Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.
2019.11.18. 12:21 |

Székesfehérvár Önkormányzata 25 millió forintot biztosított a mentőtiszti gépkocsi, a lélegeztetőgép és a defibrillátor megvásárlására.

Az Országos Mentőszolgálat új, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mentőorvosi kocsit kapott Székesfehérváron, növelve nemcsak a város, hanem a térség ellátásbiztonságát. Székesfehérvár önkormányzata a Kégl György Program keretében 25 millió forint támogatást nyújtott a lélegeztetőgép és defibrillátor/monitor egység, egy új mentőtiszti gépkocsi, továbbá egyéb felszerelések, berendezések beszerzési költségeihez. Így lehetővé vált, hogy Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológiájú eszközöket először Székesfehérváron használjanak. A működtetést és annak finanszírozását az állam fedezi a következő években.

A fehérvári Mentőállomáson dolgozók mintegy 15 ezer esetet látnak el évente és 300 ezer kilométert tesznek meg Fejér megye útjain.

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója az avatáson arról szólt, hogy néhány hónapja egy vadonatúj esetkocsit állítottak szolgálatba, ma pedig ismét egy autót adnak át, egy új mentőorvosi kocsit, amelynek megvásárlásához nagy segítséget jelentett Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása. "Ennek köszönhetően a térségben élők magasabb színvonalú egészségügyi ellátást kaphatnak. Nagy szükség is van ezekre a fejlesztésekre, hiszen csak a székesfehérvári Mentőállomáson dolgozók mintegy 15 ezer esetet látnak el évente és 300 ezer kilométert tesznek meg Fejér megye útjain, így nem csak a város, hanem a környék lakosságának is nagy segítséget tudnak nyújtani." - fogalmazott Dr. Csató Gábor, aki megköszönte annak a mintegy 60 fehérvári mentősnek a munkáját, akik évről évre emberfeletti teljesítményt nyújtanak.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy önkormányzati támogatásból sikerült megvásárolni az autót és az eszközöket, mégis a város tartozik köszönetttel, mert nélkülözhetetlen azoknak az embereknek a helytállása, akik nap mint nap fantasztikus teljesítményt nyújtva végzik nehéz munkájukat.

"Természetes volt, amikor a mentősök elmondták, hogy szükség lenne új autóra és eszközökre, akkor vállaltuk, hogy megtaláljuk a megoldást. A fejlesztés együttműködésben valósult meg, hiszen az állam biztosítja a személyi állományhoz kapcsolódó juttatásokat és az üzemeltetés költségeit." - tette hozzá a polgármester, aki szólt arról is, hogy az önkormányzati forrás azoknak az embereknek köszönhető, akik a helyi gazdaságban dolgoznak. 

Az avatáson Spányi Antal megyéspüspök az Isten áldását kérte a mentősök életére és szolgálatára.

Az eseményt követő állófogadáson Östör Annamária egészségüggyel, sporttal és a társadalmi fenntarthatósággal kapcsolatos feladatok tanácsnoka két vadonatúj laptopot adott át a mentőszolgálatnak a Videoton Dolgozókért Alapítvány támogatásaként.

Városfejlesztés

 1. Városszerte folyamatosan kerülnek ki a kerékpártámaszok

  Az 1000 kerékpártámasz program keretében a Városgondnokság tél végéig 438 biciklitárolót helyez ki Fehérvár különböző pontjain. A több mint 15 millió forintból megvalósuló munkát az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. Szombaton délelőtt a Zichy ligetbe frissen kihelyezett biciklitámaszok mellett a város polgármestere ismertette a program jelenlegi állását.

  2019.12.07.
 2. Ligetes park lesz sok fával a Kodolányi utca és a Gellért sor között

  Ezekben a napokban is ülteti a nagy törzsméretű fákat Székesfehérváron a Városgondnokság. Múlt héten telepítették a Beszédes József térre a fákat, a héten pedig a Kodolányi utca és a Szent Gellért utca közötti parkba ültetnek mintegy nyolcvan fát, melyeknek a 25 centit is meghaladja a törzsmérete. 

  2019.11.26.
 3. Megszűnt a félpályás forgalomkorlátozás a Farkasvermi úton

  A kivitelező hétvégi és hétköznapi intenzív munkavégzésének köszönhetően vasárnap reggeltől feloldották a forgalomkorlátozást a Farkasvermi úton. A Városgondnokság tájékoztatása szerint az eredetileg tervezettnél egy héttel korábban visszaállt a kétirányú forgalom a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. 

  2019.11.25.
 4. Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

  Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését. 

  2019.11.20.
 1. Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.

  2019.11.18.
 2. Hulladékkezelés, parkolás és közlekedés - lakossági fórum a Rákóczi iskolában

  A 2. számú választókörzetben élőknek szerveztek lakossági fórumot hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A fórumon bemutatkozott a körzet új önkormányzati képviselője, dr. Kovács Zsoltné és számos kérdésre, megoldandó problémára kaphattak választ a városrész lakói.

  2019.11.11.
 3. Huszonkétmilliós fejlesztés a Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

  Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

  2019.11.04.
 4. Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

  A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.

  2019.10.18.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek