Zajlik a digitális oktatásra való átállás a Comeniusban is

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola pedagógus gárdája teljes gőzerővel dolgozott a héten, hogy segítse a szülőket és a diákokat az otthoni feladatok elvégzésében.
2020.03.20. 15:07 |
"A héten mi is a Kréta központi adminisztrációs rendszeren tájékoztattuk a diákjainkat, akiknek túlnyomó többsége szépen dolgozott." – mondta el Rockenbauer Lajos, a Comenius igazgatója. Az iskola digitális oktatásért felelős csapata létrehozta a Microsoft Teams 365 programban a kommunikációs kapcsolatokat, így hétfőtől már az új digitális órarend szerint tarthatók a webináriumos órák a Comenius diákjai számára. Addig is nagy mennyiségben töltik fel a pedagógusok a korszerű szemléltető anyagokat.
"Véleményem szerint 2020. március 15. a magyar köznevelés forradalmi napja, hatalmas digitális átalakulás vette kezdetét, amiből a tanulók óriási profitra tesznek szert." – világított rá a helyzet oktatási változásaira Rockenbauer Lajos igazgató, aki kémiatanárként a héten minden délutáni nap egy adott órában a Comenius kémia laboratóriumából, a kémiából érettségizőknek kísérleteket mutatott be messengeren keresztül. - Egészen jól megindultunk a tananyaggal, lényegesen elmélyültebb munkát tudok végezni a diákcsapatommal a mostani körülmények közt – tette hozzá az igazgató.
Az iskola külön információs plakátokat készített az általános iskolás alsó, felső tagozatos, valamint gimnáziumi tanulói részére, ezzel is segítve az otthoni tanulás elsajátítását.

Közélet

 1. Aki fázik, kérhet még meleget - jövő szerdán ér véget a fűtési idény

  Jövő szerdán véget ér a fűtési szezon, de aki fázik, kérhet még a melegből. A Széphő idén is biztosítja a szolgáltatás meghosszabbításának lehetőségét.

  2020.04.07.
 2. Kutatás a koronavírus-helyzetről - ha teheti, maradjon otthon, töltse ki a fotelból!

  Online kutatást indított az Egészségügyi Világnapon a Székesfehérváron élő, dolgozó, tanuló emberek veszélyhelyzet alatti igényeiről, problémáiról a Prosperis Alba Kutatóközpont. A kutatás arra keres választ, hogy milyen mértékben érinti a polgárokat és családjaikat a járvány, milyen problémákkal küzdenek a mindennapokban és mire számítanak a közeljövőben. 

  2020.04.07.
 3. Maradjunk otthon! - egy nap alatt 62%-al nőtt a fertőzöttek száma Fejér megyében

  Polgármesteri figyelmeztetést tett közzé kedden reggel dr. Cser-Palkovics András polgármester, mivel 62%-kal emelkedett egy nap alatt a fertőzöttek száma Fejér megyében. "Ha csak lehet, maradjunk otthon!" - figyelmeztet Facebook oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2020.04.07.
 4. Tömeg-lélegeztetőgépet fejlesztenek az Óbudai Egyetem kutatói

  Az Óbudai Egyetem, Egyetemi Kutató és Innovációs Központjában (EKIK), valamint Neumann János Informatikai Karán született meg egy egyedülállónak mondható különleges berendezés megvalósításának ötlete, illeszkedve az Egyetem kiberorvosi rendszerek kutatás-fejlesztési stratégiai irányához.

  2020.04.07.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin