A fehérvári sportegyesületek külföldi játékosait fogadták a Városházán

A 2019/20-as bajnokságban szereplő, Székesfehérváron játszó külföldi sportolókat köszöntötték a Városháza Dísztermében csütörtökön. Az Alba Fehérvár kézilabdázóit és kosárlabdázóit, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozóit és a MOL Fehérvár FC labdarúgóit Fehérvár alpolgármestere fogadta, aki a város történelméről, jelenéről, valamint a hazai és nemzetközi sportéletben betöltött kiemelkedő szerepéről is szólt.
2019.09.12. 16:01 |

Több mint 40, a városban működő valamennyi sportklub égisze alatt játszó légiós játékos és a csapatok szakmai stábjai gyűltek össze csütörtökön kora délután a Városháza Dísztermében, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy elfogadták a meghívásunkat, annak ellenére, hogy tudjuk, már most nagyon sűrű a sportolók számára az új 2019/20-as szezon.” – kezdte köszöntő gondolatait az alpolgármester, aki elmondta, hogy a város életében mindig kiemelt helyen állt a sport.

Ezután Székesfehérvár történelmi jelentőségéről beszélt a sportolóknak, a város több mint 1000 éves múltjának rövid összefoglalása után pedig a jelenről is szólt Mészáros Attila: „Szoktuk mondani, hogy egy városban a kultúra és a sport a legnagyobb közösségformáló erő.

Ehhez a közösségformáláshoz a hazai sportolókon kívül a klubcsapatok külföldi játékosai is évről-évre nagyban hozzájárulnak. Egy-egy sportsikernek rendkívül nagy városmarketing értéke van, arról nem is beszélve, hogy mennyi fiatal sportolót inspirálnak.” – emelte ki az alpolgármester. Ahogy fogalmazott, a város erős gazdaságából származó adóforintok járulnak hozzá ahhoz, hogy az önkormányzat kiemelten tudja támogatni a klubok működését.

A találkozón elhangzott, hogy a székesfehérvári sportinfrastruktúra-fejlesztés a MOL Aréna Sóstó megépítésével nem ért véget: a multifunkcionális jégcsarnok beruházásának indításához a város a kormányzati döntésre vár, illetve 2020-ban indul a több mint 3000 fő befogadására alkalmas kézi- és kosárlabdacsarnok építése.

Az alpolgármester a találkozó alkalmával izgalmas mérkőzéseket és sok szurkolót kívánt a klubcsapatoknak az idei szezonra is.

Sport

 1. Fehérvári matinégyőzelem, hajrágóllal nyert a Vidi

  A bajnokságban rangadónak számítana, ezúttal csak egy edzőmeccs volt a MOL Fehérvár - Újpest találkozó a sóstói stadionban. Szombat délelőtt mintegy ötszáz néző előtt Márton Gábor csapata Hodzic góljával nyert, ez volt első győzelme a felkészülési időszakban.

  2020.08.08.
 2. Anze Kuralt szerződést hosszabbított a Hydro Fehérvár AV19-nél

  A Bet-at-home ICE Hockey League tájékoztatásában foglaltak szerint  a liga csapataira vonatkozó transzferstopot azonnali hatállyal feloldották. A Hydro Fehérvár AV19 együttesénél így folytatódhat a következő évi keret kialakítása, ennek részeként szerződést hosszabbított szlovén támadójával a Volán.

  2020.08.08.
 3. Szurkolói ankét lesz kedden a Sóstón a bajnoki rajt előtt

  Augusztus 11-én, kedden 19 órától Kovács Zoltán sportigazgatóval, Márton Gábor vezetőedzővel és Nikolics Nemanja csapatkapitánnyal találkozhatnak a szurkolók a MOL Aréna Sóstón. Augusztus 15-én kezdődik a 2020/2021-es szezon, egy héttel később pedig a Paksi FC ellen játsza a Vidi az első hazai meccsét. 

  2020.08.08.
 4. Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul Fehérváron

  A férfi 110 méteres gátfutás lehet majd az augusztus 19-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj egyik csúcsszáma, mivel a világbajnokság amerikai, illetve az Európa-bajnokság francia címvédője is rajthoz áll.

  2020.08.08.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak