Zöld energia és kedvező parkolási díjak a Belváros Parkolóházban

Székesfehérvár egyetlen parkolóháza, a Távírda utcában található és most fontos lépést tett a megújuló energiák kihasználása terén. A Belváros Parkolóház tetőfelületére egy 42 kW-os napelem rendszer került, amely az épületet képes annyi árammal ellátni, hogy zölden működhessen, így az autók elektromos töltése is ezentúl környezetbarát módon történhet.
2024.05.14. 11:19 |
Zöld energia és kedvező parkolási díjak a Belváros Parkolóházban

A parkolóház megépülése óta környezetbarát és innovatív technológiai eszközöket használ.

Az elektromos autótöltés mellett a rendszám felismerő rendszer, a szinte vízmentesen működő autómosó, vagy a kamerával őrzött parkolók segítik a biztonságos parkolást és kényelmet. A mostani napelemes beruházásnak köszönhetően a parkolási díjak is kedvezőbbé váltak, pénztárcakímélő belvárosi parkolást nyújtva a városlakóknak és látogatóknak.

A Belváros Parkolóház idén már csak 300 Ft/óra áron kínálja a parkolást, ami jelentős kedvezmény a tavalyi 390 Ft/órához képest, valamint a belvárosi parkolási díjhoz képest.

Az új napelemes rendszer nem csupán zöld energiaforrást biztosít az épületnek, hanem példát mutat a környezetvédelem iránt elkötelezett vállalkozásoknak és lakosoknak. Az ilyen típusú zöld és környezetvédelmi projektek egyre fontosabbak, hiszen hozzájárulnak a klímaváltozás elleni küzdelemhez, Székesfehérvár városa pedig ismét közelebb került a fenntartható városfejlődéshez.

Fehérvári színes

 1. Nyugdíjasok segítettek

  Ismét a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai szépítették meg a Nyitra ABC környékét. Több órán át dolgoztak, így a bolt melletti zöldfelületek látványosan gondozottabbak, tisztábbak lettek. A szépkorúak munkáját az akciót kezdeményező önkormányzati képviselő, Östör Annamária méltatta a helyszínen.

  2024.05.22.
 2. Ingyenes vizsgálatok

  Az idei esztendőben Székesfehérváron tartja országos kongresszusát a Magyar Sporttudományi Társaság. A rendezvényhez kapcsolódóan Székesfehérvárra érkezik az országot járó szűrőkamion is, amelyben számos vizsgálat és mérés elvégeztethető. A férőhelyek száma korlátozott, ezekre május 23-án, csütörtökön lehet regisztrálni!

  2024.05.22.
 3. Napközis tábor a KEMPP-ben

  Idén nyáron is megszervezi nyári napközis táborát általános iskolások számára a pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely. Mind a négy turnus júliusban indul, jelentkezni legkésőbb a turnusok kezdése előtt 10 nappal lehet.

  2024.05.22.
 4. Barátság és Fehérvár

  Üzletei partnerek, kivitelezők, szomszédok és barátok jelenlétében nyitották meg az Aranyfésű Vegán Szalont kedden. Az öreghegyi városrész új vállalkozásának megnyitóján részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő is. Nem mindennapi történet az, hogy ma Fehérváron nyílhatott meg ez az új egészség- és szépségszalon.

  2024.05.21.