2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén

Velencén, a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban tartja hagyományos, tanévindító táborát a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése is. A táborba csütörtökön Fehérvár polgármestere is ellátogatott, aki beszámolt a tábor felújítására készített önkormányzati tervekről is.
2019.09.05. 15:52 |
2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén

Csütörtökön kezdődött és szombatig tart a Székesfehérvári Diáktanács hetedik évadnyitó tábora Velencén.

A fiatalokat gazdag programkínálattal várták; szerveztek számukra többek között kulturális és sportprogramokat, így sárkányhajózást és strandröplabdát, éjszakai akadályversenyt és csapatépítő játékokat, de beszámoló is elhangzott a Diáktanács tavalyi munkájáról, jelölteket állítottak a 2019-20-as tanévre, valamint gyakorolták az idei flashmob koreográfiáját is.

Dr. Cser-Palkovics András megköszönte a Székesfehérvári Diáktanács tagjainak, hogy túl azon, hogy saját tanulmányaikkal foglalkoznak, feladatokat vállalnak a közösségért is.

Kérte a fiatalokat, hogy csatornázzák be különböző városi ügyekbe, városi kérdésekbe a fiatalok véleményét.

„Nagyon fontos, hogy legyenek impulzusaink a ma diákjaitól, a ma fiataljaitól minden olyan kérdésben, ami foglalkoztatja őket, annak érdekében, hogy a döntéshozatalnál ezeket figyelembe tudjuk venni.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere, aki ezt követően nagyon örömteli és sok fiatalt érintő bejelentést tett;

A Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor megújul. A pénz megvan rá, kormányzati forrásból, a Modern Városok Programnak köszönhetően, a tervek elkészültek, az engedélyek - mintegy gondviselésszerűen – a mai napon megérkeztek.

Ez tizennyolc lakóegység felújítását plusz egy központi épületet jelent. A főépület téliesített lesz, tehát nemcsak tavasztól őszig lehet majd a tábort használni, hanem téli táborozásra is lehetőség nyílik majd. A tizennyolc ház összesen százkét főt tud majd befogadni, illetőleg a főépületben további negyvenegy fő elhelyezésére kerülhet sor, amely lehetőséget ad arra, hogy Fehérváron ne nőjön fel úgy fiatal, hogy valamilyen program keretében ne járjon a táborban. A házak korszerűek és több esetben akadálymentesítettek lesznek, saját vizesblokk-rendszerrel.

Ami nem változik, az az idilli környezet.

800 millió forint áll rendelkezésre, amely összeg már a város számláján van, a kormány átutalta. Az építkezés jövőre kezdődik és várhatóan 2021-re fog befejeződni, ami egy kis türelmet igényel, hiszen jövő nyáron nem lesz lehetőség táborozásra. - tájékoztatott Dr. Cser-Palkovics András.

„Örömteli, hogy a fejlesztés a zöld környezetet, a fákat nem fogja érinteni, a faházakat úgy alakítjuk ki, hogy a szép tölgyek megmaradnak.

Tudni kell, hogy a terület, ahol a tábort évtizedekkel ezelőtt kialakították, eredetileg kastélykert volt, így nagyon komoly örökség,- és műemlékvédelmi előírásoknak kell megfelelni.

Arra jutottunk, hogy nem szeretnénk a faházakat toldozni-foldozni, felújítani, hanem teljesen új faházak kerülnek kialakításra, vizesblokkokkal. Tizennyolc faházat helyeznek el, egymással szemben, biztosítva közöttük a kis közösségi tereket.

A központi létesítményben lesz egy negyvenegy fős szállás, egy nyolcvan fős étkező, egy melegítőkonyha, az orvosi és a betegszoba, valamint kiszolgálóhelyiség az üzemeltető Városgondnokság alkalmazottai számára.

Teljesen felújítják a sportpályát, a zöldfelületeket, az összekötő utakat és a járdákat, valamint egy új, nagy közösségi teret is kialakítanak udvari bútorzattal.

A közbeszerzést várhatóan 2020 elején írja ki a Közgyűlés és jövő év májusában tudják átadni a munkaterületet.

A kivitelezés a tervek szerint maximum 12 hónap alatt lezajlik, így 2021 nyarára elkészül az új tábor. Ez egyben azt is jelenti, hogy a létesítményben jövő nyáron nem tudnak programokat rendezni. - emelte ki a helyszíni tájékoztatón Mészáros Attila, alpolgármester.

Városfejlesztés

  1. 64 új kórterem a kórházban

    Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is. Az új kórházi épület, a teljes berendezéssel együtt nyáron állhat a fehérvári egészségügy szolgálatába.

    2024.04.23.
  2. Fejlesztések Csalán

    A Depónia Nonprofit Kft. csalai központjában két fontos beruházás is elkészült: egy megújult, 21. századi lakossági fogadóteret alakítottak ki, valamint a hulladékkezelő központ belső útját is felújították. A fejlesztésekrő tartott tájékoztatón elhangzott, hogy már nem csak érkezik, hanem távozik is a hulladék Csaláról, ami más helyeken kerül újrahasznosításra.

    2024.04.22.
  3. Turbósítás, kétsávosítás

    A város saját költségén indította el az Új Csóri úti körforgalom nagyobb áteresztő képességének érdekében egy engedélyes terv elkészítését. A körforgalom kapacitásbővítésével kapcsolatos engedélyezési tervdokumentáció a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel egyeztetve készült a sok közlekedési problémát okozó csomópont fejlesztéséről, melynek döntéselőkészítő anyagának kivonatát az alábbiakban olvashatják.

    2024.04.21.
  4. Győzelem az új arénában

    A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken. Több ok miatt is nagyon különleges az új épület. Egyrészt mert Fehérvár összes szeretett sportágának helyet tud biztosítani, de koncerteknek, vásároknak, konferenciáknak és egyéb kulturális rendezvényeknek is otthont adhat.Magyarország - Norvégia 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

    2024.04.19.