Ön szerint milyen legyen jövőre a Virágóra beültetése?

Évről évre változik a Virágóra beültetése. Hagyomány, hogy a szakemberek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. A jövő évi beültetésre három tervet is készített Fehérvár főkertésze, melyek közül a város polgármesterének javaslatára szavazással választhatjuk ki, hogy melyik valósuljon meg 2019 tavaszán.
2018.09.04. 12:14 |

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kell dönteni, mert a virágok beszerzését -több mint százezer tő egynyári palántával együtt- még most ősszel indítja a Városgondnokság.

A Virágórát mi fehérváriak és az ide látogatók is nagyon szeretik, elég csak megnézni a közösségi média felületeket, ahol rengeteg fotó jelenik meg a Virágóráról - mondta Cser-Palkovics András polgármester. Így van ez az Országzászló tér felújítása után is, ami után számos vélemény érkezett a Virágórával kapcsolatban. "Éppen ezért, - ahogy azt korábban a Facebook oldalamon is írtam - szeretnénk, hogy a beültetésekről az emberek döntsenek. Arra kértem a Városgondnokság szakembereit, hogy készítsenek több tervet a 2019-es beültetésre."

Három verzió készült el a virágok pontos fajtáival együtt, melyek különböző megjelenésűek. Mint mondta szeretnénk, hogy a következő években, továbbra is a fehérváriak szavazata alapján dőljön majd el, hogy milyen lesz az éppen aktuális beültetése a Virágórának. 

Ön melyik Virágóra tervét választaná 2019 tavaszától?

 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0A tervek mellett a virágok pontos fajtája is megtalálható.

Székesfehérvár Díszpolgára Kovács Jenő által készített szerkezetet nem érintik a különböző fajta beültetések, azt továbbra is fia Kovács András tartja karban. Szavazni szeptember 30-án éjfélig lehet a város honlapján a tervekre.

Bozai István városgondnok arról beszélt, hogy a kertészek az őszi időszakban már megkezdik a felkészülést a jövő évre. A Virágóra tervezése kapcsán hozzátette, immár negyedik éve, hogy a virágos felületekről digitális terv születik. Ez azért is fontos, mert a közbeszerzésekben résztvevő virágtermelők felé időben jelezni kell, mekkora mennyiségben, milyen minőségű és fajtájú növényeket ültetnek el Székesfehérvár közterületein, amelyet idén is mintegy 100 ezer egynyári virág díszít.

Spanyárné Halász Szilvia főkertész három tervet készített a Virágóráról. Mint elmondta, a tervezésnek határt szabott az óra kerete mellett a mutatók mérete, valamit a telepített virágok kezelhetősége egyaránt. Bármelyik terv is kapja a legtöbb szavazatot, a megújult Országzászló tér koncepciójába jól beleillő, újragondolt Virágóra jövőre még színesebb lesz.

Fehérvári színes

 1. Madármegfigyelő Napok - négy helyen lesznek Fehérvár környékén programok

  Az egész Európában, október első hétvégéjén rendezik az Európai Madármegfigyelő Napokat. Székesfehérvár környékén (egyúttal Fejér megyében) négy helyszínen, várják az érdeklődőket. Agárdon (Chernel István Madárvárta), Dinnyésen (Madárdal Tanösvény) és Seregélyesen (Elzamajor) főleg a madárgyűrűzésé a főszerep, míg a Pátkai-víztározónál a terepmadarászat rejtelmeibe kóstolhat bele bárki.

  2018.09.24.
 2. Kutatók Éjszakája - Székesfehérváron hat helyszínen lesznek programok pénteken

  Idén is rengeteg ingyenes program várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján. Szeptember 28-án, pénteken országszerte mintegy kettőszáz helyszínen lesznek programok. Fehérváron a Grundfos, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Óbudai Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Terkán Lajos Csillagvizsgáló és a Progresszió Mérnöki Iroda is rendkívül érdekes programokkal készül.

  2018.09.24.
 3. Az időjárás sem ronthatta el a vigasságot a XI. Maroshegyi Böndörödőn

  Maroshegyen tizenegyedik alkalommal töltötték meg a hagyományos szüreti mulatság programjait hintós-szekeres felvonulással, főzéssel, borlopással és főképpen sok-sok vidámsággal.

  2018.09.22.
 4. Jóga és kemencés finomságok a VI. Öreghegyi Egészségnapon

  Hatodik alkalommal várták szűrővizsgálatokkal és életmód-tanácsadással egészségnapra az öreghegyieket szombaton. A kemencében egészséges ételek sültek, a jógával és a gyógytornával pedig bemutató keretében ismerkedhettek a résztvevők az Öreghegyi Közösségi Házban.

  2018.09.22.
 1. Zene, tánc, koncertek, szűrővizsgálatok és jó hangulat a Tóvárosi Őszköszöntőn

  Pénteken, a tavaly megújult Iskola téren gyűlt össze a városrész apraja-nagyja a hagyományos Tóvárosi Őszköszöntő alkalmából, amelyen felléptek az általános iskolások, majd koncertek és táncos műsorszámok szórakoztatták a családokat; valamennyi generáció megtalálhatta a kedvére valót. A programon ingyenes egészségügyi szűréseket is végeztek, az estét pedig utcabállal zárták.

  2018.09.21.
 2. Ízek kavalkádja a Belvárosban - vasárnapig tart a Mangalicafesztivál

  Pénteken megnyílt a fehérvári mangalicafesztivál, ahol közvetlenül találkozhatunk az ország számos pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel. A városban a szeptember a gasztronómia hónapja, ebbe a sorba illeszkedik bele a VII. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál.

  2018.09.21.
 3. Fél négykor indul a Critical Mass a Halesz ligetből - csendesedik a szél délutánra

  Szeptember 22-én rendezik az őszi Critical Mass kerékpáros felvonulást Fehérváron. A hagyományos felvonulás 15:30-kor, a megszokottnál fél órával korábban órakor indul Halesz ligetből, de már fél háromtól színes programokkkal várják a bringásokat a ligetben.

  2018.09.21.
 4. Futóbiciklis felvonulással ünnepelték a gyerekek az Autómentes Napot

  Több mint 360 óvodás és kísérőik csatlakoztak az Autómentes Napon rendezett kismotoros-futóbiciklis felvonuláshoz. A menet a Salétrom utcából indult és a Gáz utcán haladt végig.

  2018.09.21.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek