Zalaegerszegi döntetlennel zárta a bajnokságot a Vidi

Az OTP Bank-liga utolsó fordulójának nyitómérkőzése egyik csapat számára sem bírt különösebb téttel, így aztán a ZTE és a MOL Fehérvár is felszabadultan játszhatott. Sok helyzet és lesgól, kapufák tették eseménydússá a találkozót, amelyen végül mindkét csapat egy-egy érvényes gólt szerzett, vagyis döntetlennel zárták a szezont.
2020.06.27. 18:03 |

Az utolsó fordulóra már úgy érkeztek a csapatok, hogy a Vidi biztosította ezüstérmét, a Zalaegerszeg pedig a bentmaradást. Nem meglepő, ha ilyenkor az edzők már variálnak és máskor kevesebbet játszóknak is lehetőséget adnak - Joan Carrillo kapus poszton váltott. Először a szezonban Kovács Dániel védte a Vidi kapuját.

Nem neki, hanem kollégájának, Demjénnek kellett először kiszednie a hálóból a labdát, már a 4. percben betalált Hodzic. A bosnyák támadó tizedik gólját lőtte a szezonban. Rögtön utána duplázhatott volna, de a kapufát találta el, szinte hagyományt teremtve ezzel a meccsen. Eseménydús első félidőt játszottak a felek, eleinte a Vidinek voltak nagyobb helyzetei, de a hajrában Kovácsnak is szüksége volt bravúrra, egyszer pedig a léc mentette meg a vendégeket a góltól, az ex-fehérvári Mitrovics találta el. Futács lesgólja zárta a játékrészt.

A második félidő elején a Futács, Hodzic támadó tandem mindkét tagja betalálhatott volna, de nem változott az eredmény. Futács ismét lesről lőtt a kapuba, és mindkét kapus is igazolhatta, hogy érdemes volt beállítani. A 83. percben ritkán látható góllal egyenlített a ZTE: Babati csaknem a félpályáról emelt a kint álló Kovács kapujába. A legvégére is jutott egy lesgól (természetesen a Vidi lőtte, Nikolics révén) és egy kapufa (ezt meg újfent Mitrovics), de az eredmény maradt 1-1, ezzel búcsúzott a 2019/20-as idénytől a MOL Fehérvár.

ZTE - MOL Fehérvár 1-1 (0-0)

MOL Fehérvár: Kovács Dániel -- Hangya, Musliu, Rus (Vinícius 75), Fiola -- Nikolov, Houri -- Kovács (Nyári Patrik 61), Hodzic (Petrjak 61), Funsho Bamgboye (Nego 61) -- Futács (Nikolics 85).

Gl. Babati, illetve Hodzic.

Sport

 1. Amerikai-nigéria állampolgár a fehérvári kosarasok ötödik légiósa

  Négy amerikai légiós mellé egy ötödiket is igazolt az Alba Fehérvár, Zaid Hearst személyében, aki nigériai állampolgársággal is rendelkezik. A huszonhét éves játékosnak komoly európai rutinja is van, legutóbb Franciaországban kosarazott.

  2021.01.27.
 2. Korán nagy hátrányba került, csak felzárkózni tudott az Alba Szombathelyen

  A regnáló bajnok ottohnában kapott ki először hat győzelem után az Alba Fehérvár. A szombathelyi Falco tíz pont fölötti előnyt épített ki az első negyed végére, utána pedig visszaverte az Alba komolyabb zárkózási kísérleteit. Vojvoda Dávid 25 ponttal zárt, de védekezésben és a lepattanók összeszedésében nem remekelt a csapat, amely végül tizeneggyel kapott ki.

  2021.01.26.
 3. Elmaradt mérkőzését pótolja a Vidi szerdán a hatodik helyezett Kisvárda otthonában

  Január 26-án, szerdán 17:45 órától a Kisvárda otthonába látogat a MOL Fehérvár FC, hogy bepótolja az 5. fordulóból elhalasztott bajnoki mérkőzést. Az összecsapásról a klubhonlapon élő szöveges tudósítást olvashatnak, az M4 Sport pedig élőben közvetíti a meccset.

  2021.01.26.
 4. Kiállítás nyílik a Fehérvár Rugby Club 36 esztendős fennállásának tiszteletére

  Harminc esztendeje annak, hogy Fehérváron meghonosodott a rögbi sport. E jeles évforduló alkalmából január 28-án, csütörtökön 15 órától a Tarsoly Ifjúsági Egyesület szervezésében a Fehérvár Rugby Club emléktárgyaiból rendezett kiállítás megnyitójára kerül sor a Fő utca 3. alatt. A kiállítást Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő nyitja meg, köszöntőt mond Sipos András, az Tarsoly ifjúsági Egyesület elnöke.

  2021.01.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak