Virágóra – a C verzióra szavaztak a legtöbben

Szeptember 4-től egészen szeptember 30-án éjfélig lehetett szavazni, hogy milyen legyen jövőre a Virágóra, aminek évről-évre változik a beültetése. Hagyomány, hogy a szakemberek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. A jövő évi beültetésre három tervet készített Fehérvár főkertésze, melyek közül a város polgármesterének javaslatára szavazással lehetett kiválasztani, hogy melyik valósuljon meg 2019 tavaszán.
2018.10.01. 07:12 |
Virágóra – a C verzióra szavaztak a legtöbben

A szavazatok mintegy felét a C verzióra adták le a Fehérváriak, így ez a beültetési terv valósul majd meg 2019 tavaszán. A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kellett dönteni, mert a virágok beszerzését -több mint százezer tő egynyári palántával együtt- még most ősszel indítja a Városgondnokság.

Három verzió készült el a virágok pontos fajtáival együtt, melyek közül a C verzió tetszett a legtöbb embernek. Összesen 3419 szavazat érkezett, melyek közül az A verzióra 572-en, a B verzióra 1173-an, a C verzióra pedig 1674-en szavaztak. Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki szavazatával kinyilvánította a véleményét.