A fehérvári sportegyesületek külföldi játékosait fogadták a Városházán

A 2019/20-as bajnokságban szereplő, Székesfehérváron játszó külföldi sportolókat köszöntötték a Városháza Dísztermében csütörtökön. Az Alba Fehérvár kézilabdázóit és kosárlabdázóit, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozóit és a MOL Fehérvár FC labdarúgóit Fehérvár alpolgármestere fogadta, aki a város történelméről, jelenéről, valamint a hazai és nemzetközi sportéletben betöltött kiemelkedő szerepéről is szólt.
2019.09.12. 16:01 |

Több mint 40, a városban működő valamennyi sportklub égisze alatt játszó légiós játékos és a csapatok szakmai stábjai gyűltek össze csütörtökön kora délután a Városháza Dísztermében, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy elfogadták a meghívásunkat, annak ellenére, hogy tudjuk, már most nagyon sűrű a sportolók számára az új 2019/20-as szezon.” – kezdte köszöntő gondolatait az alpolgármester, aki elmondta, hogy a város életében mindig kiemelt helyen állt a sport.

Ezután Székesfehérvár történelmi jelentőségéről beszélt a sportolóknak, a város több mint 1000 éves múltjának rövid összefoglalása után pedig a jelenről is szólt Mészáros Attila: „Szoktuk mondani, hogy egy városban a kultúra és a sport a legnagyobb közösségformáló erő.

Ehhez a közösségformáláshoz a hazai sportolókon kívül a klubcsapatok külföldi játékosai is évről-évre nagyban hozzájárulnak. Egy-egy sportsikernek rendkívül nagy városmarketing értéke van, arról nem is beszélve, hogy mennyi fiatal sportolót inspirálnak.” – emelte ki az alpolgármester. Ahogy fogalmazott, a város erős gazdaságából származó adóforintok járulnak hozzá ahhoz, hogy az önkormányzat kiemelten tudja támogatni a klubok működését.

A találkozón elhangzott, hogy a székesfehérvári sportinfrastruktúra-fejlesztés a MOL Aréna Sóstó megépítésével nem ért véget: a multifunkcionális jégcsarnok beruházásának indításához a város a kormányzati döntésre vár, illetve 2020-ban indul a több mint 3000 fő befogadására alkalmas kézi- és kosárlabdacsarnok építése.

Az alpolgármester a találkozó alkalmával izgalmas mérkőzéseket és sok szurkolót kívánt a klubcsapatoknak az idei szezonra is.

Sport

 1. Kettővel is vezetett, végül szétlövés után győzött a Volán Dornbirnban

  A ligautolsó Dornbirn otthonában próbált javítani rossz sorozatán a Hydro Fehérvár AV19, amely előző három mérkőzését elveszítette. Ezúttal úgy tűnt, összejön a győzelem a rendes játékidőben, hiszen 3-1-re vezettek Kógerék a harmadik harmadban. A hazaiak azonban gyorsan egyenlítettek, így végül büntetők döntöttek és két pontot szerzett az ezeket jobban lövő Fehérvár.

  2019.11.17.
 2. A hajrá döntött a Palota ellen a MÁV Előre javára

  Nagy izgalmak közepette nyert a MÁV Előre-BERICAP a Palota VSN ellen, a női röplabda NB I Liga alapszakaszának 6. fordulójában. A hazai pályán szerepelt fehérvári csapat 3:2-es sikert aratott a nagyot küzdő budapestiek felett.

  2019.11.17.
 3. Az első negyedben eldőlt a Körmend - Alba kosárrangadó

  Hamar nagy hátrányba került Körmenden az Alba Fehérvár, amely az első negyed után már csak üldözte a házigazdát. Ismét sok pontot kaptak a fehérváriak, és bár náluk is akadt jó dobóteljesítmény, nem volt esélyük a győzelemre.

  2019.11.16.
 4. Gazsi Péter lett a MÁV Előre-BERICAP férfi röplabdacsapat vezetőedzője

  Személyi változások történtek a MÁV Előre-BERICAP férfi röplabdacsapatánál. Távozott és érkezett is játékos az NB I-es alakulathoz, továbbá lemondott Németh Ödön a vezetőedzői posztról. Helyét Gazsi Péter vette át, aki korábban már dolgozott vezetőedzőként a felnőtteknél és az NB II-ből NB I-be juttatta a gárdát. A szakmai munkát Nagy Róbert klubelnök is segíti.

  2019.11.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak