Hétvégén három mérkőzésen lépnek pályára az élvonalbeli fehérvári csapatok

Pénteken és szombaton Székesfehérvár három élvonalbeli csapata három mérkőzésen lép pályára. Kézilabda, labdarúgás és kosárlabda meccsek jönnek időrendben ebben a sorrendben, és valamennyi találkozót a hazai pályán vívják.
2023.05.18. 20:09 |
Hétvégén három mérkőzésen lépnek pályára az élvonalbeli fehérvári csapatok

A sort az Alba Fehérvár KC női kézlabdázói nyitják. Az együttes 19-én, pénteken 18 órakor a Ferencváros-Rail Cargo együttesét fogadja a Köfém Sportcsarnokban. A bajnokság második helyén álló Fradi e hon egyik legjobbja, ráadásul rendszerint a kontinens legjobb négy csapata között végeznek a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzéssel a csapat egy időre elköszön a Köfém Sportcsarnoktól, ugyanis az utolsó, a Kisvárda elleni meccsüket idegenben játsszák. A Fradi elleni találkozó előtt a csapat jobb és balszélsője beszélt a meccsről a csapat honlapján.

Takó Viktória, az Alba Fehérvár KC balszélsője:
Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a következő mérkőzés esélyesei, de ugyanúgy készülünk a Fradira, mint a többi csapat ellen. Igyekszünk a legjobb formánkat hozni és megnehezíteni a vendégek dolgát.”

Szemes Szonja, az Alba Fehérvár KC jobbszélsője:
„Az utolsó hazai mérkőzésen mindent ki akarunk magunkból adni, és minél jobban tartani szeretnénk a lépést a Fradival. Nem feltett kézzel megyünk ki a pályára, szeretnénk egy szórakoztató mérkőzésen megnehezíteni ellenfelünk dolgát."

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata 20-án szombaton, 14.10 perckor kezdi a ZTE FC elleni bajnoki mérkőzését az OTP Bank Liga NB I utolsóelőtti, 32. fordulójában. A mérkőzésen - az esélyektől függetlenül - egyértelműen egyetlen eredmény elfogadható: a győzelem! Mert vereség esetén, a Bp. Honvéd esetleges sikere azt jelentheti, hogy a záró forduló eredményeitől függetlenül a Vidi NB II-es lesz!

A játékosok bizonyára átérzik ennek a 90 percnek a fontosságát, a tétjét, ami nem más, mint a jövő, és vannak annyira rutinos labdarúgók, hogy a tét nem bénítja, hanem serkenti őket!

A mérkőzésre a belépés ingyenes a C és a D szektorokba, de a regisztrációs jegyet minden szurkolónak ki kell váltania. 

Szintén 20-án, szombaton este 8 órakor az Alba Regia Sportcentrumban vívja a magyar bajnoki döntő második mérkőzését az Arconic-Alba Fehérvár és a Faloc-Vulcano Energia KC Szombathely csapata. Mint ismert, az első csatát Vas székhelyén a hazaiak nyerték, pedig az albások volt, hogy már 18 ponttal vezettek. Azonban a mérkőzés második felét jobban bírta a bajnoki címvédő.

"Bár volt esélyünk nyerni a nemzetközi tapasztalattal felvértezett bajnokcsapat ellen, de már nem tudtunk újítani. Jobban kell járatnunk a labdát, koncentráltabban védekezni, mert bajnokok akarunk lenni! A csapatunk jó, hinnünk kell magunkban és győzni otthon, a második meccsen" – mondta a csapat vezetőedzője, Alejando Zubillaga.