Virágos Székesfehérvár - május 20-ig tart a növények kiosztása

Rekordszámú pályázat érkezett a Virágos Székesfehérvár kiírására: idén több mint 190 ezer növényt osztanak ki, így 7400 udvar, ablak, erkély, illetve társasházak, intézmények lehetnek még virágosabbak és színesebbek a városban. A fenntarthatóság, a környezetvédelem jegyében újdonságként komposztládákat is lehetett igényelni, a mintegy 680 ládát a kerti munkákhoz igazodva adták át. 
2021.05.05. 10:22 |

Tavaly ősszel a Virágos Székesfehérvár pályázatra több mint 7400 jelentkezés érkezett a Városgondnoksághoz, családi ház, ablak/erkély, társasház és intézmény kategóriákban. Újdonságként komposztládára is lehetett pályázni: a környezetvédelemhez, fenntarthatósághoz kapcsolódó kezdeményezésre 678 igény érkezett. A ládákat, igazodva a kerti munkák időszakához, már korábban  kiosztották. A tegnapi naptól pedig a lakossági virágcsomagokat lehet átvenni.

A szerda reggeli műszak indítását dr. Cser-Palkovics András polgármester is végigkísérte a Selyem utcában, a régi piac területén. Megköszönve a Városgondnokság munkáját, hogy a tavaly elindított pályázatoknak köszönhetően 2021 tavaszán is sor kerülhet a Virágos Székesfehérvár programra, elmondta: „Körülbelül négy hét alatt több mint 190 ezer növény kerül kiosztásra: családoknak, közösségeknek, intézményeknek, társasházaknak. Közel hétszáz komposztládát pedig kiosztottak az elmúlt héten: az új kezdeményezésre szerencsére nagyon pozitívak a visszajelzések. A beérkezett 7438 pályázat pedig rekordot jelent – köszönöm szépen a lebonyolítást!”

„Köszönjük a rengeteg pályázatot! Már nem arról beszélünk, hogy hány pályázóval van több, hanem arról, hogy évről évre a többszöröse: a tavalyi több mint négyezer után most több mint hétezer pályázat érkezett. Komoly mozgalommá vált a Virágos Székesfehérvár, az egész várost megmozgatja.” – mondtai Bozai István városgondnok. Kiemelte, hogy a pandémia miatt bevezetett módszer a kiosztásra jól bevált, gyorsabb és egyszerűbb, így ezt meg fogják tartani az elkövetkező években is.

A társasházak és az intézmények már megkapták a virágcsomagokat, a lakossági virágcsomagok kiosztása kedden kezdődött: szerdán a ’családi ház B’ csomagokat osztják, jövő héten az ’ablak/erkélyes’ virágcsomagokat, május 18-20-án pedig a ’családi ház A’ csomagot fogják kiosztani, mondta el a folyamatról Aradi-Huba Orsolya, a Városgondnokság Parkfenntartási csoportjának asszisztense. A virágos csomagba a lakók által legkedveltebb növényeket válogatták össze, van benne muskátli, begónia, törpedália, lobélia, vinca és büdöske. Kérik, hogy ládát és dobozt vigyenek a csomagért érkezők, illetve hogy tartsák be a foglalt időpontot – így kevés várakozással, torlódás nélkül juthatnak hozzá a megpályázott virágokért.

Május 4-5-6 - családi ház, B csomag
Május 11-12 - Ablak/erkély A csomag
Május 14-15 - Ablak/erkély B csomag
Május 18-19-20 - családi ház A csomag

Fehérvári színes

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4