Zárul az okos tanterem program a Munkácsyban – módszertani képzés is volt a projektben

Műhelymunkával zárult a Munkácsy Mihály Általános Iskola, Székesfehérvár MJV Önkormányzata és az Alba Innovár közös okostanterem programja. Az elmúlt kilenc hónapban az iskolában az okos eszközök, tabletek és robotok beszerzése mellett, hat pedagógus egy ösztöndíj programban is részt vett, olyan módszertant sajátíthattak el, melynek segítségével a technológiai fejlődés hozta vívmányokat, napi szinten tudják majd beépíteni a tananyagba.
2022.06.22. 11:58 |

A tanév végén, műhelymunkával zárult az intézményben az Okos tanterem program. A projekt keretében nem csak egy 15 millió forintos infrastrukturális fejlesztés valósult meg az iskolában, hanem további 6 millió forintból, 2021. szeptemberétől az intézmény hat pedagógusa, kilenc hónapon át tartó módszertani képzésen vett részt.

Az ösztöndíj program része volt egy angliai tanulmányút is. Az iskola pedagógusai az átfogó szakmai képzés során az új digitális eszközök használatán túl megismerhették  azok alkalmazási területeit is, módszereit is. "Kialakítottunk egy ösztöndíjrendszert a tanároknak és minden héten feladtunk újabb és újabb dolgokat, ők pedig minden héten beszámoltak folyamatosan az eredményekről. Tulajdonképpen amire szükség volt, hogy magabiztosan tudják használni ezeket az eszközöket a tanárok – mert csak így tudják átadni a tudást a gyerekeknek. A másik része pedig az volt a képzésnek, hogyan lehet a különböző tárgyakba - mint a matek, a magyar, a történelem -  észrevétlenül beépíteni a technológiát, úgy, hogy az oktatás hatékonyabb legyen(...) Innentől azok a tanárok, akik részt vettek a mi programunkban, ők egy minősítéssel rendelkeznek már, és közülük, aki szeretne, az részt tud venni a további programjainkban, úgyhogy most a „Képezd a tanár-tanárát program” indul majd be a következőkben."- foglalta össze a képzés lényegét Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője, aki a programzárón köszönetet mondtott minden résztvevőnek.  

A program nem zárult, sokkal inkább most indul majd.

A projektben résztvevő tanárok a most megtanult módszertant adják majd tovább kollégáiknak. „A következő években az lesz a feladatunk, hogy a megszerzett kompetenciákat, módszertani, eszközkezelési tapasztalatokat - belső tudásmegosztással - a többi kollégának átadjuk. Amit pedig még nyertek a kollégák, az maga a képzési rendszer és egy olyanfajta módszertani gazdagodás, mely a pedagógus munkáját színesíti.” - értékelte az elmúlt kilenc hónap eredményeit Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója.

Az országban mindösszesen 50-60 hasonló felszereltségű tanterem létezik.

A most záruló projekt végső nyertesei a gyerekek lesznek.

Az most zárululó, kilenc hónapos műhelymunkának köszönhetően, magasabb hozzáadott érték segítségével képzik majd a pedagógusok a diákokat. Az okos tanterem program a tehetséggondozásban és a felzárkóztatásban is segítséget nyújt, egy a normál oktatásra épülő plusz, személyre szabott képzési elemekkel. A gyerekek itt akkor is tanulnak, ha azt gondolják épp nem tanulnak. Az órákon nincs hátsó pad, kiscsoportos foglalkozásokon dolgoznak a tanulók, a tanárok pedig célokat adnak nekik és nem megoldásokat.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár