Vasárnapig lehet még szavazni - Ön szerint milyen legyen jövőre a Virágóra beültetése?

Évről évre változik a Virágóra beültetése. Hagyomány, hogy a szakemberek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. A jövő évi beültetésre három tervet is készített Fehérvár főkertésze, melyek közül a város polgármesterének javaslatára szavazással választhatjuk ki, hogy melyik valósuljon meg 2019 tavaszán.
2018.09.28. 07:14 |

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kell dönteni, mert a virágok beszerzését -több mint százezer tő egynyári palántával együtt- még most ősszel indítja a Városgondnokság.

A Virágórát mi fehérváriak és az ide látogatók is nagyon szeretik, elég csak megnézni a közösségi média felületeket, ahol rengeteg fotó jelenik meg a Virágóráról - mondta Cser-Palkovics András polgármester. Így van ez az Országzászló tér felújítása után is, ami után számos vélemény érkezett a Virágórával kapcsolatban. "Éppen ezért, - ahogy azt korábban a Facebook oldalamon is írtam - szeretnénk, hogy a beültetésekről az emberek döntsenek. Arra kértem a Városgondnokság szakembereit, hogy készítsenek több tervet a 2019-es beültetésre."

Három verzió készült el a virágok pontos fajtáival együtt, melyek különböző megjelenésűek. Mint mondta szeretnénk, hogy a következő években, továbbra is a fehérváriak szavazata alapján dőljön majd el, hogy milyen lesz az éppen aktuális beültetése a Virágórának. 

Ön melyik Virágóra tervét választaná 2019 tavaszától?

 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0A tervek mellett a virágok pontos fajtája is megtalálható.

Székesfehérvár Díszpolgára Kovács Jenő által készített szerkezetet nem érintik a különböző fajta beültetések, azt továbbra is fia Kovács András tartja karban. Szavazni szeptember 30-án éjfélig lehet a város honlapján a tervekre.

Bozai István városgondnok arról beszélt, hogy a kertészek az őszi időszakban már megkezdik a felkészülést a jövő évre. A Virágóra tervezése kapcsán hozzátette, immár negyedik éve, hogy a virágos felületekről digitális terv születik. Ez azért is fontos, mert a közbeszerzésekben résztvevő virágtermelők felé időben jelezni kell, mekkora mennyiségben, milyen minőségű és fajtájú növényeket ültetnek el Székesfehérvár közterületein, amelyet idén is mintegy 100 ezer egynyári virág díszít.

Spanyárné Halász Szilvia főkertész három tervet készített a Virágóráról. Mint elmondta, a tervezésnek határt szabott az óra kerete mellett a mutatók mérete, valamit a telepített virágok kezelhetősége egyaránt. Bármelyik terv is kapja a legtöbb szavazatot, a megújult Országzászló tér koncepciójába jól beleillő, újragondolt Virágóra jövőre még színesebb lesz.

Fehérvári színes

 1. Bélyegkülönlegességekből nyílik kiállítás hétvégén fehérvári gyűjtők anyagaiból

  Január 19-én, szombaton délelőttől két napon keresztül bélyegcsodákat láthatnak a Next Stop Üzletközpont (Holland fasor 1.) aulájába látogatók: a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör tagjainak anyagaiból 10 keretes bemutatót tartanak. A különleges és nívós tárlat megtekintése ingyenes. 

  2019.01.18.
 2. Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – a Gyermekkönyvtárban

  Évköszöntő Ringató foglalkozásra várja Horváth Irma a kisgyermekeket és az anyukákat, apukákat szombaton délelőtt a Gyermekkönyvtárban. A népszerű program dalokkal, mondókákkal, ölbeli játékokkal ad bensőséges élményt a résztvevőknek.

  2019.01.18.
 3. A szépség és a szörnyeteg - a Koch László utca 11. titka

  A Koch László utca villái az 1930-as években épültek, azt követően, hogy a belváros északi oldalán húzódó vizesárok lefedésre került. Bánó kötélverő mester sátortetős háza közelébe a Somogyi család építette fel csinos villáját.

  2019.01.17.
 4. Magbörze lesz szerdán este a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban

  Szerdán este 18 órakor magbörzét szervez a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület. A tagok elviszik a felkínálható magkészletüket, melyek között különleges növények szaporítóanyagai is megtalálhatók lesznek. A rendezvényre minden kertbarátot szeretettel várnak!

  2019.01.16.
 1. Farsangi táncház lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Január 19-én, szombaton farsangi táncház lesz a Felsővárosi Közösségi Házban, a Kákics együttessel. A 17 órakor kezdődő eseményen Gula Miklós gyerekeknek tanít táncokat, majd 18 órától Nedvig Bendegúzzal a felnőttek lépnek a parkettre. A belépő 500 forint.

  2019.01.16.
 2. Női Fortélyok Kamrája Vidó Judittal - új közösségi program január 19-én

  A Női Fortélyok Kamrája egy most szerveződő női közösség, ahol a találkozók alatt lehetőség nyílik egymással tapasztalatot cserélni olyan problémákkal kapcsolatban, amelyek a hölgyeket életük során érintik. Az év első ilyen találkozóján, január 19-én, szombaton 16 órától az új év adta új lehetőségekről tart előadást Vidó Judit holisztikus életvezetési tanácsadó.

  2019.01.15.
 3. Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház

  Tavaly több mint hatszáz madarat gyógyítottak a székesfehérvári Vadmadárkórházban. Berkényi Tamás állatorvos, a Vadmadárkórház alapítója elmondta, fő céljuk, hogy egy sérült madarat minél hamarabb visszajuttathassanak a természetbe. 

  2019.01.14.
 4. Januárban is Queen - újabb előadások a Bohém rapszódiából

  A nézői igényeknek eleget téve további előadásokat hirdettek meg a Bohém rapszódiából: a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó történetét januárban még hat alkalommal vetítik a Barátság moziban.

  2019.01.14.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek