Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.
2019.11.18. 12:21 |

Székesfehérvár Önkormányzata 25 millió forintot biztosított a mentőtiszti gépkocsi, a lélegeztetőgép és a defibrillátor megvásárlására.

Az Országos Mentőszolgálat új, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mentőorvosi kocsit kapott Székesfehérváron, növelve nemcsak a város, hanem a térség ellátásbiztonságát. Székesfehérvár önkormányzata a Kégl György Program keretében 25 millió forint támogatást nyújtott a lélegeztetőgép és defibrillátor/monitor egység, egy új mentőtiszti gépkocsi, továbbá egyéb felszerelések, berendezések beszerzési költségeihez. Így lehetővé vált, hogy Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológiájú eszközöket először Székesfehérváron használjanak. A működtetést és annak finanszírozását az állam fedezi a következő években.

A fehérvári Mentőállomáson dolgozók mintegy 15 ezer esetet látnak el évente és 300 ezer kilométert tesznek meg Fejér megye útjain.

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója az avatáson arról szólt, hogy néhány hónapja egy vadonatúj esetkocsit állítottak szolgálatba, ma pedig ismét egy autót adnak át, egy új mentőorvosi kocsit, amelynek megvásárlásához nagy segítséget jelentett Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása. "Ennek köszönhetően a térségben élők magasabb színvonalú egészségügyi ellátást kaphatnak. Nagy szükség is van ezekre a fejlesztésekre, hiszen csak a székesfehérvári Mentőállomáson dolgozók mintegy 15 ezer esetet látnak el évente és 300 ezer kilométert tesznek meg Fejér megye útjain, így nem csak a város, hanem a környék lakosságának is nagy segítséget tudnak nyújtani." - fogalmazott Dr. Csató Gábor, aki megköszönte annak a mintegy 60 fehérvári mentősnek a munkáját, akik évről évre emberfeletti teljesítményt nyújtanak.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy önkormányzati támogatásból sikerült megvásárolni az autót és az eszközöket, mégis a város tartozik köszönetttel, mert nélkülözhetetlen azoknak az embereknek a helytállása, akik nap mint nap fantasztikus teljesítményt nyújtva végzik nehéz munkájukat.

"Természetes volt, amikor a mentősök elmondták, hogy szükség lenne új autóra és eszközökre, akkor vállaltuk, hogy megtaláljuk a megoldást. A fejlesztés együttműködésben valósult meg, hiszen az állam biztosítja a személyi állományhoz kapcsolódó juttatásokat és az üzemeltetés költségeit." - tette hozzá a polgármester, aki szólt arról is, hogy az önkormányzati forrás azoknak az embereknek köszönhető, akik a helyi gazdaságban dolgoznak. 

Az avatáson Spányi Antal megyéspüspök az Isten áldását kérte a mentősök életére és szolgálatára.

Az eseményt követő állófogadáson Östör Annamária egészségüggyel, sporttal és a társadalmi fenntarthatósággal kapcsolatos feladatok tanácsnoka két vadonatúj laptopot adott át a mentőszolgálatnak a Videoton Dolgozókért Alapítvány támogatásaként.

Városfejlesztés

 1. Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton - a Vásártéri úti felüljáró újra járható

  A szakmai vizsgálatok megerősítették, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán, ahol júliusban és augusztusban teljes útzár lesz a munkálatok ideje alatt. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt ma déltől már újra használhatják a közlekedők.

  2020.06.03.
 2. Nyáron elkészül a Püspöki Palota felújítása is - így haladnak az egyházmegye építkezései

  „A Magyar Szent Család nyomában tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” című program megvalósításának folyamatáról és a Szent Imre Katolikus Iskola rekonstrukciójáról kérdeztük Csány Zoltánt, a Székesfehérvári Egyházmegye főépítészét. A beszélgetés közben bejártuk a projekt egyes helyszíneit - Szent Imre Iskola, Püspöki Palota, Ferences Rendház-Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, Látogatóközpont - is.

  2020.05.22.
 3. A villanyoszlopok áthelyezésével és csatorna építéssel kezdődik a Poprádi felújítása

  A Poprádi utcában folytatódik Öreghegy belső úthálózatának felújítása. A munkaterület átadását követően a munkálatok a villanyoszlopok áthelyezésével kezdődnek, majd a csapadékcsatorna kiépítése után az út- és járdaépítéssel zárulnak. A tervek szerint legkésőbb december végéig befejeződik a felújítás.

  2020.05.20.
 4. Aláírta a miniszterelnök a multifunkcionális csarnokról szóló kormányhatározatot

  Székesfehérvár gazdaságélénkítő és új munkahelyeket teremtő beruházása Magyarország Gazdaságvédelmi Akciótervének keretében valósul meg - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A Magyar Közlönyben is megjelent határozatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

  2020.05.19.
 1. Öntözőzsákok segítik az ősszel ültetett fák folyamatos vízellátását

  Idén először alkalmaz öntözőzsákot az újonnan telepített fák locsolásához a Városgondnokság. A Schwabisch Gmünd utcában ősszel telepített fasor fáihoz hétfőn reggel tették ki a zsákokat, mely egyenletes és folyamatos vízutánpótlást biztosít a fiatal fák gyökereinek.

  2020.05.04.
 2. Új Mercedes Conecto buszokkal kezdődhet ősszel a fehérvári buszok cseréje

  15 új autóbusszal indítjuk Székesfehérvár közösségi közlekedési stratégiájának végrehajtását! - olvasható Székesfehérvár polgármesterének Facebook oldalán. Cser-Palkovics András arról is ír bejegyzésében, hogy várhatóan ősszel érkezik 15 darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation csuklós autóbusz Székesfehérvárra.

  2020.04.22.
 3. 115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

  Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.

  2020.04.17.
 4. Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

  Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

  2020.04.08.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V