Virágcsomagokat kapnak a napokban a fehérvári óvodák

Sajnos a járványhelyzet miatt tavaly sem rendezték meg és idén sem lesz a Mesés Kiskertek kertépítő verseny a gyerekeknek a Zichy ligetben, azonban nem maradnak virágok és kertészkedés nélkül a város ovisai. A napokban osztják szét a Virágos Székesfehérvár pályázatból maradt növényeket az intézményeknek
2021.05.27. 10:11 |
Virágcsomagokat kapnak a napokban a fehérvári óvodák

Csütörtökön reggel a Gyöngyvirág Óvodába adták át jelképesen az első virágcsomagot a gyerekeknek.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Városgondnokság segítségével 23 intézménynek készítettek össze virágokat. „A gyerekek környezettudatos nevelése nagyon fontos szempont, így a virágokat az óvónők segítségével ültetik majd el a gyerekek az intézmények kertjeibe. Fontos program ez, hiszen így megtanulhatják a gyerekek a növények gondozását.”

Álló és futó muskátlik, büdöskék, begóniák, lobéliák, batáták, törpe dáliák kerülnek az óvodákba.

Minden évben előfordul, hogy többen nem érkeznek meg a megpályázott növényekért és hagyomány már, hogy a megmaradt növényeket vagy a város közterületeire ültetjük vagy pedig az intézményeknek osztjuk ki – mondta Aradi-Huba Orsolya a Városgondnokság munkatársa. Mivel idén sem tudjuk megszervezni a Mesés Kiskertek rendezvényt a Zichy ligetben, úgy gondoltuk, hogy a gyerekek az intézményekben ültethetnek virágokat.

A Gyöngyvirág Óvodát nagyon szép zöld udvar veszi körül és minden évben részt vesznek a gyerekek is ennek a gondozásában – mondta Béndek Gáborné óvodaigazgató. Örökös zöld óvodaként egész évben foglalkozunk a kert rendezésével a gyerekekkel együtt. Ilyenkor tavasszal nagyon várjuk, hogy minden kizöldüljön az udvaron, ahol minden csoportnak külön kis része van. Pályázunk növényekre a Virágos Székesfehérvár programban és a szülők is hoznak virágokat. Azzal azonban, hogy elültetjük a virágokat még nincs vége a munkának, hiszen folyamatosan gondozzuk is ezeket. A környezettudatos nevelés jegyében például van saját ciszternánk is, ahol az esővizet gyűjtjük az öntözéshez és reméljük, hogy a gyerekeknek így később is fontos lesz a zöld környezet, ami mindannyiunk érdeke.

Fehérvári színes

 1. Teljes a FEZEN idei programja

  A fesztivál szabadtéren az igazi, ezért a FEZEN idén visszatér a két kültéri nagyszínpados felálláshoz. Ahogy az elmúlt 27 évben, úgy idén is egy műfajilag sokszínű fesztivál várja a Székesfehérvárra érkezőket: Avantasia-tól a Scooterig, a Cradle Of Filth-től ATB-ig vagy éppen Beton.Hofitól Korda Györgyön és Balázs Klárin át a Tankcsapdáig idén is széles a merítés a FEZEN kínálatában.

  2024.07.21.
 2. Koronázók a Bregyó táborban

  A Fehérvár Enthroners játékosai népszerűsítették a Bregyóban táborozó gyerekekkel az amerikai focit pénteken délelőtt és jegyeket is osztottak a fiataloknak a szombati Milánó elleni hazai meccsre. A Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó közi Sportcentrumban, mintegy 160 gyermek részvételével zajlik hetente.

  2024.07.19.
 3. Újra találkoztak a barátok

  Újra találkoztak a Lehel utcai társasházak első lakói és családjaik. Szombaton az Aszalvölgyi parkban gyűltek össze az egykori lakók, és bebizonyosodott, hogy az idő és a távolság sem lazította az egykori szoros baráti kötelékeket.

  2024.07.19.
 4. Éjszakai Tigris

  Éjszakai társasjátékozásra hív minden érdeklődőt a Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub. A július 20-án 15 és 24 óra között zajló eseménynek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Királykút Emlékháza ad otthont. A szombati eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  2024.07.19.