Virágóra beültetés 2023 - a 2. beültetési terv kapta a legtöbb szavazatot

Évről évre változik a Virágóra beültetése és hagyomány már, hogy a kertészek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. A jövő évi beültetésre három tervet készített Homoki László a Városgondnokság kertészmérnöke, melyek közül idén is szavazással választhattuk ki, hogy melyik valósuljon meg 2023 tavaszán. 6670-en szavaztak, a legtöbb voksot, 3279-et pedig az 2. változat kapta.
2022.09.18. 21:24 |
Virágóra beültetés 2023 - a 2. beültetési terv kapta a legtöbb szavazatot

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kellett dönteni, mert a virágok beszerzését (több mint százezer tő egynyári palántával együtt) még most ősszel indítja a Városgondnokság.

A beültetési tervek közül a második változat kapta a legtöbb szavazatot, mely igazán nagyon kontrasztos és egészen egyedi lesz az üdezöld háttérrel, amit körben a terülő növények adnak a Virágórának. Piros alapon fehér begóniákkal ültetik be a város címeréből a városkaput az óra számlapjának közepén. Nem túl bonyolult a beültetési terv viszont éppen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Köszönjük a több ezer leadott szavazatot! Beültetés után egy hónappal, várhatóan 2023 júniusának elején már igazán gyönyörű színfoltja lesz majd a Belvárosnak.