Virágcsomagokat kapnak a napokban a fehérvári óvodák

Sajnos a járványhelyzet miatt tavaly sem rendezték meg és idén sem lesz a Mesés Kiskertek kertépítő verseny a gyerekeknek a Zichy ligetben, azonban nem maradnak virágok és kertészkedés nélkül a város ovisai. A napokban osztják szét a Virágos Székesfehérvár pályázatból maradt növényeket az intézményeknek
2021.05.27. 10:11 |

Csütörtökön reggel a Gyöngyvirág Óvodába adták át jelképesen az első virágcsomagot a gyerekeknek.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Városgondnokság segítségével 23 intézménynek készítettek össze virágokat. „A gyerekek környezettudatos nevelése nagyon fontos szempont, így a virágokat az óvónők segítségével ültetik majd el a gyerekek az intézmények kertjeibe. Fontos program ez, hiszen így megtanulhatják a gyerekek a növények gondozását.”

Álló és futó muskátlik, büdöskék, begóniák, lobéliák, batáták, törpe dáliák kerülnek az óvodákba.

Minden évben előfordul, hogy többen nem érkeznek meg a megpályázott növényekért és hagyomány már, hogy a megmaradt növényeket vagy a város közterületeire ültetjük vagy pedig az intézményeknek osztjuk ki – mondta Aradi-Huba Orsolya a Városgondnokság munkatársa. Mivel idén sem tudjuk megszervezni a Mesés Kiskertek rendezvényt a Zichy ligetben, úgy gondoltuk, hogy a gyerekek az intézményekben ültethetnek virágokat.

A Gyöngyvirág Óvodát nagyon szép zöld udvar veszi körül és minden évben részt vesznek a gyerekek is ennek a gondozásában – mondta Béndek Gáborné óvodaigazgató. Örökös zöld óvodaként egész évben foglalkozunk a kert rendezésével a gyerekekkel együtt. Ilyenkor tavasszal nagyon várjuk, hogy minden kizöldüljön az udvaron, ahol minden csoportnak külön kis része van. Pályázunk növényekre a Virágos Székesfehérvár programban és a szülők is hoznak virágokat. Azzal azonban, hogy elültetjük a virágokat még nincs vége a munkának, hiszen folyamatosan gondozzuk is ezeket. A környezettudatos nevelés jegyében például van saját ciszternánk is, ahol az esővizet gyűjtjük az öntözéshez és reméljük, hogy a gyerekeknek így később is fontos lesz a zöld környezet, ami mindannyiunk érdeke.

Fehérvári színes

 1. Házasság hete 2022. - fontos a kettesben töltött, minőségi idő

  A Házasság hete alkalmából játékot hirdet házaspárok számára a SZÉNA Egyesület. A feladat nem más, mint az, hogy a házasság hetét megelőzően randevúra hívjátok a kedveseteket. A feladat teljesítéséről pedig egy fotót és 2-3 mondatos élménybeszámolót kell küldeni a  szenaegyesulet@gmail.com címre

  2022.01.26.
 2. Net Nagyi a Gárdonyiban – tanfolyam az okoseszközök és az internet használatáról

  Net Nagyi címmel hirdetett tanfolyamot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár az okoseszközök és az internet használatáról. A hat alkalomból álló, önköltséges kurzus február 22-én indul, jelentkezni az intézményben lehet.

  2022.01.25.
 3. "Nemzetemnek katonája vagyok" - a Honvédség és Társadalom Baráti Kör rajzpályázata

  A népszerű pályázatot ezúttal is a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület szervezi. A kezdeményezésben részt vehetnek 8-18 éves diákok, vagy az ebből a korosztályból szerveződő, maximum 4 fős alkotócsoportok a Kárpát-medence bármely pontjáról, de akár távolabbi területekről is.

  2022.01.25.
 4. Aladdin és a csodalámpa - élőszereplős mesejáték január 29-én a Köfém Művelődési Házban

  content page Újabb gyermekelőadásra invitálja a családokat a Köfém Művelődési Ház. Január 29-én, szombaton délután rendezik meg az Aladdin és a csodalámpa című mesejátékot, belépőt személyesen az intézményben vagy online lehet vásárolni.

  2022.01.25.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár