Vasárnapig lehet még szavazni - Ön szerint milyen legyen jövőre a Virágóra beültetése?

Évről évre változik a Virágóra beültetése. Hagyomány, hogy a szakemberek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. A jövő évi beültetésre három tervet is készített Fehérvár főkertésze, melyek közül a város polgármesterének javaslatára szavazással választhatjuk ki, hogy melyik valósuljon meg 2019 tavaszán.
2018.09.28. 07:14 |

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kell dönteni, mert a virágok beszerzését -több mint százezer tő egynyári palántával együtt- még most ősszel indítja a Városgondnokság.

A Virágórát mi fehérváriak és az ide látogatók is nagyon szeretik, elég csak megnézni a közösségi média felületeket, ahol rengeteg fotó jelenik meg a Virágóráról - mondta Cser-Palkovics András polgármester. Így van ez az Országzászló tér felújítása után is, ami után számos vélemény érkezett a Virágórával kapcsolatban. "Éppen ezért, - ahogy azt korábban a Facebook oldalamon is írtam - szeretnénk, hogy a beültetésekről az emberek döntsenek. Arra kértem a Városgondnokság szakembereit, hogy készítsenek több tervet a 2019-es beültetésre."

Három verzió készült el a virágok pontos fajtáival együtt, melyek különböző megjelenésűek. Mint mondta szeretnénk, hogy a következő években, továbbra is a fehérváriak szavazata alapján dőljön majd el, hogy milyen lesz az éppen aktuális beültetése a Virágórának. 

Ön melyik Virágóra tervét választaná 2019 tavaszától?

 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0A tervek mellett a virágok pontos fajtája is megtalálható.

Székesfehérvár Díszpolgára Kovács Jenő által készített szerkezetet nem érintik a különböző fajta beültetések, azt továbbra is fia Kovács András tartja karban. Szavazni szeptember 30-án éjfélig lehet a város honlapján a tervekre.

Bozai István városgondnok arról beszélt, hogy a kertészek az őszi időszakban már megkezdik a felkészülést a jövő évre. A Virágóra tervezése kapcsán hozzátette, immár negyedik éve, hogy a virágos felületekről digitális terv születik. Ez azért is fontos, mert a közbeszerzésekben résztvevő virágtermelők felé időben jelezni kell, mekkora mennyiségben, milyen minőségű és fajtájú növényeket ültetnek el Székesfehérvár közterületein, amelyet idén is mintegy 100 ezer egynyári virág díszít.

Spanyárné Halász Szilvia főkertész három tervet készített a Virágóráról. Mint elmondta, a tervezésnek határt szabott az óra kerete mellett a mutatók mérete, valamit a telepített virágok kezelhetősége egyaránt. Bármelyik terv is kapja a legtöbb szavazatot, a megújult Országzászló tér koncepciójába jól beleillő, újragondolt Virágóra jövőre még színesebb lesz.

Fehérvári színes

 1. Pénteken nyílik meg Suszter Lajos, festő kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban

  November 16-án, pénteken nyílik meg Suszter Lajos festő kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. Az esemény 18 órakor kezdődik, a tárlatot Magyarits András, címzetes igazgató nyitja meg. A kiállítás december 7-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

  2018.11.12.
 2. Fehérvári bronz a Fit Kid Európa Bajnokságon

  A hétvégén rendezték a Fit Kid Európa Bajnokságot, amelynek idén az olaszországi Bibione adott otthont. Székesfehérvárt Bertalan Blanka, Bokor Zsanett, Gál Beáta, Imre Dóra és Lórodi Luca képviselte. A lányok a tavalyi versenyszezonban elért  összesített eredményeik alapján kvalifikáltak a nemzetközi mezőnyben való megmérettetés lehetőségére.

  2018.11.12.
 3. Elődöntőjéhez érkezett a Fehérvár Táncosa verseny - 10 produkció jutott a fináléba

  Vasárnap délelőtt a Táncházban került sor a Fehérvár Táncosa tehetségkutató verseny elődöntőjére.  A döntőben a Destiny, a Free Spirit Angels, a Free Spirit Babes, a Free Spirit Infinity, Jenei Márton, Kindl Gábor, a Megadance, Mészáros Marcell, Tátrai Réka, valamint a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó versenyez majd a Fehérvár Táncosa címért.

  2018.11.11.
 4. Nagyáruházban "dolgoztak" a szombati munkanapon a felsővárosi iskolások

  Igazán érdekesen telt a szombati munkanap a Felsővárosi Általános Iskola elsőseinek és harmadikosainak, ugyanis délelőtt a Szent Flórián körúti Tesco pékségében kifliket és kalácsokat készítettek, bejárhatták az áruház rejtett zugait, sőt még a kasszába is beülhettek a gyerekek.

  2018.11.10.
 1. A Várkörúton nyitott irodát a Fiatalok Fehérvárért Egyesület

  Fennállásának harmadik évében irodát nyitott Székesfehérváron, a Várkörút 42. szám alatt a Fiatalok Fehérvárért Egyesület. A szervezet egyénre szabott, pályaorientációs, illetve munkaerő-piaci tanácsadással várja az érdeklődőket. 

  2018.11.09.
 2. Kezdődnek az iskolanyitogató programok az István Királyban

  István a Király! mottóval zajlik a beiskolázási programsorozat az István Király Általános Iskolában. November 14-én, szerdán három időpontban lesznek bemutató tanórák: 8.00 órakor a 4.a, 9.00 órakor a 4.b, majd 10.00 órakor az 1.a osztályba várják a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket.

  2018.11.09.
 3. Sóstói Sportnap - szabadidős programokkal várnak mindenkit november 10-én

  Lesz lépcsőfutó verseny és kerengő futás a felnőtteknek, a gyerekeknek pedig roller, görkori és kismotoros futamot rendeznek. A november 10-i Sóstói Sportnapra a belépés, de a lépcsőfutó versenyen és a kerengő futáson, jelképes 200 Ft-os nevezési díjjal lehet indulni, amit jótékony célra fordítanak a szervezők.

  2018.11.09.
 4. Stadionbejárás kerekesszékkel és vakvezető kutyával

  Az akadálymentesen játható külső kerengőt, a kerekesszékkel közlekedők részére kialakított lelátórészt és az mozgássérültek számára fenntartott WC-ket is megnézték ma délután a látássérülteket és a mozgáskorlátozottakat érdekvédelmét ellátó szervezetek képviselői a Sóstói Stadionban.

  2018.11.08.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek