Virágos Székesfehérvár - elindult a pályázat, két hétig lehet jelentkezni

Már tizenegy éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a fehérváriak parkosítási törekvéseit a növényültetési pályázattal. A 2021-ban kiosztásra kerülő növényekre október 2-ig lehet pályázni.
2020.09.17. 08:08 |

Tavaly ősszel 4203 pályázat érkezett a Virágos Székesfehérvár programra és több mint 214 ezer tő növényt osztott ki a Városgondnokság.

A 2011-ben először indított pályázaton még mindössze 139 jelentkező volt. A kezdeményezés sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban minthogy, hogy évről-évre gyors ütemben növekszik a résztvevők száma. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók, valamint az erkélyeket, ablakokat szépíteni vágyók. Újdonság, hogy családi házban lakók idén komposztkeretre és vadvirágos magkeverékre is pályázhatnak.

A pályázatot 2020. szeptember 17. és október 2. között lehet benyújtani a www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar oldalon.

Egyre többen kapcsolódnak be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanjaik virágosításával. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, akik a házuk előtti területet színes, pihenésre alkalmas kertté alakították át. Gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik és petúniák az ablakok, erkélyek virágtartóiban.

A pályázat benyújtása kizárólag a www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar internetes oldalon található pályázati adatlap kitöltésével lehetséges. Az eddigi pályázatok során megszokott kategóriák (intézmények, társasházak, családi házak, ablakok-erkélyek) nem változnak és a növények kiválasztása is egységcsomag alapján történik úgy, mint a tavalyi évben. Csak székesfehérvári lakosok pályázhatnak.

A pályázat menete:

A www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar oldalon található pályázati adatlap kitöltése után jövő tavasszal a nyertes pályázók a megadott e-mail címükre levelet kapnak majd, melyben időpontot foglalhatnak a növények átvételére. A virágokat 2021 májusában a Selyem utcai iparcikk piac területén személyesen vehetik majd át.  

A megújult jelentkezési felületen a kategória kiválasztása után ki kell választani az „egységcsomagot”, majd beírni a személyes adatokat. A pályázók a megadott e-mail címükre egy automatikus levelet kapnak, amiben meg kell erősíteniük a jelentkezésüket.

A pályázat beadási határideje:

A pályázatot 2020. szeptember 17. és október 2. között lehet benyújtani.

Az egyes csomagok tartalma:

Családi ház

“A” csomag
Begónia vegyes (5 db)
Pistike vegyes (5 db)
Büdöske vegyes (5 db)
Vinca (5 db)
Batáta mix (5 db)
Álló muskátli piros (3 db)
Álló muskátli fehér (3 db)
Álló muskátli rózsaszín (3 db)

“B” csomag
Begónia vegyes (5 db)
Lobélia (5 db)
Büdöske vegyes (5 db)
Vinca (5 db)
Törpe dália (5 db)
Futó muskátli piros (3 db)
Futó muskátli fehér (3 db)
Futó muskátli rózsaszín (3 db)

"C" csomag
komposztláda (lapra szerelve kerül átadásra)
térfogat: 660 liter
magasság: 106 cm
átmérő: 106 cm
súly: 27 kg
vadvirág magkeverék - 10 m2


Társasház

“A” csomag
Begónia vegyes (10 db)
Pistike vegyes (10 db)
Büdöske vegyes (10 db)
Vinca (10 db)
Álló muskátli piros (3 db)
Álló muskátli fehér (3 db)
Álló muskátli rózsaszín (3 db)

“B” csomag
Begónia vegyes (10 db)
Büdöske vegyes (10 db)
Vinca (10 db)
Petúnia (10 db)
Batáta mix (10 db)


Ablak, erkély

"A" csomag
Álló muskátli piros (3 db)
Álló muskátli fehér (3 db)
Álló muskátli rózsaszín (3 db)
Petúnia (6 db)
Batáta mix (6 db)

"B" csomag
Futó muskátli piros (3 db)
Futó muskátli fehér (3 db)
Futó muskátli rózsaszín (3 db)
Vinca (12 db)


Intézmény

"A" csomag
Begónia vegyes (10 db)
Büdöske vegyes (10 db)
Vinca (10 db)
Petúnia (10 db)
Álló muskátli piros (10 db)

“B” csomag
Begónia vegyes (10 db)
Büdöske vegyes (10 db)
Vinca (10 db)
Porcsinrózsa (10 db)
Futó muskátli piros (10 db)

Közélet

  1. Temetői séta a Városszépítő- és Védő Egyesülettel csütörtökön

    A Városszépítő- és Védő Egyesület szeptember 24, csütörtökön 16:30-kor rendhagyó történelemórára várja az érdeklődőket a Hosszú-temetőben. Poklosi Péter tanár úr, az egyesület elnöke az ott nyugvó neves személyiségek síremlékeivel és a temető művészi értékű alkotásaival ismerteti meg a résztvevőket. Az érdeklődőknek a Palotai úti Hosszú-temető kápolnájánál lesz a találkozó a programra.

    2020.09.21.
  2. Életünkben mindig legyen valami cél! - a 95 éves Dr. Berky Gyulát köszöntötték

    A 95 éves Dr. Berky Gyula otthonában köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Földi Zoltán. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

    2020.09.21.
  3. Szűrőnappal hívták fel a figyelmet az Alzheimer-kórra Székesfehérváron

    Magyarországon becslések szerint mintegy 250 ezer ember él Alzheimerrel és az érintettek száma a hozzátartozókkal együtt meghaladhatja az egymillió főt is. Az Alzheimer világnapon „Adj esélyt az éveidnek" mottóval szűrőnapra várták idén is az érdeklődőket Székesfehérváron a Palotai kapu téren, hogy felhívják a figyelmet a kór és a demencia veszélyeire.

    2020.09.21.
  4. Országos, kreatív pályázat népszerűsíti a klímabarát közlekedést - október 20-ig várják az alkotásokat

    Idén is meghirdette a „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” című kreatív pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A közlekedési-környezetvédelmi kreatív kiíráson székesfehérvári alkotók, családok, városi közösségek is részt vehetnek rajzaikkal, fotóikkal és egyéb alkotásaikkal, korosztályi megkötés nincs.

    2020.09.21.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4