még valaki szeretne jegyeket, annak érdemes korán érkeznie ma a csarnokba! Köszönöm minden szurkolónak ezt a fantasztikus elköteleződést és érdeklődést!" - írta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András Facebook oldalán.

  2024.02.24.
 4. Egy táskányi figyelem

  A Rotary Club Székesfehérvár adománygyűjtést szervez a Székesfehérvári Anyaotthon számára. Az adománygyűjtés célja a rászoruló nőknek egy táskába összecsomagolva alapvető higiéniás csomagokat gyűjteni. A városban három gyűjtőponton március 4-ig leadott táskákat olyan nőknek szeretnék adni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, mégis szeretnék megőrizni méltóságukat, nőiességüket. A felajánlások ebben nyújtanak segítséget.

  2024.02.24.