Záróvizsgát tettek az első sportgazdaságtan hallgatók

Az Alba Regia Sportcsarnokban tartották meg azt a végzős gálát, melyen az első sportgazdaságtan hallgatók sikeres záróvizsgáit ünnepelték. Az országban kizárólag Székesfehérváron érhető el a gazdálkodás és menedzsment szakon a sportgazdaságtan specializáció.
2022.01.24. 16:03 |

Munkával teli, nehéz időszakot zártak le hétfőn délelőtt az Alba Regia Sportcsarnokban a Corvinus Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakának sportgazdaságtan specializációján végzett hallgatók, akik immár a záróvizsgán is túl vannak.

A kizárólag Székesfehérváron elérhető sportgazdaságtan specializáció jó lehetőséget nyújt a sportszerető hallgatóknak, akik a jövőben akár a szintén Székesfehérváron elérhető Sportközgazdász mesterképzésen is részt vehetnek.

Mint kiderült, a duális képzésben is elérhető specializáció igényét a hallgatók kérése hívta életre: „Az váltotta ki belőlünk a felelősségét annak, hogy létrehozzuk ezt a specializációt, mivel az Educatio kiállításon rendre felmerült kérdés a diákok részéről: milyen alapszakot válasszanak, ha később sportközgazdász mesterképzésre szeretnének jelentkezni? Azt gondoltuk, hogy ki kell alakítanunk egy alapszakot arra, ha valaki ezt a hivatást választja, akkor már középiskola után jelentkezhessen hozzánk.” – idézte fel a sportgazdaságtan specializáció létrejöttének történetét Dr. András Krisztina, a Corvinus Egyetem szakfelelős-egyetemi docense. A szak és a specializáció jó lehetőséget biztosít azoknak a fiatal sportolóknak is, akik a felsőoktatási tanulmányaik mellett az élsportot is szeretnék folytatni.

A Corvinus Egyetem már hat éve szoros együttműködést ápol Székesfehérvár városával.

Az együttműködés egyik fontos szempontja volt, hogy legyenek olyan képzések, amelyek csak Székesfehérváron érhetőek el a hallgatók számára. Mészáros Attila alpolgármester a végzős gálán ezeknek a képzéseknek a jelentőségéről is beszélt: „Bízom benne, hogy a ma sikeresen védő fiatalok közül minél többen a város sportegyesületeinek vezetésében és szakmai stábjában tudják majd segíteni azt, hogy – a magyar sportszakmai értékek mellett – a gazdálkodás és menedzsment, a marketing és a kommunikáció is minél hatékonyabb legyen a jövőben.”

A délelőtt folyamán záróvizsgázó hallgatókat oktatóik köszöntötték. Mint elhangzott, a specializáció négy féléve alatt remek, összetartó csapat alakult ki, akik szomjazták a tudást. Az oktatók beszámolói szerint a hallgatók sport és fejlődés iránti elköteleződése példaértékű volt, különösen egy olyan időszakban, melyben javarészt csak online oktatáson keresztül léphettek kapcsolatba egymással és oktatóikkal. A hallgatók közül közösségi munkájáért oklevéllel jutalmazták Góbi Maja Sárát, valamint kiemelkedő tanulmányi eredményeiért Temesvári Esztert.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár