A fehérvári sportegyesületek külföldi játékosait fogadták a Városházán

A 2019/20-as bajnokságban szereplő, Székesfehérváron játszó külföldi sportolókat köszöntötték a Városháza Dísztermében csütörtökön. Az Alba Fehérvár kézilabdázóit és kosárlabdázóit, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozóit és a MOL Fehérvár FC labdarúgóit Fehérvár alpolgármestere fogadta, aki a város történelméről, jelenéről, valamint a hazai és nemzetközi sportéletben betöltött kiemelkedő szerepéről is szólt.
2019.09.12. 16:01 |

Több mint 40, a városban működő valamennyi sportklub égisze alatt játszó légiós játékos és a csapatok szakmai stábjai gyűltek össze csütörtökön kora délután a Városháza Dísztermében, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy elfogadták a meghívásunkat, annak ellenére, hogy tudjuk, már most nagyon sűrű a sportolók számára az új 2019/20-as szezon.” – kezdte köszöntő gondolatait az alpolgármester, aki elmondta, hogy a város életében mindig kiemelt helyen állt a sport.

Ezután Székesfehérvár történelmi jelentőségéről beszélt a sportolóknak, a város több mint 1000 éves múltjának rövid összefoglalása után pedig a jelenről is szólt Mészáros Attila: „Szoktuk mondani, hogy egy városban a kultúra és a sport a legnagyobb közösségformáló erő.

Ehhez a közösségformáláshoz a hazai sportolókon kívül a klubcsapatok külföldi játékosai is évről-évre nagyban hozzájárulnak. Egy-egy sportsikernek rendkívül nagy városmarketing értéke van, arról nem is beszélve, hogy mennyi fiatal sportolót inspirálnak.” – emelte ki az alpolgármester. Ahogy fogalmazott, a város erős gazdaságából származó adóforintok járulnak hozzá ahhoz, hogy az önkormányzat kiemelten tudja támogatni a klubok működését.

A találkozón elhangzott, hogy a székesfehérvári sportinfrastruktúra-fejlesztés a MOL Aréna Sóstó megépítésével nem ért véget: a multifunkcionális jégcsarnok beruházásának indításához a város a kormányzati döntésre vár, illetve 2020-ban indul a több mint 3000 fő befogadására alkalmas kézi- és kosárlabdacsarnok építése.

Az alpolgármester a találkozó alkalmával izgalmas mérkőzéseket és sok szurkolót kívánt a klubcsapatoknak az idei szezonra is.

Sport

 1. Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19

  A Hydro Fehérvár AV19 számára hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatódik az Erste Bank Eishockey Liga versenysorozata. Szeptember 21-én, szombaton 17:30 órakor a Dornbirn Bulldogs, míg vasárnap, ugyancsak 17:30 órai kezdettel a HC TWK Innsbruck látogat a Raktár utcába.

  2019.09.20.
 2. Egerben játssza az idei szezon első Magyar Kupa mérkőzését a Vidi szombaton

  Az Eger SE lesz a címvédő MOL Fehérvár FC első ellenfele a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásában, szeptember 21-én, szombaton 11:45 órakor a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. A mérkőzésre szóló belépőket meccsnapon, a helyszínen lehet majd megvásárolni. A jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. "Bajnoki címre és Magyar Kupa-trófeára törünk, ehhez az első lépés az, hogy Egerben győzedelmeskedjünk" - emelte ki Kovács István.

  2019.09.20.
 3. Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

  Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.

  2019.09.19.
 4. Csapatban ezüstöt, egyéniben négy aranyat szereztek a Varkocs harcosai Kiskunhalason

  Egészen kiválóan kezdték a versenyszezont a Varkocs György Box Club ökölvívói; Turós Arnold, vezetőedző tanítványai a kiskunhalasi Testvérvárosok Kupáján a csapatversenyben ezüstérmet szereztek és egyénileg is remekeltek, négy arany, egy ezüst, egy bronzérmet szereztek. Tóth Adrián, Nagy Evelin és Lénárt Péter is tornagyőzelemmel tértek haza.

  2019.09.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak