Zalaegerszegi döntetlennel zárta a bajnokságot a Vidi

Az OTP Bank-liga utolsó fordulójának nyitómérkőzése egyik csapat számára sem bírt különösebb téttel, így aztán a ZTE és a MOL Fehérvár is felszabadultan játszhatott. Sok helyzet és lesgól, kapufák tették eseménydússá a találkozót, amelyen végül mindkét csapat egy-egy érvényes gólt szerzett, vagyis döntetlennel zárták a szezont.
2020.06.27. 18:03 |

Az utolsó fordulóra már úgy érkeztek a csapatok, hogy a Vidi biztosította ezüstérmét, a Zalaegerszeg pedig a bentmaradást. Nem meglepő, ha ilyenkor az edzők már variálnak és máskor kevesebbet játszóknak is lehetőséget adnak - Joan Carrillo kapus poszton váltott. Először a szezonban Kovács Dániel védte a Vidi kapuját.

Nem neki, hanem kollégájának, Demjénnek kellett először kiszednie a hálóból a labdát, már a 4. percben betalált Hodzic. A bosnyák támadó tizedik gólját lőtte a szezonban. Rögtön utána duplázhatott volna, de a kapufát találta el, szinte hagyományt teremtve ezzel a meccsen. Eseménydús első félidőt játszottak a felek, eleinte a Vidinek voltak nagyobb helyzetei, de a hajrában Kovácsnak is szüksége volt bravúrra, egyszer pedig a léc mentette meg a vendégeket a góltól, az ex-fehérvári Mitrovics találta el. Futács lesgólja zárta a játékrészt.

A második félidő elején a Futács, Hodzic támadó tandem mindkét tagja betalálhatott volna, de nem változott az eredmény. Futács ismét lesről lőtt a kapuba, és mindkét kapus is igazolhatta, hogy érdemes volt beállítani. A 83. percben ritkán látható góllal egyenlített a ZTE: Babati csaknem a félpályáról emelt a kint álló Kovács kapujába. A legvégére is jutott egy lesgól (természetesen a Vidi lőtte, Nikolics révén) és egy kapufa (ezt meg újfent Mitrovics), de az eredmény maradt 1-1, ezzel búcsúzott a 2019/20-as idénytől a MOL Fehérvár.

ZTE - MOL Fehérvár 1-1 (0-0)

MOL Fehérvár: Kovács Dániel -- Hangya, Musliu, Rus (Vinícius 75), Fiola -- Nikolov, Houri -- Kovács (Nyári Patrik 61), Hodzic (Petrjak 61), Funsho Bamgboye (Nego 61) -- Futács (Nikolics 85).

Gl. Babati, illetve Hodzic.

Sport

 1. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 2. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 3. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 4. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak