A gondoskodó szeretet családot teremt, szirmot bont

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Hegedűs Ferencnét a városrész önkormányzati képviselője. Deák Lajosné átadta a miniszterelnök gratuláló levelét és a város nevében az ajándékcsomagot. A születésnapos örömmel fogadta a köszöntést. A beszélgetés során megosztotta az elmúlt évtizedek emlékeit, és mesélt mindennapjairól.
2022.07.31. 11:10 |

A régen várt eső végre megérkezett, így a 90. születésnapját ünneplő Valika néni gyönyörű virágoskertjében az általa nevelt hatalmas hortenziák is őt ünnepelték.

Hegedűs Ferencnét családja körében köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Deák Lajosné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

Hegedűs Ferencné 1932. augusztus 1-jén született Tardoskedden. 1947-ben a család a két kisebb lánnyal került Budapestre. Az iskola befejezése után nővérével Pestszentlőrincen dolgoztak, és itt ismerkedett meg férjével, akivel 1951-ben kötöttek házasságot. Mivel a férj katona volt, sokfelé éltek az országban, de végül Székesfehérváron telepedtek le. Az 1956-os székesfehérvári eseményeket követően, amikor is a katona férj megtagadta a parancsot, hogy a forradalmi tömegbe lövessen, nehéz időszakot élt át a család. Az édesapának le kellett szerelnie, és nem kapott munkát, csak Budapesten. 1962-ben tudott elhelyezkedni újra Fehérváron. A házaspár a Videotonban talált állást, Valika néni több mint harminc év után onnan ment nyugdíjba. Gyermekeiket nagy szeretetben nevelték, és a család rászoruló tagjairól is gondoskodtak. Férjével 67 évig éltek boldog házasságban. Két lányuk 5 unokával ajándékozta meg őket.

A 90 éves Valika néni aktív életet él. Nagyon szeret kertészkedni, virágai hálásak is a gondoskodásért. Mint mondja, számára mindig fontos volt, hogy rend legyen körülötte, otthonában, a családban. „A házat nemcsak belülről kell tisztán tartani, a porta is legyen mindig rendezett, ezt még otthonról hoztam, Tardoskeddről, és tovább is adtam a lányainknak.” A kert mellett gondoskodik magáról, bevásárol, megfőzi az ebédet. Évtizedeken át gyönyörű kötött ruhákkal örvendeztette meg családtagjait. Ma már inkább a rejtvényfejtés, az olvasás tölti ki mindennapjait, és természetesen az unokák. Nagy öröm számára ez a mai nap, hiszen amellett, hogy nagy családi körben tölti az időt, régen látott rokonokkal találkozik, megölelheti unokáit, és ez az első alkalom, hogy az öt dédunoka játékában, nevetésében egyszerre gyönyörködhet.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár