Virágcsomagokat kapnak a napokban a fehérvári óvodák

Sajnos a járványhelyzet miatt tavaly sem rendezték meg és idén sem lesz a Mesés Kiskertek kertépítő verseny a gyerekeknek a Zichy ligetben, azonban nem maradnak virágok és kertészkedés nélkül a város ovisai. A napokban osztják szét a Virágos Székesfehérvár pályázatból maradt növényeket az intézményeknek
2021.05.27. 10:11 |

Csütörtökön reggel a Gyöngyvirág Óvodába adták át jelképesen az első virágcsomagot a gyerekeknek.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Városgondnokság segítségével 23 intézménynek készítettek össze virágokat. „A gyerekek környezettudatos nevelése nagyon fontos szempont, így a virágokat az óvónők segítségével ültetik majd el a gyerekek az intézmények kertjeibe. Fontos program ez, hiszen így megtanulhatják a gyerekek a növények gondozását.”

Álló és futó muskátlik, büdöskék, begóniák, lobéliák, batáták, törpe dáliák kerülnek az óvodákba.

Minden évben előfordul, hogy többen nem érkeznek meg a megpályázott növényekért és hagyomány már, hogy a megmaradt növényeket vagy a város közterületeire ültetjük vagy pedig az intézményeknek osztjuk ki – mondta Aradi-Huba Orsolya a Városgondnokság munkatársa. Mivel idén sem tudjuk megszervezni a Mesés Kiskertek rendezvényt a Zichy ligetben, úgy gondoltuk, hogy a gyerekek az intézményekben ültethetnek virágokat.

A Gyöngyvirág Óvodát nagyon szép zöld udvar veszi körül és minden évben részt vesznek a gyerekek is ennek a gondozásában – mondta Béndek Gáborné óvodaigazgató. Örökös zöld óvodaként egész évben foglalkozunk a kert rendezésével a gyerekekkel együtt. Ilyenkor tavasszal nagyon várjuk, hogy minden kizöldüljön az udvaron, ahol minden csoportnak külön kis része van. Pályázunk növényekre a Virágos Székesfehérvár programban és a szülők is hoznak virágokat. Azzal azonban, hogy elültetjük a virágokat még nincs vége a munkának, hiszen folyamatosan gondozzuk is ezeket. A környezettudatos nevelés jegyében például van saját ciszternánk is, ahol az esővizet gyűjtjük az öntözéshez és reméljük, hogy a gyerekeknek így később is fontos lesz a zöld környezet, ami mindannyiunk érdeke.

Fehérvári színes

 1. Természetes házipatika Lencsés Rita gyógynövényszakértővel

  A nyár derekán szépen gyűlnek a kúrákhoz vagy alkalmi kezeléshez való szárítványok különféle teáknak, a kikevert krémek, a bőrápolásra használható tinktúrák és olajos kivonatok. Két hétházpusztai egy-egy hétvégés gyógynövénytábor már lezajlott Lencsés Rita szakértő vezetésével, aki a begyűjtés, a tárolás és a felhasználás praktikáiba is beavatta a résztvevőket.

  2021.07.30.
 2. Olimpia a Bregyóban a Napraforgó tábor résztvevőivel

  Olimpiát rendeztek a Napraforgó Tábor résztvevőinek bójákkal, pingponglabdákkal, vizespalackokkal és vízzel lebonyolított versenyszámokkal, hogy a gyerekek összemérjék, ki a leggyorsabb, legügyesebb. A bregyóbeli sportnap díszvendége Kovács István hosszútávfutó, olimpiai fáklyavivő volt.

  2021.07.30.
 3. Boglárka nap a természetben! - sétát szerveznek vasárnap

  Ünnepeljük együtt a Boglárkákat a természetben, egy könnyű sétával. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében augusztus 1-én, vasárnap a résztvevők a Székesfehérvár környéki hangyaboglárkák nyomába eredhetnek.

  2021.07.30.
 4. Múlt századbeli „utazásra” hív szombaton este a Tourinform Iroda

  Különleges, múlt századbeli „utazásra” invitál a Tourinform Iroda ezen a hétvégén. Július 31-én, szombaton 19 órakor indul az a belvárosi séta, amelynek során a résztvevők megismerhetik Székesfehérvár XX. századi ikonikus épületeit.

  2021.07.30.
 1. Pénteken Halott Pénz, WellHello, Dzsúdló, szombaton Road, Lord a Ligetben

  Az Újváralja sor végén található fesztivál területen kialakított LIGET-ben júliusban fellépett a hazai zenei élet színe-java. Minden hétvégén élőzenés koncertek és party váltották egymást. Július 30-án pénteken Halott Pénz, WellHello és Dzsúdló koncert lesz este, július 31-én szombaton pedig Road, Lord, Down For Whatever és az I'm Dorothy zárja majd a Ligetet.

  2021.07.30.
 2. KAMU, ami nem kamu - podcast a székesfehérvári fiatalok összművészeti csoportjáról

  Az a kijelentés, hogy a fiatalok nem akarnak, és nem is csinálnak semmit, az kamu. Ezt is képviseli a KAMU, a fiatalokból álló székesfehérvári összművészeti csoport, akik joggal büszkék rá, hogy a rendezvényeik teltházasak, mint legutóbb a Museum Caféban szervezett tanévzáró buli is.

  2021.07.29.
 3. Őskori szövőszék, amelyen „lenből szőtt köd” készült

  Nemezből készült bábok és virágok, gyöngyből fűzött- varrott ékszerek, szőtt faliképek és használati tárgyak, valamint egy őskori szövőszék is készült a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett táborban. A Kézműves Alkotó Hetek programsorozat második turnusában új technikákat is megismerhettek a résztvevők.

  2021.07.29.
 4. Augusztus első keddjén lesz Ringató foglalkozás a Gárdonyiban

  Augusztus első keddjén a kisgyermekes családok kedvenc programja, a Ringató foglalkozás beveszi a Gárdonyi Művházat is. A Ringató népszerű dalait, mondókáit, bensőséges ölbeli játékait Rozványi Bea vezetésével gyakorolhatják az anyukák vagy akár az apukák, nagymamamák, nagypapák és a picik.

  2021.07.29.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1