A ma parkja a holnap ligete - elkészült a III. Béla király téren a parkfelújítás

Az utak és a parkolók tavaly őszi felújítása után elkészül és kizöldült a III. Béla király tér. A teljes parkrekonstrukció sok fával, új virágágyakkal és egy új szökőkúttal is gazdagította a teret. A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 31 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát ültettek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei. Megújult a szökőkút a téren és az új virágágy is mutatja már, hogy milyen szép lett a park. 
2019.05.21. 16:48 |

Az avatáson az Arany János Iskola diákjai adtak műsort, a résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester és dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő köszöntötte.

Egy parképítés mindig a fiatalokról, a jövőről szól és ismét egy szépen megújult parkot lehet átadni Székesfehérváron, ami mindig nagy öröm - mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. „A szomszédos Zichy-liget és a tavaly megújult Jávor Ottó tér mellett, most a III. Béla király tér is csodálatos környezetet biztosít a belvárosunk mellett. Mindegyik park nagyon szép fa- és virágállománnyal rendelkezik, ráadásul egyre több helyen megjelenik a víz is a szökőkutak formájában. Büszkék lehetünk ezekre a zöld fejlesztésekre, amit saját önkormányzati forrásból sikerült megvalósítani. Több mint 1200 fás szárú növény és 31 fa került a térre, mely körül elkészült a parkoló és útfelújítás is.”

Az új szökőkút üzemelését egy visszaforgatós vízgépészeti rendszert biztosítja. A kör alakú medence szélén található hat fúvókából folyik a víz folyamatosan, középre pedig visszakerült a felújított szobor és víz alatti világítása is van a medencének.

Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy a tér megújulása a lakókon kívül a környék iskoláinak és a Művészetek Házának is fontos. Mint mondta az otthonunk nem érvéget a lakásajtóknál, a közterületeink is az otthonunk részét képezik. Ez a tér pedig alkalmas arra a célra, hogy leüljünk, beszélgessünk és gyönyörködjünk a növényekben. „A Jávor Ottó térrel kapcsolatban korábban kapunk olyan kritikát, hogy sok a kő és kevés a zöld, azonban javaslom, hogy érdemes most megnézni a teret, hogy mennyivel több növény burjánzik, mint korábban. A III. Béla király térrel kapcsolatban pedig olyan kritika is érkezett, hogy túl sok a fa. Ha ez hiba, akkor magam ezért a hibáért bármikor büszkén vállalom a felelősséget.” - mondta Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő.

A tér két szobra az Arge-kút, felújítás után visszakerült a helyére. A két kútplasztikát még 1978-ban állították fel, de sajnos 1982-re nagyon megrongálódtak ezért lebontották, majd felújítás után 1987-ben állították fel újból. Most a szökőkút közepén áll az ismételten felújított alkotás.

Városfejlesztés

 1. Megújult járdaszakaszokat adtak át a Köfém lakótelepen

  Mint számos más fehérvári útfelújítás, a Köfém lakótelepiek is a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósultak meg. A munkálatok a Köfém lakótelep 18-20., 21-23. és 36-39. közötti szakaszokat, az orvosi rendelőhöz vezető járdát, valamint a lakótelepi belső úton a Budai út 163. szám előtti szakaszt érintették. A műszaki átadást kedden, a körzet önkormányzati képviselőjének jelenlétében végezték.

  2019.06.18.
 2. A város történetének eddigi legnagyobb egyetemi fejlesztése készült el

  Szeptembertől birtokba vehetik a diákok a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét. A beruházás során az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át. A közel 2000 négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek, labornak és a campus könyvtárának is helyet ad.

  2019.06.18.
 3. Új közösségi térrel gazdagodik a csalai városrész

  Ünnepélyes keretek között nyitja meg és mutatja be Székesfehérvár új közösségi terét Csalán június 21-én, pénteken 17 órától dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő. A városrészben élők régi vágya volt egy olyan fedett közösségi tér, ahol találkozhatnak, különböző programokat, rendezvényeket szervezhetnek. A közel húszmillió forintos fejlesztést Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból valósította meg.

  2019.06.17.
 4. Körforgalom épül a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben

  A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésével kapcsolatos tervekről tájékoztatott Östör Annamária önkormányzati képviselő hétfőn a helyszínen. A tervek szerint a nyáron szeretnénk egy ideiglenes körforgalmat építeni a veszélyes kereszteződésben, majd ezt követően épülhet meg a végleges körforgalom. A csomópont átalakítás részleteiről június végén tájékoztatnak.

  2019.06.17.
 1. Elkészült a Zsolt utca felső szakaszának útfelújítása

  Mintegy 45 millió forintos beruházással újították fel a Zsolt utca felső részét a Kadocsa utcától egészen a Karinthy térig. A Zsolt és a Géza utca csomópontjában pedig egy új gyalogos átkelőhelyet is kialakítottak közvilágítással, illetve a Papagáj telep melletti járdát is felújították.

  2019.06.12.
 2. A Deák Ferenc utcában is folytatódik az út és parkolófelújítás

  Folytatódik a Deák Ferenc utca és a Lövölde utca közötti belső úthálózat teljes felújítása. A második ütem munkálatai kezdődnek hamarosan, melynek keretében teljes burkolatcsere lesz a területen és a parkolók is megújulnak. Az útépítés a Városgondnokság Út-Híd 2017-2019. program keretében valósul meg.

  2019.06.05.
 3. Folytatódik a Királykút belső útjainak felújítása

  Kezdődik a Mikszáth Kálmán utca 9-15. mögötti belső szervizút és a járdák teljes felújítása. A Forgó utcáig tartó útfelújítás határideje augusztus 31., a munkaterületet szerdán adták át a kivitelezőnek. A felújítás a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg.

  2019.06.05.
 4. Kezdődik a járda felújítása a Kertalja és a Havranek utcában

  A Kertalja utca páros, a Havranek József utca páratlan oldalán kezdődik járdafelújítás. A felsővárosi beruházás a Városgondnoksága ÚT 2017-19 programja keretében valósul meg, bruttó 23,15 millió forintból. 

  2019.06.03.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek