Zenei klubok kicsiknek, nagyoknak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban

Az új kulturális évadban miden korosztály megtalálja a neki szóló, kedvére való eseményt a város intézményeiben. A rendszeres klubprogramok közül a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban több generációt is megszólító, a hangszerek világát megismertető foglalkozások is elindulnak szeptemberben. A legkisebbeket Zeneoviba, a tapasztaltabbakat vagy újrakezdőket hangszereikkel együtt az Akusztikus Zenei Klubba várják szeretettel.
2022.09.23. 12:48 |
Zenei klubok kicsiknek, nagyoknak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban

Szeptember 26-án, hétfőn újra elindul az Akusztikus Zenei Klub a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

A hagyományos hangszerek, az akusztikus zenei kultúra a főszereplője a több mint tíz éve alakult klubnak.

A tagok és Kremniczky Géza klubvezető, aki maga is zenész és a Hugarikum együttes alapítója, szeretettel várja azokat, akiknek van otthon hangszerük, amin újra szívesen játszanának, és egy jó közösséghez tartozva kéthetente újra zenélnének. Azokat is bátorítják, akik most vennének kézbe gitárt, bendzsót, mandolint, hogy csatlakozzanak az Akusztikus Zenei Klubhoz.

A Tálos Edit Alapítvány az idei évben is folytatja zeneovis foglalkozásait.

Anna néni (Bergerné Szőnyi Anna) és Janó bácsi (Varró János) csoportja péntekenként, így ma is 16.30 órától várja a 3-7 év közötti gyermekeket énekkel, tánccal, népi játékokkal és hangszerbemutatókkal. Szeptember 26-tól indul Melinda néni csoportja. Végvári-Köves Melinda a Hermann László Zeneiskolában 16.30 órától játszik, énekel, muzsikál együtt az óvodásokkal, kisiskolásokkal.

Fehérvári színes

 1. A Fecsegő vendége Rácz Lajos

  Új évaddal indul ma a Fecsegő-sorozat a Nyitrai úti Közösségi Házban. Silye Sándor újságíró beszélgetőtársa Rácz Lajos birkózó, olimpiai bajnok, ezüstérmes világ- és Európa bajnok lesz.

  2022.09.26.
 2. Kutatók éjszakája

  A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Székesfehérváron az Óbudai Egyetem - Alba Regia Műszaki Kara, a Harman Becker Kft. és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szervez programokat az idei Kutatók Éjszakáján.

  2022.09.26.
 3. Maroshegyi Böndörödő

  Több ezer látogatót várnak idén is a 14. Maroshegyi Böndörödőre október 1-jén, szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Házban és az intézmény előtti M. Tóth István téren. A program és a szüreti mulatság elmaradhatatlan része a szekeres-zenés felvonulás, a Csákberényi Csikósok bemutatója, a többféle verseny és a helyi művészeti csoportok színpadi szereplése.

  2022.09.26.
 4. Filmzenék és operettslágerek

  Székesfehérvár önkormányzata hagyományosan zenés gálaműsorral köszönti a város szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából. Idén október 1-jén, szombaton várják a közönséget az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, valamint Váradi Eszter Sára és Keller János szórakoztatja majd a vendégeket. A program ingyenes.

  2022.09.26.