Vasárnapig lehet még szavazni - Ön szerint milyen legyen jövőre a Virágóra beültetése?

Évről évre változik a Virágóra beültetése. Hagyomány, hogy a szakemberek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. A jövő évi beültetésre három tervet is készített Fehérvár főkertésze, melyek közül a város polgármesterének javaslatára szavazással választhatjuk ki, hogy melyik valósuljon meg 2019 tavaszán.
2018.09.28. 07:14 |

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kell dönteni, mert a virágok beszerzését -több mint százezer tő egynyári palántával együtt- még most ősszel indítja a Városgondnokság.

A Virágórát mi fehérváriak és az ide látogatók is nagyon szeretik, elég csak megnézni a közösségi média felületeket, ahol rengeteg fotó jelenik meg a Virágóráról - mondta Cser-Palkovics András polgármester. Így van ez az Országzászló tér felújítása után is, ami után számos vélemény érkezett a Virágórával kapcsolatban. "Éppen ezért, - ahogy azt korábban a Facebook oldalamon is írtam - szeretnénk, hogy a beültetésekről az emberek döntsenek. Arra kértem a Városgondnokság szakembereit, hogy készítsenek több tervet a 2019-es beültetésre."

Három verzió készült el a virágok pontos fajtáival együtt, melyek különböző megjelenésűek. Mint mondta szeretnénk, hogy a következő években, továbbra is a fehérváriak szavazata alapján dőljön majd el, hogy milyen lesz az éppen aktuális beültetése a Virágórának. 

Ön melyik Virágóra tervét választaná 2019 tavaszától?

 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0A tervek mellett a virágok pontos fajtája is megtalálható.

Székesfehérvár Díszpolgára Kovács Jenő által készített szerkezetet nem érintik a különböző fajta beültetések, azt továbbra is fia Kovács András tartja karban. Szavazni szeptember 30-án éjfélig lehet a város honlapján a tervekre.

Bozai István városgondnok arról beszélt, hogy a kertészek az őszi időszakban már megkezdik a felkészülést a jövő évre. A Virágóra tervezése kapcsán hozzátette, immár negyedik éve, hogy a virágos felületekről digitális terv születik. Ez azért is fontos, mert a közbeszerzésekben résztvevő virágtermelők felé időben jelezni kell, mekkora mennyiségben, milyen minőségű és fajtájú növényeket ültetnek el Székesfehérvár közterületein, amelyet idén is mintegy 100 ezer egynyári virág díszít.

Spanyárné Halász Szilvia főkertész három tervet készített a Virágóráról. Mint elmondta, a tervezésnek határt szabott az óra kerete mellett a mutatók mérete, valamit a telepített virágok kezelhetősége egyaránt. Bármelyik terv is kapja a legtöbb szavazatot, a megújult Országzászló tér koncepciójába jól beleillő, újragondolt Virágóra jövőre még színesebb lesz.

Fehérvári színes

 1. Húsvéti témanap lesz szombaton a Székesfehérvári NépmesePonton

  Április 20-án, szombaton 10 és 12 óra között húsvéti témanapot lesz a Székesfehérvári NépmesePonton. Várnak mindenkit, aki részt szeretne venni egy népmesére épülő, interaktív, játékos-zenés, kézművességgel tarkított foglalkozáson, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található NépmesePonton. 

  2019.04.19.
 2. Mulatság, gyermekjátszó és kézműves foglalkozás húsvétvasárnap a Táncházban

  Április 21-én, húsvét vasárnap ünnepi húsvéti táncházba várja a családokat az Alba Regia Táncegyesület. 17 órától hímes tojás készítése lesz a program különböző technikákkal, Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18 órától „Ma van Húsvét napja” címmel népi gyermekjátszó kezdődik Bókáné Zemancsek Edit vezetésével, majd 19:30-kor kezdődik a táncházi mulatság a Galiba zenekarral. Belépő: 500 Ft

  2019.04.18.
 3. Népmesés szakmai workshop lesz óvónőknek a Gárdonyiban

  Sokszínű népmesei feldolgozás címmel szakmai workshopot szerveznek óvónőknek, pedagógusoknak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban működő Székesfehérvári NépmesePonton. A május 8-i rendezvényre május 3-ig várják a jelentkezéseket.

  2019.04.18.
 4. Tíz templomot érintő kerékpáros zarándoklat lesz Fehérváron szombaton

  Április 20-án, Nagyszombaton tíz templomot érintő kerékpáros zarándoklat lesz Székesfehérváron. Régi hagyomány, hogy nem csak a saját egyházközségükbe, hanem más templomokba is elzarándokolnak a hívek szentsírt látogatni. Találkozó szombaton reggel 9 órakor a Zsolt utca 30. alatti Almássy-telepi templomnál lesz, a programot várhatóan 13 órakor zárják a Vízivárosi Jézus Szíve templomnál. Felnőttek, fiatalok részvételére egyaránt számítanak.

  2019.04.18.
 1. Online Floralia, azaz #gorsium21 - diákok tudósításait várják

  Általános és középiskolások tudósításait várja az Online Floralia, azaz #gorsium21 felhívás. Két-három fős csapatok készíthetnek kötetlen műfajú produktumokat a tavaszünnepről: hogyan jelenik meg az ókori birodalmi időutazás az instán, videón, képekben vagy tweetekben. A legjobb pályázatokkal FEZEN-jegyet is lehet nyerni.

  2019.04.17.
 2. A Hungarikum együttes ad klubkoncertet A Szabadművelődés Házában

  Április 18-án, csütörtökön a Hungarikum együttes klubkoncertjére várják az érdeklődőket A Szabadművelődés Házába. Az esemény 19 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

  2019.04.17.
 3. Rajzolj, írj, tervezz! - keresik a legkreatívabb óvodát és iskolát

  Május 10-ig várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók hivatását, a tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontosságát bemutató rajzokat, kézműves alkotásokat, verseket és számítógépes programokat. Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére.

  2019.04.17.
 4. Ünnepvárás a belvárosban - tojáskúttá változott a Liszt Ferenc utcai Koronás kút

  Az alapításának negyed százados évfordulóját idén ünneplő Fehérvári Polgárok Egyesülete már hatodik alkalommal öltöztette ünnepi díszbe a Liszt Ferenc utcában található Koronás kutat. A Felsővárosi Óvoda növendékei műsorral készültek és Varró János, népzenész tekerőlant előadását is meghallgathatták a résztvevők.

  2019.04.16.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek