Koncertek a Károlyi kastélyban - kezdődik a 9. Echo Nyári Akadémia

Július 14-től egészen július 20-ig várják koncertlátogatókat a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyba. Az Echo Nyári Akadémia – melynek alapítója és művészeti vezetője Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész – esténként koncertekkel, neves előadóművészekkel várja az zeneszerető közönséget.
2024.07.14. 07:35 |
Koncertek a Károlyi kastélyban - kezdődik a 9. Echo Nyári Akadémia

Az Echo Nyári Akadémia esti koncertjei 20 órakor kezdődnek.

A nyitóhangversenyen a nyári akadémia tanárai képnek fel, Schumann és Brahms zongoranégyeseivel. Az egész hét a zenéről szól. Július 16-án francia kamarazenei estet ad Debussy, Poulenc és Franck műveivel Maria Trepashko és az Echo Nyári Akadémia egykori hallgatója, Farkas Botond. Július 17-én délután Fazekas Gergely zenetörténész tart előadást „Popzene a 19. században” címmel, az esti koncerten pedig Fülei Balázs előadással egybekötött zongoraestjét hallgathatják meg Grieg és Bartók népzenei ihletésű műveiből.

Ugyancsak július 17-án a Korinda Zenekar lép fel, új lemezükből is ízelítőt adnak, a koncert után tánctanítás is lesz.

Július 19-én 18 órakor a világhírű magyar gitárművész, Csáki András koncertjét hallgathatják az érdeklődők, 22 órakor pedig Szalai András cimbalomművész Fülei Balázzsal éjszakai koncerten játszanak válogatást Liszt Ferenc kései műveiből cimbalom-zongora átdolgozásban. Július 18-án és 19-én délután 3 órakor kezdődő kávékoncerteken a közönség a kurzusokon résztvevő fiatal muzsikusok egy-egy friss produkcióját hallhatja. Az Echo Nyári Akadémia zárókoncertjét július 20-án este rendezik, itt egy változatos műsor foglalja majd össze az egy héten át tartó közös munka eredményét.

Információ: www.echosummeracademy.hu

Jegyfoglalás: tickets@echosummeracademy.hu

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.